publicat la 19.06.2022
publicat la 21.07.2019
publicat la 05.08.2018
În sfârşit, talentele tale vor fi recunoscute de către un mare cineast. Rolul este destul de ciudat, filmările sunt în întregime la munte, personajul tău locuieşte într-o scorbură şi nu ai de spus nici o replică. Nu contează prea mult, orice debut e dificil şi, oricum, ratingul Animal Planet este din ce în ce mai rdicat.
Bucataras.ro
[email protected]
Tort din foi cu miere
Foile: Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Preincalzim cuptorul la170 grade. Amestecam intr-un castron untul,cu mierea, cu zaharul,praful de sare,zaharul vanilat,praful de copt,ouale,laptele si faina. Obtinem un aluat elastic pe care-l vom imparti in 9 parti...
Chiftele de porc in sos de rosii
Fierbem cartofii in coaja, apoi ii curatam si ii zdrobim. Adaugam carnea tocata, oul, feliile de paine inmuiate in apa rece si scurse bine,verdeata tocata,usturoiulpisat, sare si pipwer dupa gust. Amestdcam totul foarte bine. Punem ulei la incins in tigaie si formam chiftelutele de...
Friptura de porc cu ardei kapia
Taiem pulpa si pieptul felii de grosimea dorita. Asezam bucatile de carne intr-o tava de yena. Peste carne asezam bucati de ardei kapia, 1 lingura untura,sucul de rosii, usturoiul granulat, sare si piper dupa gust, apoi dam tava la cuptor pentru 1 ora la 190 - 200 grade. Dupa 1 ora de...
Chiftele din cartofi cu sos de leurda si marar
Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam oul,crema de branza, fulgii de ovaz,branza, verdeata, ceapa maruntita, sare si piper dupa gust si amestecam sa obtinem o compozitie omogena. Formam din aceasta compozitie chiftelutele de marimea dorita,...
Cornulete cu nuca de cocos si visine
Ingredientele le-am avut la temperatura camerei. Cuptorul l-am preincalit la 165 grade. Am framantat un aluat elastic din: iaurt,zahar, unt, 1ou+2 galbenusuri,1 praf de sare, putin praf de copt si faina cat a fost nevoie. Crema: batem spuma 2 albusuri cu 150 gr. zahar pudra pamna obtinem...
Tort cu ciocolata si rodie
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Batem spuma albusurile cu praful de sare, pana obtinem o spuma ferma. Mixam galbenusurile cu praful de copt, pudra de cacao si zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam apa minerala, apoi faina in...
Pachetele cu branza topita si susan
Preincalzim cuptorul la 170 grade. Ungem fiecare foaie de placinta cu ulei. Asezam un triunghi de branza topita in coltul foii unse,apoi impachetam branza in restul foii si asezam pachetelele in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam la fel cu celelalte 11 foi si triunghiuri de...
Placinta cu branza de burduf si telemea
Foile de placinta se taie fasii,apoi se coc in cuptor pana devin aurii. Lasam cuptorul pornit,la temperatura de 175 grade. Mixam branza de burduf cu iaurtul si telemeaua trecuta pe razatoarea fina, pana obtinem o crema omogena. Adaugam mararul,amestecam bine compozitia de branza. Zdrobim...
Guguluf aromat
Separam albusurile de galbenusuri. Din albusuri+praful de sare,prin mixare la viteza mare obtinem o spuma ferma. Din galbenusuri+zahar+praf de copt,prin mixare la viteza mare obtinem un amestec cremos in care vom adauga rand pe rand apa tonica, sucul din limetta,semintele de mac,bucatelele...
Ciorba de ciuperci cu dovlecel si hrisca
Curatam si spalam legumele. Punem 3 linguri de ulei in oala, adaugam ceapa rosie taiata rondele subtiri, lasam 2-3 minute la sotat. Adaugam rondelele de morcov, bucatile de ardei kapia si feliile de ciuperci. Punem bobite de mustar si de piper negru, adaugam sare si piper dupa gust,...
Melci din foietaj cu zacusca
Aluatul dezghetat se desface e masa de lucru. Ungem intreaga suprafata a aluatului cu 3-4 linguri de zacusca, apoi rulam strans aluatul ca la rulada. Taiem melcsori de grosimea dorita (cca 1 cm am taiat eu), aszam melcisorii in tava tapetata cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 200...
Rasturnata cu prune,biscuiti si fulgi de ovaz
Spalam prunele, le desfacem in jumatati de pe sambure, le asezam pe un platou si presaram pudra de scortisoara peste ele. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Tapetam tava cu hartie de copt, presaram biscuitii zdrobiti, 2 linguri fulgi de ovaz,asezam prunele cu mijlocul peste biscuiti,...
Broccoli cu ardei si ceapa rosie la tigaie
Curatam si spalam legumele. Ceapa se taie rondele groase si se pune la sotat in tigaie in 2 linguri de ulei. Ardeiul se taie fasii, apoi se adauga in tigaie peste ceapa si le calim impreuna cca 5minute. Rupem buchetelele de broccoli de pe cotor, le spalam sub jet de apa rece si le...
Prajitura cu crema de nuca si gris
Pentru blat procedam dupa cum urmeaza: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam untul la temperatura camerei, praful de copt si pudra de roscove (karobul). Mixam pana obtinem...
Ciorba rosie de post
Legumele se curata si se spala sub jet de apa rece. Ceapa rosie se taie rondele, si se caleste usor in ulei. Adaugam gogosarul taiat cubulete, morcovii trecuti prin robot si rosiile maruntite tot la robot. Punem sare si piper dupa gust si bobite de mustar, comletam cu apa rece (cca 2l)...
Friptura de porc marinata la tigaie
Spalam pulpa de porc si o taiem felii. Amestecam intr-un castron pasta de tomate cu uleiul, condimentele si cca 50 ml apa rece. Turnam marinada peste feliile de carne, amestecam si lasam vasul acoperit la rece de seara pana a doua zi. Asezam feliile de carne intr-o tigaie incapatoare,...
Ciorba de dovlecel cu piept de porc afumat
Dovlecelul se curata de coaja si de seminte, apoi se taie cubulete. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, apoi se caleste in ulei 2-3 minute, apoi adaugam pieptul de porc afumat taiat bucati. Lasam sa se caleasca cateva minute impreuna, apoi adaugam rondelele de morcov si bucatelele...
Pulpe de pui pe pat de sare la cuptor
Spalam pulpele de pui si le tamponam cu servetele de bucatarie sa se absoarba toata apa de pe ele, sa ramana uscate. Presaram piper dupa gust. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Asezam sarea intr-o forma de yena, presaram rozmarin si maghiran uscat dupa gust, asezam pulpele peste sare si...
Melc urias cu mere si afine
Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar si un praf de sare pana devine lichida. Adaugam laptele caldut, 1 ou intreg + 2 albusuri,untul topit zaharul, vanilia,apoi faina si amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat elastic pe care-l vom lasa cel putin 30 minute la dospit in loc...
Burek
Trecem branza telemea pe razatoarea cu ochiuri mari. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam grisul, 200 gr. smantana si telemeaua, mixam la viteza mica pana la omogenizare. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Ungem tava cu ulei, asezam 1 foaie de placinta, o ungem cu putin...
Rasturnata cu paste, prune si struguri albi
Spalam prunele, le scoatem samburele si le taiem in sferturi. Strugurele se spala si se scurge de apa. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul tos pana isi dubleaza volumul....
Gogosari in sos tomat
Spalam gogosarii, ii taiem in doua,ii curatam de cotoare, ii mai spalam o data sa indepartam semintele, apoi ii taiem fasii de cca 1cm. Borcanele (4 bucati a cate 800 grame) le spalam si le sterilizam la cuptor unde le pastram fierbinti pana in momentul in care le umplem cu gogosari. Punem...
Ciorba de perisoare
Peste carnea tocata punem 1 ou, boia dulce,orez, cimbru uscat,gris, sare si piper dupa gust. Amestecam aceasta compozitie, acoperim cu un capac si dam ra rece cca 10 minute sa se intrepatrunda aromele. Ceapa curatata, spalata si tocata o punem la sotat in 2 linguri de ulei. Imediat adaugam si...
Rulada din carne tocata cu porumb si cascaval
Carnea tocata se amesteca cu oul, ceapa tocata, painea inmuiata in apa si scursa bine, sare si piper dupagust. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Pe masa de lucru/ folia de silicon presaram pesmetul,usturoiul granulat si semintele de susan. Intindem amestecul de carne cu palmele peste...
Cartofi la cuptor cu sos de branzeturi
Cartofii fierti in coaja se curata si se trec pe razatoarea marunta. Adaugam 100 gr. cascaval ras. 250 gr. branza de burduf, marar verde tocat, sare si piper dupa gust si amestecam totul foarte bine pana obtinem un amestec omogen. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Formam bilute de...
Briose cu malai si capsuni
In vase separate amestecam intai ingredientele uscate (malai, zahar,faina alba, praf de copt), apoi pe cele umede (iaurt, oua,ulei). Mixam 5 minute ingredientele umede, apoi adaugam amestecul de ingrediente uscate si mixam la viteza mica a mixerului alte 5 minute pana se omogenizeaza bine...
Ou ochi in sos de rosii
Punem intr-o tigaie mica antiaderenta ardeiul taiat bucatele la prajit in ulei. Il prajim 2-3 minute,apoi punem sucul de rosii. Spargem oul in mijlocul tigaii, presaram sare si piper dupa gust, apoi asezam din loc in loc boabe de porumb din conserva. Acoperim tigaia cu un capac si lasam...
Bagheta feliata si prajita cu branza topita
Feliem bagheta si prajim feliutele la prajitorul de paine. Ungem feliutele prajite cu branza topita cu verdeata. Presaram sare dupa gust si fulgi de chili. Decoram cu verdeata proaspat tocata.
Prajitura cu mac si crema de ciocolata
Eu am copt blatul de seara si l-am lasat pana dimineata sa se insiropeze bine. Blatul se prepara astfel: -preincalzim cuptorul la 165 grade; -separam albusurile de galbenusuri; -batem spuma albusurile cu un praf de sare pana devine ferma; -galbenusurile se mixeaza cu zaharul si...
Ciorba de varza rosie cu carne de porc
Curatam si spalam legumele. Ceapa se toaca si se caleste 2 minute in ulei. Adaugam bucatelele de carne de porc, lasam sa se gateasca impreuna pana taiem ardeiul fasii, morcovul rondele. Le adaugam si pe acestea in oala. Punem cateva bobite de mustar, 1 foaie de dafin,sare si piper dupa...