Lasam aluatul sa se dezghete si sa ajunga la temperatura camerei.
Capsunile proaspete se curata de codite si se spala sub jet de apa rece.
Capsunile congelate se dezgheata.
Trecem capsunile prin robot cu 50 gr. zahar pudra.
Aluatul se portioneaza / decupeaza dupa preferinta, se aseaza...
Pentru inceput preparam umplutura/crema de nuca macinata: mixam albusurile cu un praf de sare si 15 linguri de zahar pana obtinem o spuma ferma. Adaugam apoi nuca macinata si lasam crema deoparte pana ne ocupam de aluatul propriu-zis.
Amestecam ouale intregi+cele trei galbenusuri cu zaharul,...
Untul sau margarina (la temperatura camerei ) se mixeaza cu ouale, untura, zaharul, coaja de portocala confiata,nuca de cocos si praful de copt.
Adaugam faina si framantam un aluat gras pe care-l lasam cel putin 2 ore la rece. (Eu am pregatit de seara aluatul, l-am lasat la rece si a doua zi...
Pentru inceput preparam umplutura/crema de cocos: mixam albusurile cu un praf de sare si 12 linguri de zahar pana obtinem o spuma ferma. Adaugam apoi fulgii de cocos si lasam umplutura deoparte pana ne ocupam de aluatul pentru briose.
Amestecam ouale intregi+cele doua galbenusuri cu zaharul,...
Caramelizam 1 pahar de zahar intr-o cratita la foc mic, adaugam laptele si lasam sa se topeasca tot zaharul caramelizat.
Dam cratita deoparte, lasam sa se raceasca,apoi punem bicarbonatul.
Mixam 3 galbenusuri cu 1 pahar de zahar pana isi dubleaza volumul.
Adaugam in fir subtire uleiul,...
Amestecam ingredientele uscate intr-un castron iar pe cele umede in alt castron.
Punem cate un polonic din ingredientele umede peste cele uscate,amestecam mixerul pana obtinem un aluat de consistenta unui blat normal inainte de coacere.
Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina, apoi turnam...
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana-si dubleaza volumul.
Adaugam semintele de mac si praful de copt stins intr-o lingura suc de lamaie.
In amestecul obtinut adaugam pe rand cele 5 linguri apa minerala,...
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, mai putin laptele care trebuie sa fie caldut.
Preparam maiaua intr-un vas incapator (100 ml lapa calduta+drojdia+1 lingura zahar+un praf de sare+2-3 linguri de faina).
Lasam la dospit cca 15 minute.
Adaugam apoi 4 galbenusuri, laptele...
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Amestecam sucul de rosii cu zmeura,untul, 1 ou, bicarbonatul stins in suc de lamaie,zaharul, praful de sare. La final adaugam faina proaspat cernuta; framantam un aluat elastic pe care-l dam la rece pentru cel putin 1 ora....
Pentru blat:
-separam albusurile de galbenusuri;
-batem albusurile spuma cu un praf de sare si 2 linguri de zahar tos;
-separat mixam galbenusurile cu alte 3 linguri de zahar tos, praful de copt, pudra de cacao;
-adaugam apa minerala lingura cu lingura, apoi pe rand cate putina...
Aluatul foietaj trebuie lasat sa se dezghete la temeratura camerei.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 6 linguri zahar tos.
Adaugam nuca macinata si pudra de roscove,amestecam cu lingura sa nu se lase spuma.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Aluatul se portioneaza, patrate...
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma cu praful de sare si 2 linguri de zahar tos.
Separat mixam cele 7 galbenusuri cu 8 linguri de zahar pana isi dubleaza volumul.
Adaugam praful de copt stins intr-o lingura suc de lamaie si pudra de roscove, mixam sa se omogenizeze...
Fondantul:
Pentru fondantul din bomboane Marshmallow am postat reteta zilele trecute. ( http://www.bucataras.ro/retete/fondant-din-bomboane-marshmallow-63647.html )
Blaturile:
La blaturi procedam normal, cu precizarea ca le preparam pe rand, in aceeasi tava, sa aiba aceeasi...
Punem 4 linguri zahar tos intr-un vas termorezistent si il lasam la caramelizat in cuptor.
In alt vas, pe foc de data aceasta, punem laptele la foc potrivit.
Cand clocoteste, dam focul la minim si punem in ploaie 6-7 linguri granule de tapioca, amestecam in continuu pana se ingroasa ca si...
Spalam merele de vara,le curatam de coaja si cotoare si le taiem felii.
Presaram scortisoara si 30 zahar tos peste feliile de mere si le lasam deoparte.
Amestecam untul rece, dat pe razatoarea cu ochiuri mari, cu zaharul, praful de sare, 2 linguri de apa rece + faina. Obtinem un aluat...
Bomboanele le-am impartit in doua vase incapatoare de plastic (cate 150 gr. in fiecare vas).
In 2 paharele mici de tuica am pus cate 2 linguri apa rece,apoi in fiecare paharel am dizolvat cate un sfert de lingurita colorant (rosu si verde).
Am turnat colorantul dizolvat peste cate o portie...
Prima etapa: batem albusurile spuma cu praful de sare.
Adaugam lingura cu lingura zaharul pana il incorporam pe tot.
Mixam albusurile la viteza cea mai mare a mixerului pana obtinem o spuma lucioasa, ferma. Adaugam zeama de lamaie si mixam pana se incorporeaza.
Preincalzim cuptorul la...
Cuptorul se preincalzeste (160 grade)
Se sparg ouale, se mixeaza cu zaharul, cu nuca macinata si zaharul vanilat.
Adaugam uleiul in fir subtire, apoi laptele batut, lingura cu lingura.
Turnam tot grisul, apoi faina (in ploaie); mixam la viteza mica a mixerlui.
Ungem o tava cu ulei, o...
Amestecam drojdia cu laptele caldut, praful de sare si zaharul. Lasam sa se umfle putin (10 minute), apoi adaugam ouale, untul la temperatura camerei si faina.
Framantam, obtinem un aluat elastic si nelipicios pe care-l vom da pentru aproximativ 20 minute la rece.
Pentru umplutura...
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma cu 4 linguri de zahar si un praf de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu alte 4 linguri de zahar, 1/2 plic praf de copt, un varf de cutit turmeric, pana isi dubleaza volumul.
Adaugam lingura cu lingura si apa minerala, mixand la...
Topim la foc mic intr-o craticioara untul cu ciocolata.
Intr-un castron de plastic turnam amesteculobtinut, adaugam ouale, pudra de cacao, zaharul si mixam la viteza medie pana se topeste zaharul.
Adaugam laptele in fir subtire, apoi faina in ploaie si mixam la viteza mica pana obtinem un...
Aluatul se face usor, amestecand toate ingredientele intr-un castron.
Faina se incorporeaza la final,in functie de marimea paharului de iaurt difera si cantitatea de faina.
Lasam aluatul framantat sa se odihneasca cca 30 minute,apoi il impartim in doua.
Intindem prima jumatate de...
Punem intr-o cratita la foc mic mierea + untul + zaharul.
Amestecam in continuu pana se topeste tot zaharul si siropul obtinut tinde sa-si schimbe culoarea spre auriu.
Dam siropul deoparte, il lasam racim complet, apoi adaugam si restul ingredientelor.
Framantam si obtinem un aluat...
Se bat ouale la viteza mare a mixerului cu sarea,zaharul si zaharul vanilat.
Reducem viteza, adaugam laptele, apoi faina mixand in continuu si obtinem un aluat lichid, ca de clatite.
Ungem o forma termorezistenta cu margarina, asezam in forma cateva fructe, turnam amestecul si presaram si...
Intai facem sosul de ciocolata (topim intr-o craticioara la foc mic ciocolata in frisca lichida).
Preincalzim cuptorul (165 grade), tapetam o tava cu hartie de copt.
Amestecam intr-un castron toate ingredientele (mai putin susanul!), nu conteaza ordinea , pana obtinem un amestec...
Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam praful de copt si zaharul vanilat, apoi apa minerala si pudra de roscove.
Adaugam apoi in acest amestec alternativ cate o lingura...
Amestecam untul si kefirul cu 1/2 lingurita bicarbonat si praful de sare.
Adaugam zaharul, coaja de portocala confiata, nuca macinata iar la urma incorporam faina.
Vom obtine un aluat ferm,usor de modelat.
Rupem din aluatul obtinut o bucatica de marimea unei mingi de tenis, o intindem cu...
Intai separam albusurile de galbenusuri.
Batem spuma albusurile cu 5 linguri de zahar si un praf de sare.
Separat mixam galbenusurile cu alte cinci linguri de zahar, zaharul vanilat, un varf de cutit turmeric, praful de copt, pana isi dubleaza volumul.
Adaugam rand pe rand cele 4 linguri...
Cantitatea de zahar se imparte in mod egal in cele doua vase in care am separat albusurile de galbenusuri.
Peste albusuri+zahar am adaugat un praf de sare si am batut albusurile spuma.
Peste galbenusuri+zahar am pus praful de copt si am mixat pana si-au dublat galbenusurile volumul.
Am...
Spalam fructele, capsunile se taie bucatele si se presara zaharul vanilat peste ele.
Asezam in 6 boluri un strat de capsuni aromate, deasupra punem cate 2-3 linguri de inghetata, apoi topping de caramel dupa preferinta.
Presaram fulgi de ciocolata si strugurei rosii si servim.
Pofta...
Foietaj aromat cu capsuni
Lasam aluatul sa se dezghete si sa ajunga la temperatura camerei. Capsunile proaspete se curata de codite si se spala sub jet de apa rece. Capsunile congelate se dezgheata. Trecem capsunile prin robot cu 50 gr. zahar pudra. Aluatul se portioneaza / decupeaza dupa preferinta, se aseaza...
Deliciu cu nuca, ciocolata si visine
Pentru inceput preparam umplutura/crema de nuca macinata: mixam albusurile cu un praf de sare si 15 linguri de zahar pana obtinem o spuma ferma. Adaugam apoi nuca macinata si lasam crema deoparte pana ne ocupam de aluatul propriu-zis. Amestecam ouale intregi+cele trei galbenusuri cu zaharul,...
Biscuiti curcubeu
Untul sau margarina (la temperatura camerei ) se mixeaza cu ouale, untura, zaharul, coaja de portocala confiata,nuca de cocos si praful de copt. Adaugam faina si framantam un aluat gras pe care-l lasam cel putin 2 ore la rece. (Eu am pregatit de seara aluatul, l-am lasat la rece si a doua zi...
Briose cu cacao si umplutura de cocos
Pentru inceput preparam umplutura/crema de cocos: mixam albusurile cu un praf de sare si 12 linguri de zahar pana obtinem o spuma ferma. Adaugam apoi fulgii de cocos si lasam umplutura deoparte pana ne ocupam de aluatul pentru briose. Amestecam ouale intregi+cele doua galbenusuri cu zaharul,...
Foi din zahar ars cu crema de nuca
Caramelizam 1 pahar de zahar intr-o cratita la foc mic, adaugam laptele si lasam sa se topeasca tot zaharul caramelizat. Dam cratita deoparte, lasam sa se raceasca,apoi punem bicarbonatul. Mixam 3 galbenusuri cu 1 pahar de zahar pana isi dubleaza volumul. Adaugam in fir subtire uleiul,...
Amandine de post
Amestecam ingredientele uscate intr-un castron iar pe cele umede in alt castron. Punem cate un polonic din ingredientele umede peste cele uscate,amestecam mixerul pana obtinem un aluat de consistenta unui blat normal inainte de coacere. Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina, apoi turnam...
Pandispan cu mac, piersici si struguri negri
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana-si dubleaza volumul. Adaugam semintele de mac si praful de copt stins intr-o lingura suc de lamaie. In amestecul obtinut adaugam pe rand cele 5 linguri apa minerala,...
Cozonac cu nuca de cocos si rahat
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, mai putin laptele care trebuie sa fie caldut. Preparam maiaua intr-un vas incapator (100 ml lapa calduta+drojdia+1 lingura zahar+un praf de sare+2-3 linguri de faina). Lasam la dospit cca 15 minute. Adaugam apoi 4 galbenusuri, laptele...
Prajitura cu foi si crema caramel
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam sucul de rosii cu zmeura,untul, 1 ou, bicarbonatul stins in suc de lamaie,zaharul, praful de sare. La final adaugam faina proaspat cernuta; framantam un aluat elastic pe care-l dam la rece pentru cel putin 1 ora....
Tort cu menta
Pentru blat: -separam albusurile de galbenusuri; -batem albusurile spuma cu un praf de sare si 2 linguri de zahar tos; -separat mixam galbenusurile cu alte 3 linguri de zahar tos, praful de copt, pudra de cacao; -adaugam apa minerala lingura cu lingura, apoi pe rand cate putina...
Foietaj cu nuca
Aluatul foietaj trebuie lasat sa se dezghete la temeratura camerei. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 6 linguri zahar tos. Adaugam nuca macinata si pudra de roscove,amestecam cu lingura sa nu se lase spuma. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Aluatul se portioneaza, patrate...
Prajitura cu prune si piersici
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare si 2 linguri de zahar tos. Separat mixam cele 7 galbenusuri cu 8 linguri de zahar pana isi dubleaza volumul. Adaugam praful de copt stins intr-o lingura suc de lamaie si pudra de roscove, mixam sa se omogenizeze...
Tort elegant
Fondantul: Pentru fondantul din bomboane Marshmallow am postat reteta zilele trecute. ( http://www.bucataras.ro/retete/fondant-din-bomboane-marshmallow-63647.html ) Blaturile: La blaturi procedam normal, cu precizarea ca le preparam pe rand, in aceeasi tava, sa aiba aceeasi...
Budinca din tapioca, branza dulce si zahar ars
Punem 4 linguri zahar tos intr-un vas termorezistent si il lasam la caramelizat in cuptor. In alt vas, pe foc de data aceasta, punem laptele la foc potrivit. Cand clocoteste, dam focul la minim si punem in ploaie 6-7 linguri granule de tapioca, amestecam in continuu pana se ingroasa ca si...
Tarta cu mere
Spalam merele de vara,le curatam de coaja si cotoare si le taiem felii. Presaram scortisoara si 30 zahar tos peste feliile de mere si le lasam deoparte. Amestecam untul rece, dat pe razatoarea cu ochiuri mari, cu zaharul, praful de sare, 2 linguri de apa rece + faina. Obtinem un aluat...
Fondant din bomboane Marshmallow
Bomboanele le-am impartit in doua vase incapatoare de plastic (cate 150 gr. in fiecare vas). In 2 paharele mici de tuica am pus cate 2 linguri apa rece,apoi in fiecare paharel am dizolvat cate un sfert de lingurita colorant (rosu si verde). Am turnat colorantul dizolvat peste cate o portie...
Bezele cu nuca
Prima etapa: batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam lingura cu lingura zaharul pana il incorporam pe tot. Mixam albusurile la viteza cea mai mare a mixerului pana obtinem o spuma lucioasa, ferma. Adaugam zeama de lamaie si mixam pana se incorporeaza. Preincalzim cuptorul la...
Prajitura insiropata cu pepene rosu
Cuptorul se preincalzeste (160 grade) Se sparg ouale, se mixeaza cu zaharul, cu nuca macinata si zaharul vanilat. Adaugam uleiul in fir subtire, apoi laptele batut, lingura cu lingura. Turnam tot grisul, apoi faina (in ploaie); mixam la viteza mica a mixerlui. Ungem o tava cu ulei, o...
Cornuri Bratislava
Amestecam drojdia cu laptele caldut, praful de sare si zaharul. Lasam sa se umfle putin (10 minute), apoi adaugam ouale, untul la temperatura camerei si faina. Framantam, obtinem un aluat elastic si nelipicios pe care-l vom da pentru aproximativ 20 minute la rece. Pentru umplutura...
Chec in doua culori cu nuca
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 4 linguri de zahar si un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu alte 4 linguri de zahar, 1/2 plic praf de copt, un varf de cutit turmeric, pana isi dubleaza volumul. Adaugam lingura cu lingura si apa minerala, mixand la...
Negresa cu ricotta si strugurei rosii
Topim la foc mic intr-o craticioara untul cu ciocolata. Intr-un castron de plastic turnam amesteculobtinut, adaugam ouale, pudra de cacao, zaharul si mixam la viteza medie pana se topeste zaharul. Adaugam laptele in fir subtire, apoi faina in ploaie si mixam la viteza mica pana obtinem un...
Fursecuri cu nuca si glazura alba
Aluatul se face usor, amestecand toate ingredientele intr-un castron. Faina se incorporeaza la final,in functie de marimea paharului de iaurt difera si cantitatea de faina. Lasam aluatul framantat sa se odihneasca cca 30 minute,apoi il impartim in doua. Intindem prima jumatate de...
Prajitura Claudia (sau Albinita)
Punem intr-o cratita la foc mic mierea + untul + zaharul. Amestecam in continuu pana se topeste tot zaharul si siropul obtinut tinde sa-si schimbe culoarea spre auriu. Dam siropul deoparte, il lasam racim complet, apoi adaugam si restul ingredientelor. Framantam si obtinem un aluat...
Clafoutis cu struguri albi strugurei rosii
Se bat ouale la viteza mare a mixerului cu sarea,zaharul si zaharul vanilat. Reducem viteza, adaugam laptele, apoi faina mixand in continuu si obtinem un aluat lichid, ca de clatite. Ungem o forma termorezistenta cu margarina, asezam in forma cateva fructe, turnam amestecul si presaram si...
Bilute crocante
Intai facem sosul de ciocolata (topim intr-o craticioara la foc mic ciocolata in frisca lichida). Preincalzim cuptorul (165 grade), tapetam o tava cu hartie de copt. Amestecam intr-un castron toate ingredientele (mai putin susanul!), nu conteaza ordinea , pana obtinem un amestec...
Prajitura cu strugurei si crema din piscoturi cu mascarpone
Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam praful de copt si zaharul vanilat, apoi apa minerala si pudra de roscove. Adaugam apoi in acest amestec alternativ cate o lingura...
Cornulete cu dulceata de visine
Amestecam untul si kefirul cu 1/2 lingurita bicarbonat si praful de sare. Adaugam zaharul, coaja de portocala confiata, nuca macinata iar la urma incorporam faina. Vom obtine un aluat ferm,usor de modelat. Rupem din aluatul obtinut o bucatica de marimea unei mingi de tenis, o intindem cu...
Guguluf si briose cu goji
Intai separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu 5 linguri de zahar si un praf de sare. Separat mixam galbenusurile cu alte cinci linguri de zahar, zaharul vanilat, un varf de cutit turmeric, praful de copt, pana isi dubleaza volumul. Adaugam rand pe rand cele 4 linguri...
Prajitura Deliciu cu nuca si caramel
Cantitatea de zahar se imparte in mod egal in cele doua vase in care am separat albusurile de galbenusuri. Peste albusuri+zahar am adaugat un praf de sare si am batut albusurile spuma. Peste galbenusuri+zahar am pus praful de copt si am mixat pana si-au dublat galbenusurile volumul. Am...
Desert racoritor cu fructe
Spalam fructele, capsunile se taie bucatele si se presara zaharul vanilat peste ele. Asezam in 6 boluri un strat de capsuni aromate, deasupra punem cate 2-3 linguri de inghetata, apoi topping de caramel dupa preferinta. Presaram fulgi de ciocolata si strugurei rosii si servim. Pofta...