publicat la 19.06.2022
publicat la 21.07.2019
publicat la 05.08.2018
În sfârşit, talentele tale vor fi recunoscute de către un mare cineast. Rolul este destul de ciudat, filmările sunt în întregime la munte, personajul tău locuieşte într-o scorbură şi nu ai de spus nici o replică. Nu contează prea mult, orice debut e dificil şi, oricum, ratingul Animal Planet este din ce în ce mai rdicat.
Bucataras.ro
[email protected]
Fasole rosie cu prosciutto
Punem de seara fasolea uscata la hidratat in apa rece. A doua zi fierbem 30 minute fasolea in apa cu sare. Scurgem apa dupa acest timp, o inlocuim cu alta apa clocotita (apa trebuie sa depaseasca cu 3-4 degete fasolea din oala), adaugam ceapa taiata felii,uleiul, cartofii curatati de coaja...
Ficatei in vin rosu
Curatam ficateii de pielitele albe, ii spalam in mai multe ape. Punem uleiul la incins intr-o tigaie, adaugam ficateii. Presaram piper alb macinat, amestecam. Adaugam vinul rosu,punem capac peste tigaie, lasam sa scada lichidul,apoi intoarcem ficateii pe toate partile pana se rumenesc...
Mulatra cu migdale si ciocolata
Punem intr-o oala apa+dulceata+zaharul la foc mic, lasam pana se topeste zaharul. Dam apoi oala deoparte, adaugam uleiul, praful de copt, migdalele macinate, pudra de cacao, faina si mixam toate aceste ingrediente la viteza redusa pana obtinem un amestec omogen. Preincalzim cuptorul la 175...
Reteta de preparare a papanasilor prajiti
Reteta de preparare a papanasilor Amestecam branza de vaci cu zaharul si ouale. Adaugam zaharul vanilat, bicarbonatul, praful de sare,grisul, faina. Amestecam sa obtinem un aluat destul de ferm, pe care il vom lasa cca 10 minute deoparte. Rupem bucatele din aluat, formam cate o sfera...
Focaccia cu seminte,branzeturi si masline negre
Drojdia se pune intr-un vas,se adauga sarea si zaharul, se amesteca pana devine lichida. Adaugam apa calduta, faina de in, semintele de in si de floarea soarelui,galbenusul, 50 gr. branza telemea, 275 gr. branza proaspata de vaci. Amestecam, adaugam apoi faina alba si framantam un aluat...
Briose de post cu bobite de rodie
Punem intr-un bol o jumatate cana de ulei si doua cani cu apa la temperatura camerei. Intr-o cana stingem bicarbonatul si praful de copt in 2 lingurite otet de mere,punem un praf de sare,amestecam,apoi adaugam amestecul obtinut peste lichidul din bol. Peste lichid punem zaharul, pudra de...
Chiftea uriasa cu piure de dovleac
Dovleacul se taie felii si se coace la cuptor pana se inmoaie (cca 40 minute). Dupa ce s-a copt se paseaza la robot impreuna cu sarea, piperul si ienibaharul. Usturoiul se taie feliute si se caleste 1 minut in ulei. Adaugam dovleacul, amestecam si dam piureul deoparte pana preparam si...
Cartofi Byron
Spalam foarte bine cartofii sub jet de apa rece,apoi ii fierbem in coaja timp de 20 minute la foc potrivit. Ii taiem in jumatate, scobim miezul cu grija ajutandu-ne de o lingurita, lasam peretele cartofului de cca 0,5 cm. Peste miezul cartofilor punem crema de unt, branza topita cu ardei,...
Friptura marinata in sos picant
Spalam carnea, o feliem dupa preferinta. Amestecam intr-un bol pasta de tomate cu 50 ml apa rece, rondele de ardei iute, sare si piper dupa gust. Turnam amestecul peste feliile de carne. Omogenizam sa se imbrace toata carnea in amestecul picant, acoperim vasul cu o folie alimentara si dam...
Sarmalute in dovleac
Ceapa curatata de coaja si spalata se caleste in ulei impreuna cu ardeiul taiat bucatele. Adaugam orezul clatit in apa rece, calim 2-3 minute. Lasam la racorit, apoi punem amestecul peste carnea toccata de porc.. Adaugam sare , piper , cimbru dupa gust,1 ou, 2 linguri pasta de ardei,boia...
Spaghete cu pleurotus si branzeturi
Punem spaghetele la fiert in apa clocotita cu sare,le fierbem 5 minute,apoi le scurgem de apa. Ceapa si ardeiul se curata, se taie bucati. Se pun la calit intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei. Ciupercile se spala, se taie bucati si se adauga in tigaie. Punem sare si piper dupa gust si...
Ciorba de legume cu prosciuto
Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa,o calim 2-3 minute in ulei. Taiem ardeiul bucati, le punem peste ceapa si le calim impreuna,alte 2-3 minute. Morcovul se taie rondele, se adauga peste legumele din oala. Calim alte 2-3 minute. Taiem feliile de prosciuto bucati, le adaugam in...
Merluciu pe pat de sare
Spalam pestele, il uscam cu servetele absorbante. Punem sarea grunjoasa intr-o forma termorezistenta, presaram dupa gust ierburi de Provence, asezam bucatile de peste, presaram piper macinat. Dam tava la cuptor pentru 40 minute (175 grade). In ultimele 15 minute intoarcem bucatile de...
Dovleac copt
Spalam dovleacul, il curatam de coaja si il taiem felii dupa preferinta. Trecem fiecare felie de dovleac prin zahar tos, asezam apoi feliile in tava pe hartie de copt si dam tava la cuptor pentru 40 minute la temperatura de 175 grade. Eu am folosit functia de coacere cu ventilatie. Un...
Malai dulce
Daca malaiul este grisat il mai trecem prin robot sa-l maruntim. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Punem iaurtul, sarea, zaharul,zaharul vanilat,ouale,praful de copt si bucatele de coaja de portocala confiata intr-un castron. Mixam sa se topeasca zaharul. Adaugam uleiul, mixam in...
Carnaciori subtiri cu garnitura de orez, hrisca si legume
Carnaciorii se impung din loc in loc si se aseaza intr-o tigaie in care am pus doua linguri de ulei. Ii lasam la prajit la foc potrivit pana se rumenesc dupa preferinta. Curatam legumele,le spalam sub jet de apa rece. Ceapa se taie cubulete, ardeiul se taie bucati, dovlecelul cubulete....
Pizza rapida pe aluat foietaj
Aluatul foietaj dezghetat se desface din ambalaj si se intinde in tava tapetata cu hartie de copt. Diluam pasta de tomate cu 2-3 linguri de apa rece, apoi ungem intreaga foaie cu amestecul obtinut. Taiem cascavalul feliat fasii, le aszam peste pasta de tomate. Din loc in loc asezam...
Aripioare cu sos de mustar si ciuperci la cuptor
Spalam aripioarele sub jet de apa rece. Amestecam 3 linguri de mustar cu 5 linguri de apa rece, 2 linguri seminte de susan, sare si piper macinat dupa gust. Asezam aripioarele intr-un castron, turnam amestecul de mustar peste aripioare si dam vasul la rece pentru cateva ore (eu l-am lasat...
Garnitura de cartofi,ceapa si ardei la tigaie
Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii spalam in mai multe ape. Curatam ceapa,o spalam,apoi o taiem fideluta. Spalam ardeiul kapia si il taiem rondele, Punem uleiul la incins intr-o tigaie, calim 2 minute ceapa si ardeiul, apoi adaugam cartofii scursi de apa. Condimentam...
Prajitura in trei culori
-punem mierea,untul, zaharul si laptele la foc mic intr-o craticioara pana obtinem un amestec lichid; -lasam putin la racorit, apoi turnam acest amestec pesterestul ingredientelelor: cacaco, zahar vanilat, oua,faina,praf de copt; -amestecam toate ingredientele,obtinem un aluat elastic...
Desert briose de post cu must, in si ciocolata neagra
Intr-un vas amestecam ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul, zaharul, sarea, praful de cacao si semintele de in. Apoi adaugam ingredientele lichide: uleiul, apa minerala, mustul si otetul de mere. Mixam totul foarte bine, cca 10 minute. Preincalzim cuptorul la 175...
Pulpe de pui pe pat de morcovi si pleurotus la cuptor
Spalam pulpele si le indepartam pielea. Amestecam 2 linguri pasta de tomate cu 100 ml apa, adaugam putin rozmarin uscat, sare si piper dupa gust, turnam acest amestec peste pulpe. Curatam si spalam morcovii si ciupercile pleurotus. Morcovii se feliaza cu razatoarea fina, ciupercile se...
Desert prajitura fina cu nuca de cocos si crema de vanilie
Pentru primul blat , mixam albusurile cu zaharul tos si un praf de sare pana obtinem o spuma ferma. Adaugam nuca de cocos si faina in ploaie, amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus pana se incorporeaza toate ingredientele uniform. Tapetam tava cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 170...
Carnaciori prajiti cu sos de leurda si dovlecel
Dovleceii se spala sub jet de apa rece, apoi se taie cubulete u tot cu coaja. Se pun la sotat in 3 linguri de ulei. Adaugam sare si piper dupa gust. Ceapa curatata si spalata o trecem prin robot impreuna cu leurda. Adaugam amestecul obtinut in cratita, peste dovleceii sotati, punem...
Ficatei de pui cu garnitura de cartofi caliti
Fierbem cartofii in coaja. Ficatul se curata de pielite si tendoane, se spala in apa rece. Il lasam la scurs, apoi il punem la prajit intr-o tigaie in 50 ml ulei. Il intoarcem din cand in cand si cand s-a rumenit oprim focul, apoi il condimentam cu sare si piper dupa gust. Cartofii...
Ciorba de morcovi cu mazare si bors magic
Curatam legumele, le spalam. Ceapa se trece prin robot, apoi se caleste la foc mic in ulei. Morcovii se trec pe razatoarea care feliaza foarte,foarte fin. Adaugam si feliile de morcovi peste ceapa, sotam cca.5 minute, apoi adaugam apa,bobitele de piper, sare si piper macinat dupa gust,...
Budinca de briose cu sos de ciocolata
Taptetam o forma termorezistenta cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la175 grade. Taiem briosele sau cozonacul bucatele, lee asezam in forma. Presaram stafidele, 50 gr. ciocolata amaruie taiata bucatele, cateva visine din visinata. Mixam ouale cu zaharul, vanilia si pudra de...
Gogosi pufoase
Amestecam drojdia cu praful de sare si 2 lingurite de zahar pana devine lichida. Adaugam laptele caldut, untul topit, zaharul, galbenusurile, zaharul vanilat. Amestecam, apoi incorporam faina si vom obtine un aluat elastic, nelipicios pe care-l vom lasa pentru cel putin 1 ora la dospit in...
Briose cu fructe si mac
Preincalzim cuptorul la 175 grade. Curatam fructele de coaja, apoi le trecem prin robot. Intr-un castron mixam uleiul cu zaharul, turmericul,semintele de mac, praful de copt si cerealele fitness. Adaugam fructele maruntite bine,apoi faina in ploaie si mixam amestecul pana la omogenizare....
Salata de pleurotus cu maioneza si marar
Ciupercile pleurotus se spala, se taie bucati si se fierb pentru 15 minute in apa cu sare. Intre timp preparam maioneza din: un galbenus crud+1 galbenus fier+150 ml ulei+2 lingurite de mustar. Lasam ciupercile la scurs, apoi la racit, adaugam mararul verde si le maruntim la robot impreuna...