un desert consistent, facut la repezeala cu ce-aveam prin bucatarie
Spalam prunele, le scoatem samburele si le taiem in sferturi.
Strugurele se spala si se scurge de apa.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul tos pana isi dubleaza volumul.
Mixand in continuare la viteza mica a mixerului,incorporam uleiul (turnand in fir subtire, ca la maioneza).
Adaugam praful de copt, apa minerala (lingura cu lingura).
Punem peste amestecul obtinut cate o lingura de faina si niste spuma de albus, amestecam usor pana incorporam toate cantitatile.
In tava cuptorului aszam hartie de copt.
Peste hartie presaram un strat de pesmet,apoi zaharul cu scortisoara.
Din loc in loc asezam pastele fainoase fierte,scurse si racite iar in spatiile ramase libere asezam boabe de strugure si sferturi de prune.
Turnam amestecul de blat, nivelam cu lingura sa se umple toate spatiile,apoi dam tava la cuptor pentru 35 minute.
Facem testul cu scobitoarea, scoatem prajitura din cuptor, o rasturnam pe un platou mare sau pe un tocator mare din lemn, indepartam hartia de copt cat este inca fierbinte.
Lasam la racit, portionam, pudram cu zahar pudra din belsug si serbim prajitura decorata cu sos de ciocolata.
Pofta buna!