Preincalzim cuptorul al 175 grade.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare si indulcitorul.
Ungem forma cu inel detasabil cu putin ulei, apoi o tapetam cu tarate de ocaz.
Peste albusurile batute adaugam praful de copt, praful de cacao si pe rand...
Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri.
Se bate intai spuma de albusuri, mixandu-le cu praful de sare.
Intr-un bol separat mixam galbenusurile cu zaharul, untul si praful de copt pana se omogenizeaza.
Adaugam rand pe rand cele 5 linguri de apa minerala, apoi incorporam...
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Topim ciocolata neagra impreuna cu untul/margarina intr-o craticioara la foc mic.
Lasam amestecul la racit, apoi adaugam 4 oua batute ca pentru omleta cu praful de copt, praful de sare, si faina.
Mixam pana obtinem un amestec omogen. Daca doriti sa...
Pentru inceput pregatim macul, dupa cum urmeaza:
- se trece macul prin robot cateva secunde, apoi se pune intr-o craticioara la foc mic cu laptele si zaharul.
-lasam pana fierbe macul si se evapora laptele, amestecam incontinuu sa nu se prinda de cratita, la final adaugam o lingura de...
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu indulcitorul, esenta de vanilie,praful de copt, galbenusul, semintele de canepa si de susan negru,praful de sare.
Adaugam faina de ovaz si cea alba, amestecam si obtinem un aluat usor de modelat.
Albusul il batem putin cu furculita intr-un castron....
Se amesteca drojdia cu sarea si zaharul.
Adaugam apa minerala, faina si uleiul.
Framantam aluatul pe care il vom lasa la dospit o ora si jumatate, pana isi tripleaza volumul.
Preincalzim cuptorul la temperatura medie (180 grade).
Desprindem bucati de marimea unui mar din aluat,...
Preparam aluatul pentru foi astfel:
-intr-un castron amestecam untul/margarina (topite) cu zaharul, praful de copt, smantana si oul;
-adaugam faina si framantam un aluat elastic pe care il impartim in doua si il dam deoparte pana ne ocupam de umplutura;
Preincalzim cuptorul la 175 grade....
Separam albusurile de galbenusuri.
Peste albusuri punem 4 linguri indulcitor Clio, un praf de sare si batem albusurile spuma.
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Peste albusurile batute spuma adaugam pudra de cacao, praful de copt si taratele de ovaz.
Amestecam totul gu grija cu o...
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma u un praf de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Adaugam rand pe rand cele 7 linguri apa minerala, apoi alternativ incepem sa ncorporam faina si albusurile...
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Toate ingredientele enumerate la blat se amesteca cu mixerul pana obtinem o pasta omogena.
Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt, imbracam apoi tava cu amestecul obtinut, asa incat sa acoperim inclusiv peretii tavii.
Dam tava la cuptor pana trece...
Curatam si spalam foarte bine capsunii sub jet de apa rece.
Ii trecem apoi cateva secunde prin robot sa-i zdrobim uniform.
Albusurile se bat spuma cu praful de sare si 8 linguri zahar tos.
Adaugam peste 3/4 din albusurile batute 3/4 din cantitatea de capsuni pasati, restul le pastram...
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma cu praful de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt stins in zeama de la jumatate de limeta.
Adaugam apoi praful de instant de orz si mixand in continuu adaugam pe rand...
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Spargem ouale intr-un bol incapator si adaugam iaurturile degresate.
Peste iaurturi punem 3 linguri tarate de ovaz, 5 linguri fulgi de ovaz,1 lingura seminte de chia, 3 linguri seminte de floarea soarelui decojite, 2 linguri tarate de psyllium, 2 linguri...
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Separam albusurile de galbenusuri.
1 lingura seminte de chia se hidrateaza pentru 10 minute in 75 ml apa rece.
Batem albusurile spuma cu praful de sare.
Galbenusurile le mixam cu 2 linguri indulcitor Clio, semintele de chia hidratate, cealalta...
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cu 25 g zahar.
Mixam galbenusurile cu untul topit uleiul si praful de copt, adaugam apoi laptele iar la final faina proaspat cernuta. Omogenizam bine amestecul, apoi incorporam spuma de albusuri.
Incingem...
Amestecam drojdia cu laptele caldut, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam oul, uleiul si faina, framantam un aluat elastic pe care il vom lasa la dospit in loc ferit de curenti cca 60 minute.
Pentru firimituri amestecam zaharul cu faina si zaharul vanilat, adaugam faina si untul...
Cojile: punem apa, praful de sare si uleiul la foc pana aducem lichidul punctul de fierbere.
Tragem vasul deoparte, adaugam faina toata si cu ajutorul mixerului omogenizam foarte bine amestecul. Lasam la racit.
Preincalzim cuptorul la temperatura ridicata (220 grade)
Mixand in continuu,...
Separam albusurile de galbenusuri. Peste cele 6 albusuri + cele 4 de la separarea anterioara adaugam 150 gr. zahar pudra + un praf de sare. Mixam pana obtinem albusurile batute spuma. Galbenusurile se freaca spuma cu restul de zahar+praful de copt+pudra de turmeric pana isi dubleaza volumul....
Punem apa cu sarea si uleiul intr-o cratita si le lasam sa dea in clocot la foc iute.
Tragem cratita deoparte, punem toata faina si amestecam repede ingredientele cu un tel pana obtinem o coca omogena. Lasam la racit.
Tot cu telul amestecam aluatul in timp ce adaugam pe rand toate ouale....
Pentru blat:
Preincalzim cuptorul la 175 grade.Batem spuma ouale cu praful de copt, praful de sare,zaharul si pudra de cacao cca 10 minute.Adaugam apoi untul la temperatura camerei, mixam pana se obtine un amestec omogen.Adaugam 4 linguri de lapte si faina in ploaie, amestecam totul foarte...
Nuca se macina si se amesteca cu dulceata de capsuni si gemul de prune.
Lichefiem drojdia ci sarea si zaharul.
Peste drojdie turnam toate ingredientele lichide, apoipunem faina si framantam un aluat elastic.
Lasam aluatul la dospit pentru cel putin o ora, apoi rupem bucati de aluat pe...
Mixam margarina cu nuca macinata si zaharul pana la omogenizare.
Adaugam praful de copt, zaharul aromat cu scortisoara, pudra de ghimbir si la final faina proaspat cernuta.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Umplem pistolul de fursecuri cu amestecul obtinut si formam discurile de aluat...
Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Le batem spuma cu praful de sare si zaharul (farin si tos in acelasi timp) pana obtinem o spuma ferma. Adaugam fulgii de cocos si mixam pana la incorporarea acestora in spuma obtinuta. Preincalzim cuptorul la 175 grade. C
u ajutorul unui pos...
Scoatem pulpa din fructele kiwi cu ajutorul unei lingurite, o mixam apoi in robot impreuna cu semintele de floarea soarelui si cu stafidele.
Adaugam apa minerala, zaharul,uleiul, apoi punem praful de cacao, faina lingura cu lingura,praful de copt stins intr-o lingurita zeama de lamaie.
La...
Laptele caldut se toarna peste drojdia zdrobita in prealabil si frecata cu un praf de sare si putin zahar tos. Adaugam 2 linguri de faina si lasam sa se umfle putin amestecul obtinut, in timp ce acoperim vasul cu un servet curat de bucatarie (cca 15 minute). Intr-un castron incapator cernem faina...
Pentru foi punem intr-o craticioara la foc mic zaharul impreuna cu mierea si margarina.
Lasam pe foc pana se topeste zaharul si amestecul obtinut capata culoare aramie. adaugam bicarbonatul de sodiu si laptele, apoi dam deoparte craticioara pana se raceste amestecul.
Adaugam oul si faina,...
Margarina (la temperatura camerei) se mixeaza cu 150 gr. zahar pudra, pana devine spumoasa.
Adaugam ouale pe rand, mixam. Apoi adaugam coaja rasa de la lamaie si praful de copt stins in zeama de lamaie.
La final incorporam faina, ar trebui sa fie suficienta dar in functie de ouale folosite,...
Prepararea aluatului:
Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei.
O mixam cu zaharul si praful de copt stins in zeama de lamaie pana obtinem un amestec spumos.
Adaugam pe rand esenta de vanilie,galbenusul, mixam, apoi oul intreg, iar mixam pana omogenizam bine amestecul.
La...
Margarina la temperetura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine spumoasa.
Adaugam oul, esenta de menta,ciocolata topita, pudra de cacao, mixam in continuare.
La final incorporam si faina, vom obtine un amestec pastos din care vom forma cochilii de melc cu ajutorul unui posh in tava...
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Trecem lamaia si jumatate din cantitatea de fructe deshidratate prin robot.
Intr-un castron din plastic incapator punem fructele maruntite,uleiul, zaharul, bicarbonatul de sodiu si mixam la viteza mare cca 5 minute.
Adaugam apoi apa minerala, faina,...
Cheesecake cu blat de cacao _ Dukan
Preincalzim cuptorul al 175 grade. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare si indulcitorul. Ungem forma cu inel detasabil cu putin ulei, apoi o tapetam cu tarate de ocaz. Peste albusurile batute adaugam praful de copt, praful de cacao si pe rand...
Prajitura cu zmeura si vanilie
Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri. Se bate intai spuma de albusuri, mixandu-le cu praful de sare. Intr-un bol separat mixam galbenusurile cu zaharul, untul si praful de copt pana se omogenizeaza. Adaugam rand pe rand cele 5 linguri de apa minerala, apoi incorporam...
Negresa cu mascarpone
Preincalzim cuptorul la 175 grade. Topim ciocolata neagra impreuna cu untul/margarina intr-o craticioara la foc mic. Lasam amestecul la racit, apoi adaugam 4 oua batute ca pentru omleta cu praful de copt, praful de sare, si faina. Mixam pana obtinem un amestec omogen. Daca doriti sa...
Prajitura cu zmeura si bezea de mac
Pentru inceput pregatim macul, dupa cum urmeaza: - se trece macul prin robot cateva secunde, apoi se pune intr-o craticioara la foc mic cu laptele si zaharul. -lasam pana fierbe macul si se evapora laptele, amestecam incontinuu sa nu se prinda de cratita, la final adaugam o lingura de...
Fursecuri cu unt, nuca macinata si dulceata de zmeura
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu indulcitorul, esenta de vanilie,praful de copt, galbenusul, semintele de canepa si de susan negru,praful de sare. Adaugam faina de ovaz si cea alba, amestecam si obtinem un aluat usor de modelat. Albusul il batem putin cu furculita intr-un castron....
Cornulete de post cu dulceata de caise si samburi de nuca
Se amesteca drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam apa minerala, faina si uleiul. Framantam aluatul pe care il vom lasa la dospit o ora si jumatate, pana isi tripleaza volumul. Preincalzim cuptorul la temperatura medie (180 grade). Desprindem bucati de marimea unui mar din aluat,...
Prajitura frageda cu mere
Preparam aluatul pentru foi astfel: -intr-un castron amestecam untul/margarina (topite) cu zaharul, praful de copt, smantana si oul; -adaugam faina si framantam un aluat elastic pe care il impartim in doua si il dam deoparte pana ne ocupam de umplutura; Preincalzim cuptorul la 175 grade....
Cheesecake cu seminte de canepa si ghimbir confiat
Separam albusurile de galbenusuri. Peste albusuri punem 4 linguri indulcitor Clio, un praf de sare si batem albusurile spuma. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Peste albusurile batute spuma adaugam pudra de cacao, praful de copt si taratele de ovaz. Amestecam totul gu grija cu o...
Pandispan cu jeleu de capsuni si menta
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma u un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam rand pe rand cele 7 linguri apa minerala, apoi alternativ incepem sa ncorporam faina si albusurile...
Tarta dietetica cu branza,iaurt,seminte de chia si capsuni
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Toate ingredientele enumerate la blat se amesteca cu mixerul pana obtinem o pasta omogena. Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt, imbracam apoi tava cu amestecul obtinut, asa incat sa acoperim inclusiv peretii tavii. Dam tava la cuptor pana trece...
Spuma de capsuni cu fulgi de ciocolata
Curatam si spalam foarte bine capsunii sub jet de apa rece. Ii trecem apoi cateva secunde prin robot sa-i zdrobim uniform. Albusurile se bat spuma cu praful de sare si 8 linguri zahar tos. Adaugam peste 3/4 din albusurile batute 3/4 din cantitatea de capsuni pasati, restul le pastram...
Prajitura Orzo cu nuci si glazura de ciocolata cu alune de padure
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt stins in zeama de la jumatate de limeta. Adaugam apoi praful de instant de orz si mixand in continuu adaugam pe rand...
Biscuiti dietetici cu tarate si seminte
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Spargem ouale intr-un bol incapator si adaugam iaurturile degresate. Peste iaurturi punem 3 linguri tarate de ovaz, 5 linguri fulgi de ovaz,1 lingura seminte de chia, 3 linguri seminte de floarea soarelui decojite, 2 linguri tarate de psyllium, 2 linguri...
Briose Dukan cu branza degresata si seminte de chia
Preincalzim cuptorul la 175 grade. Separam albusurile de galbenusuri. 1 lingura seminte de chia se hidrateaza pentru 10 minute in 75 ml apa rece. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu 2 linguri indulcitor Clio, semintele de chia hidratate, cealalta...
Pancakes cu sos de ciocolata , nuca si capsuni
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cu 25 g zahar. Mixam galbenusurile cu untul topit uleiul si praful de copt, adaugam apoi laptele iar la final faina proaspat cernuta. Omogenizam bine amestecul, apoi incorporam spuma de albusuri. Incingem...
Prajitura crocanta,prajitura cu ananas, capsuni si afine
Amestecam drojdia cu laptele caldut, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam oul, uleiul si faina, framantam un aluat elastic pe care il vom lasa la dospit in loc ferit de curenti cca 60 minute. Pentru firimituri amestecam zaharul cu faina si zaharul vanilat, adaugam faina si untul...
Eclere cu aroma de fistic (reteta 700)
Cojile: punem apa, praful de sare si uleiul la foc pana aducem lichidul punctul de fierbere. Tragem vasul deoparte, adaugam faina toata si cu ajutorul mixerului omogenizam foarte bine amestecul. Lasam la racit. Preincalzim cuptorul la temperatura ridicata (220 grade) Mixand in continuu,...
Briose cu nuca si merisoare
Separam albusurile de galbenusuri. Peste cele 6 albusuri + cele 4 de la separarea anterioara adaugam 150 gr. zahar pudra + un praf de sare. Mixam pana obtinem albusurile batute spuma. Galbenusurile se freaca spuma cu restul de zahar+praful de copt+pudra de turmeric pana isi dubleaza volumul....
Eclere a la Gaby_d
Punem apa cu sarea si uleiul intr-o cratita si le lasam sa dea in clocot la foc iute. Tragem cratita deoparte, punem toata faina si amestecam repede ingredientele cu un tel pana obtinem o coca omogena. Lasam la racit. Tot cu telul amestecam aluatul in timp ce adaugam pe rand toate ouale....
Prajitura Bounty
Pentru blat: Preincalzim cuptorul la 175 grade.Batem spuma ouale cu praful de copt, praful de sare,zaharul si pudra de cacao cca 10 minute.Adaugam apoi untul la temperatura camerei, mixam pana se obtine un amestec omogen.Adaugam 4 linguri de lapte si faina in ploaie, amestecam totul foarte...
Cornulete cu dulceata si nuca
Nuca se macina si se amesteca cu dulceata de capsuni si gemul de prune. Lichefiem drojdia ci sarea si zaharul. Peste drojdie turnam toate ingredientele lichide, apoipunem faina si framantam un aluat elastic. Lasam aluatul la dospit pentru cel putin o ora, apoi rupem bucati de aluat pe...
Fursecuri de post cu nuca si ciocolata
Mixam margarina cu nuca macinata si zaharul pana la omogenizare. Adaugam praful de copt, zaharul aromat cu scortisoara, pudra de ghimbir si la final faina proaspat cernuta. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Umplem pistolul de fursecuri cu amestecul obtinut si formam discurile de aluat...
Bezele cu nuca de cocos
Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Le batem spuma cu praful de sare si zaharul (farin si tos in acelasi timp) pana obtinem o spuma ferma. Adaugam fulgii de cocos si mixam pana la incorporarea acestora in spuma obtinuta. Preincalzim cuptorul la 175 grade. C u ajutorul unui pos...
Briose de post cu fructe, seminte si cacao
Scoatem pulpa din fructele kiwi cu ajutorul unei lingurite, o mixam apoi in robot impreuna cu semintele de floarea soarelui si cu stafidele. Adaugam apa minerala, zaharul,uleiul, apoi punem praful de cacao, faina lingura cu lingura,praful de copt stins intr-o lingurita zeama de lamaie. La...
Melci cu finetti,dulceata de trandafiri si nuca
Laptele caldut se toarna peste drojdia zdrobita in prealabil si frecata cu un praf de sare si putin zahar tos. Adaugam 2 linguri de faina si lasam sa se umfle putin amestecul obtinut, in timp ce acoperim vasul cu un servet curat de bucatarie (cca 15 minute). Intr-un castron incapator cernem faina...
Prajitura aromata si colorata
Pentru foi punem intr-o craticioara la foc mic zaharul impreuna cu mierea si margarina. Lasam pe foc pana se topeste zaharul si amestecul obtinut capata culoare aramie. adaugam bicarbonatul de sodiu si laptele, apoi dam deoparte craticioara pana se raceste amestecul. Adaugam oul si faina,...
Fursecuri cu lamaie
Margarina (la temperatura camerei) se mixeaza cu 150 gr. zahar pudra, pana devine spumoasa. Adaugam ouale pe rand, mixam. Apoi adaugam coaja rasa de la lamaie si praful de copt stins in zeama de lamaie. La final incorporam faina, ar trebui sa fie suficienta dar in functie de ouale folosite,...
Fursecuri glazurate cu umplutura de nuca
Prepararea aluatului: Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei. O mixam cu zaharul si praful de copt stins in zeama de lamaie pana obtinem un amestec spumos. Adaugam pe rand esenta de vanilie,galbenusul, mixam, apoi oul intreg, iar mixam pana omogenizam bine amestecul. La...
Cochilii cu ciocolata si menta
Margarina la temperetura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine spumoasa. Adaugam oul, esenta de menta,ciocolata topita, pudra de cacao, mixam in continuare. La final incorporam si faina, vom obtine un amestec pastos din care vom forma cochilii de melc cu ajutorul unui posh in tava...
Briose de post cu mac si gust de citrice
Preincalzim cuptorul la 175 grade. Trecem lamaia si jumatate din cantitatea de fructe deshidratate prin robot. Intr-un castron din plastic incapator punem fructele maruntite,uleiul, zaharul, bicarbonatul de sodiu si mixam la viteza mare cca 5 minute. Adaugam apoi apa minerala, faina,...