reteta preluata de la Andreea! Multumesc, fata draga... >:d< Super pufoase gogosile astea! ;)
Amestecam drojdia cu praful de sare si 2 lingurite de zahar pana devine lichida.
Adaugam laptele caldut, untul topit, zaharul, galbenusurile, zaharul vanilat.
Amestecam, apoi incorporam faina si vom obtine un aluat elastic, nelipicios pe care-l vom lasa pentru cel putin 1 ora la dospit in loc ferit de curenti.
Dupa ce aluatul este dospit il intindem pe masa de lucru infainata, decupam gogosile ajutandu-ne de un cerc din plastic de diametrul dorit sau de un pahar.
Asezam discurile obtinute pe un servet de bucatarie curat si le mai lasam la dospit alte 20 minute.
Incingem uleiul intr-o cratita, apoi prajim gogosile pe ambele parti pana se rumenesc frumos.
Le scoatem pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces, avem grija sa nu le suprapunem unele peste altele cat sunt fierbinti sa se turtesc.
Dupa ce s-au mai racorit le pudram cu zahar farin si servim.
Pofta buna!