un desert delicios pentru perioada postului....
Punem stafidele la hidratat in esenta de rom.
Punem intr-un bol apa minerala cu uleiul, adaugam zaharul, amestecam pana se topeste zaharul.
Adaugam praful de copt,stafidele,faina proaspat cernuta.Mixam pana obtinem un amestec omogen, adaugam apoi pudra de ghimbir si turmeric.
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Ungem o tava cu ulei,o tapetam cu faina.
Turnam amestecul in tava, nivelam, apoi dam tava la cuptor (cca 40 minute) pana trece blatul testul scobitorii.
Scoatem tava din cuptor, lasam la racit complet (eventual peste noapte), apoi portionam blatul dupa preferinta.
Glazura o preparam astfel: Punem apa la foc mic intr-o cratita impreuna cu zaharul si esenta de rom.
Adaugam margarina, apoi pudra de cacao. Lasam sa fiarba cca 15 minute la foc mic.
Dam cratita deoparte de pe foc, impungem rand pe rand cate o portie de prajitura cu furculita, apoi o trecem prin glazura iar la final tavalim prajitura prin nuca de cocos cu ornamente colorate. Mie nu mi-a ajuns cocosul, asa ca am decorat o parte din prajitura si cu nuca macinata.
Lasam bucatile glazurate si decorate sa se raceasca complet,apoi servim.
Pofta buna!