Chiftele din cartofi cu branza:
Sos de leurda:
Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Adaugam oul,crema de branza, fulgii de ovaz,branza, verdeata, ceapa maruntita, sare si piper dupa gust si amestecam sa obtinem o compozitie omogena.
Formam din aceasta compozitie chiftelutele de marimea dorita, le asezam pe hartie de copt in tava, apoi le dam la copt pana se rumenesc si obtin o crusta crocanta. Eu le-am copt folosind functia de coacere cu ventilatie.
Pentru sos, trecem leurda si mararul prin robot, adaugam smantana si obtinem un amestec cremos.
Intr-o craticioara incingem 2-3 linguri de ulei, adaugam una de faina, o rumenim foarte usor, adaugam amestecul de smantana cu verdeturi, amestecam in permanenta, punem sare,piper si fulgi de chili dupa gust si completam cu lapte rece, atat cat este nevoie pentru a obtine consistenta dorita a sosului.
Servim chiftelutele de cartofi cu sos de verdeturi cu smantana.
Pofta buna!