reteta preluata de la andresita, careia ii multumesc! >:d
Spalam gogosarii, ii taiem in doua,ii curatam de cotoare, ii mai spalam o data sa indepartam semintele, apoi ii taiem fasii de cca 1cm.
Borcanele (4 bucati a cate 800 grame) le spalam si le sterilizam la cuptor unde le pastram fierbinti pana in momentul in care le umplem cu gogosari.
Punem toate celelalte ingrediente laolalta intr-o oala, le lasam la foc mic pana dau in clocot.
Trecem pe rand gogosarii in 3-4 transe prin sosul de pe foc, ii lasam cca 3-5 minute in sos sa se inmoaie usor, apoi ii scoatem intr-un castron si repetam procedura pana trecem prin sos intreaga cantitate de gogosari.
Scoatem borcanele din cuptor, asezam sub fiecare borcan cate un cutit cu lama lunga, umplem 4 borcane cu gogosati, apoi turnam sosul ramas (tot fierbinte) peste gogosari, capacim borcanele si le impachetam in paturi unde le vom lasa o zi si o noapte pana se racesc complet, dupa care ii depozitam in camara.
Gogosarii pot fi serviti dupa doua zile.
Pofta buna!