Prajitura in trei culori

de Valclaudia in Prajituri, 26 Oct 2014 | 7647 vizualizari

 

va invit la o prajitura delicioasa... Duminica frumoasa, dragilor! >:d

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 2 linguri cu varf cacao
  • 50 gr. unt
  • 3 linguri zahar tos
  • 5 linguri miere
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • cca 500-550 gr.faina alba proaspat cernuta
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 1 rodie
  • 500 ml lapte
  • 100 ml apa rece
  • 3 linguri zahar tos
  • 3 linguri amidon
  • 2 linguri gris
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pachet unt
  • Glazura si decor:
  • 1 ciocolata amaruie
  • 3-4 linguri lapte
  • bombonele colorate: rosii, albe, negre
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in trei culori:

-punem mierea,untul, zaharul si laptele la foc mic intr-o craticioara pana obtinem un amestec lichid;

-lasam putin la racorit, apoi turnam acest amestec pesterestul ingredientelelor: cacaco,  zahar vanilat, oua,faina,praf de copt;

-amestecam toate ingredientele,obtinem un aluat elastic pe care-l impartim in 4;

-preincalzim cuptorul la 170 grade;

-fiecare foaie se intinde pe masa de lucru infainata, se aseaza pe dosul tavii unse cu ulei, apoi se impunge cu furculita din loc in loc si se da la cuptor pentru 7 minute;

-procedam la fel si cu celelalte 3 foi, le lasam apoi la racorit si trecem la prepararea cremei;

-scoatem semintele rodiei si le lasam la scurs intr-o strecuratoare;

-laptele se pune intr-o craticioara la foc mic, impreuna cu zaharul si plicul de zahar vanilat;

-diluam amidonul in 100 ml apa rece, cand laptele atinge punctul de fierbere turnam amidonul dozolvat si amestecam in continuu sa nu se formeze cocoloase;

-presaram si grisul in ploaie, fierbem crema cca 7 minute la foc mic pana obtinem consistenta unei budinci;

-dam crema deoparte, o lasam la racorit, amestecam din cand in cand sa nu se formeze crusta;

-adaugam untul, mixam apoi crema sa devina spumoasa;

-peste crema rezultata adaugam semintele de rodie,amestecam bine cu o lingura, apoi incepen sa asamblam prajitura;

-punem o foaie pe un tocator mare de lemn,un strat de crema,alta foaie, din nou crema si tot asa pana la ultima foaie care va ramane neunsa cu crema;

-peste prajitura asamblata asezam o tava peste care asezam o greutate de cca 3-4 kg si lasam peste noapte sa se preseze prajitura;

-topim ciocolata in lapte la foc mic,apoi o turnam fierbinete peste prajitura si nivelam glazura pe toata suprafata foii superioare;

-presaram bombonele colorate si lasam la racit cel putin 2 ore, sa se intareasca complet glazura;

-portionam si servim.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

foile si crema se prepara cu o zi inainte

2

se lasa prajitura peste noapte pentru ca foile sa se fragezeasca in vederea portionarii

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu pere si ciocolata