pentru clatite:
pentru crema:
Mixam ouale cu 2 linguri crema de mac din conserva.
Adaugam un praf de sare, bicarbonatul,3 linguri de ulei si apa minerala.
La final adaugam faina si mixam la viteza mica a mixerului pana se omogenizeaza aluatul si devine spumos.
Ungem cu pensula din silicon suprafata tigaii, o incingem si turnam pe mijlocul tigaii cate 1/2 polonic aluat.
Coacem clatitele la foc potrivit pe ambele fete, oana epuizam toata cantitatea de aluat.
Mie mi-au iesit 24 astfel de clatitute.
Mixam iaurtul de fructe cu mascarponele pana obtinem o crema ferma.
Asezam pe farfurie o clatita, o ungem cu un strat de crema, iar o clatita, iar un strat de crema... pana la final, in functie de cate clatite doriti sa "claditi" pentru fiecare portie.
Ultimul strat trebuie sa fie de crema,peste care vom scuge sos de ciocolata si vom presara bombonelecolorate din zahar pentru decor.
Dam celputin 30 minute la rece inainte de servire.
Pofta buna!