reteta preluata de la Criss. Sarumana, fata harnica... Delicios desert!
Daca malaiul este grisat il mai trecem prin robot sa-l maruntim.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Punem iaurtul, sarea, zaharul,zaharul vanilat,ouale,praful de copt si bucatele de coaja de portocala confiata intr-un castron. Mixam sa se topeasca zaharul.
Adaugam uleiul, mixam in continuare pana se incorporeaza tot.
Punem grisul, faina, mixam.
Adaugam faina de malai, stafidele,apoi mixam pana obtinem un amestec de consistenta unuiamestec pentru un blat normal.
Ungem tava cu ulei, tapetam cu faina,turnam amestecul obtinut.
Dam tava la cuptor, folosim functia de coacere cu ventilatie.
Lasam prajitura la cuptor pana capata aspect de rumen (cca 30 minute).
Intre timp punem apa si zaharul intr-un ibric la foc mic.
Lasam sa se topeasca zaharul, adaugam esenta de lamaie.
Scoatem prajitura din cuptor, turnam siropul fierbinte peste prajitura si lasam cca 30 minute sa se imbibe tot siropul in prajitura.
Portionam, pudram cu zahar si servim.
Pofta buna!