Chiftele de porc in sos de rosii

de Valclaudia in Porc, 12 Oct 2014 | 6913 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. carne tocata de porc
  • cca.400 gr. cartofi fierti in coaja si zdrobiti
  • 1 ou mare de casa
  • 3-4 felii de paine alba
  • 1 capatana usturoi
  • verdeata tocata
  • sare si piper dupa gust
  • ulei pentru prajit
  • 4-5 rosii de gradina
  • 2 ardei rosii
  • 1 ceapa potrivita
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • frunze de telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de porc in sos de rosii:

Fierbem cartofii in coaja, apoi ii curatam si ii zdrobim.

Adaugam carnea tocata, oul, feliile de paine inmuiate in apa rece si scurse bine,verdeata tocata,usturoiulpisat, sare si pipwer dupa gust.

Amestdcam totul foarte bine.

Punem ulei la incins in tigaie si formam chiftelutele de marimea si forma dorita, le trecem prin baie de ulei, cand s-au rumenit le scvoatem pe servetele de bucatarie absorbante sa se scurga uleiul in exces.

Pentru sos trecem ceapa, ardeiul si rosiile prin robot.

Calim amestecul obtinut in 2-3 linguri de ulei, adaugam rosiile pasate si lasam sa se gateasca sosul la foc potrivit cca 20 minute (amestecam din cand in cand pana scade toata apa).

Presaram telina verde tocata, oprim focul si servim sosul alaturi de chiftelute.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de porc in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Chiftele in sos de bulion