DinDragostePentruGatit

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 02.04.2012

RETETE142
PRIETENI137
Retete

Macrou la cuptor & Mămăligă și mujdei de usturoi

In Peste la 9 Apr 2012

Se pregătește peștele: Se decapitează, se eviscerează, se spală, se usucă cu un șervet curat.  Se condimentează cu sare și piper.  Ceapa se taie julienne.   Se unge o tavă de cuptor cu ulei de floarea soarelui (am pus și folie cerată), se așează...

Ciorbă de pește - somon și macrou

In Ciorbe la 9 Apr 2012

Se pune apa la fiert, circa 2,5 L. Se adaugă ceapa tocată mărunt, un cartof tocat mărunt iar restul cartofilor se lasă întregi, ardeiul. Se adaugă sare.   Oasele de pește se clătesc cu apă rece.  Capul de somon se taie în două, se scot branhiile;...

Tartine cu ton, capere și coriandru

In Ton la 7 Apr 2012

Se pune tonul într-o strecurătoare.  Se toacă mărunt ceapa roșie, castraveții, varza roșie,  usturoiul marinat. Caperele se taie în două. Se amestecă tonul cu legumele, se adaugă ulei de măsline, sare și piper.  Se prăjește pâinea și...

Icre tarama

In Salate la 7 Apr 2012

Icrele fiind foarte sărate am adăugat pesmet.  Se amestecă pesmetul cu icrele, se lasă câteva minute de-o parte. Se pregătesc cu ajutorul mixerului, adăugându-se uleiul câte puțin apoi zeama de lămâie.  La final dacă nu e destul de acrișoară,...

Cozonac cu nucă, cacao, stafide și susan

In Dulciuri la 7 Apr 2012

Se cerne făina.  Se pregătește maiaua: Se amestecă ouăle, smântâna, untul (la temperatura camerei), drojdia, zahărul, câteva linguri de făină -până se obține o pastă; se acoperă și se lasă de-o parte 15-20 minute; - după acest timp se adaugă...

Cozonac cu nucă şi cacao

In Dulciuri la 7 Apr 2012

Pentru început asiguraţi-vă că toate ingredientele sunt la temperatura camerei. - Făina trebuie să fie proaspăt cernută. - Din drojdie puneţi separat câteva bucăţele (în poză, cea de pe şerveţel) - e un truc prins de la Babica Anna. - Se pregăteşte...

Gem de gutui

In Dulceata / Gem la 6 Apr 2012

Se spală, se curăţă, se taie bucăţi gutuile (nu le decojesc). Se presară zahărul peste ele. Se adaugă sucul de lămâie. Se amestecă şi se ţin în frigider peste noapte.  A 2-a zi se pregăteşte gemul.  Se fierb gutuile până scade sucul şi capată o...

Paste Conchiglie cu lapte

In Mancare copii la 6 Apr 2012

Se pune laptele la fiert, cu puţină sare, (într-o cratiţă în care să nu se lipească laptele). Se adaugă coaja de portocală, se decojeşte cu grijă doar partea portocalie, fără cea albă. După ce dă în clocot (se scoate coaja de portocală), se adaugă pastele....

Saleuri cu susan din foietaj - de post

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2012

  Se decongelează aluatul, se taie (L x l - 6 cm x 1 cm), se presară susan. Saleurile se pun în cuptorul bine încălzit, timp de 15-20 minute. PS. Merge și-o bere, așa-i? :D Poftă bună!    

Trigonele cu gem de gutui din foietaj

In Dulciuri la 6 Apr 2012

Se decongelează aluatul, se întinde cu sucitorul şi se taie pătraţele cu latura cam de 3 cm.  Se pune în mijloc gemul de gutui (l-am amestecat cu coajă de lămâie și portocală), câte o jumătate de linguriţă şi se pliază. Se coc circa 10-15 minute,...

Salată de legume (sfeclă, morcovi, cartofi), nuci şi seminţe - fără ulei

In Salate la 6 Apr 2012

Cartofii de spală, se pun la fiert (în coajă) în apă cu sare. Morcovii şi sfecla se spală, se curăţă, se dau la răzătoare; ceapa se curăţă, se spală şi se taie-n felii subţiri. După ce au fiert cartofii, se lasă puţin la răcit, se decojesc şi se taie felii....

Fish Fingers la cuptor & Orez thai

In Peste la 5 Apr 2012

Se pun fish fingers-urile în cuptor, timp de 20 minute, la temperatură potrivită. Se fierbe orezul în apă + sare (o parte orez şi 2 + 1/2 părţi apă). După ce a fiert se adaugă 2-3 linguri de ulei de măsline şi piper.  Poftă bună!

Somon la cuptor & Orez thai

In Somon la 5 Apr 2012

Se spală, se şterge peştele cu un şervet curat. Se condimentează cu sare şi piper. Se unge o tavă cu ulei de măsline, se aşează somonul şi se dă la cuptor timp de 15-20 minute.  Se fierbe orezul în apă + sare. După ce a fiert, se adaugă sosul ce a rezultat...

Saramură nature de ştiucă & Mămăligă

In Peste la 5 Apr 2012

Se taie peştele de-a lungul burţii, se curăţă, se spală apoi se porţionează. Solzii nu se curăţă. Se sărează şi se lasă circa 20 minute. Se încinge bine grătarul. Prima dată se pune partea cu solzi. Se ţine 2-3 minute pe fiecare parte, doar cât "să...

Scrumbie la cuptor & Cartofi copţi (în folie de aluminiu)

In Peste la 5 Apr 2012

Cartofii se spală, se şterg. Se unge o foaie de aluminiu / folie cerată cu ulei de măsline, se adaugă sare, piper. Se înfăşoară cartofii în folie (unul câte unul). Se pun în cuptor timp de  30 minute, la foc potrivit. Între timp se pregătește...

Plăcintă cu mere şi griş - de post

In Dulciuri la 5 Apr 2012

Merele se spală, se dau la răzătoare (felii). Se călesc împreună cu zahărul și scorțișoara. Se adaugă griș, cât să absoarbă sucul rezultat în urma călirii merelor.  Se așează în tavă sașe foi de plăcintă (unse fiecare cu ulei de floarea...

Orez sote cu legume în stil chinezesc (de post)

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2012

Se fierbe orezul în apă cu sare (1 parte orez, 2 + 1/2 părți apă). Se strecoară, se trece sub un jet de apă rece. Se pune de-o parte până se fac legumele. Se călește ceapa, se adaugă ghimbirul, morcovii, dovleceii, vinetele, ardeii, sosul de soya, iar la final orezul...

Cous - cous cu mere - de post (fără ulei)

In Dulciuri la 4 Apr 2012

Se spală, se decojesc merele și se taie cuburi.  Se călesc împreună cu zahărul, esența și scorțișoara. Se adaugă măsura de cous - cous, 2 + 1/2 măsuri apă caldă, sare, se fierbe totul circa 3 minute și se acoperă cu un capac. Se poate adăuga și 2-3 linguri...

Hrișcă cu legume (Grechka s ovoshchami)

In Mancaruri de post la 4 Apr 2012

Hrișca se pune la umflat în apă fierbinte timp de câteva minute.  Se călește ceapa în ulei încins, se adaugă morcovii rași, se condimentează, iar la final se adaugă hrișca strecurată. Se sotează totul câteva minute și gata...   ...

Biscuiți din făină integrală, semințe de in și banane - de post

In Dulciuri la 4 Apr 2012

Se amestecă ambele tipuri de făină, zahărul, semințele de in, uleiul, scorțișoara, praful de copt (stins în zeama de portocală), un praf de sare și se adaugă apă minerală cât să se lege aluatul astfel încât să fie bun de întins. Se întinde...

Plăcintă cu mere şi nuci - de post

In Prajituri la 4 Apr 2012

Aluatul Se cântăreşte făina proaspăt cernută şi se amestecă cu praful de copt. Apa, uleiul, oţetul şi sarea se amestecă şi se toarnă în mijlocul făinii. Se omogenizează foarte bine, se frământă cam 5 minute şi se pune de-o parte, timp în care se...

Tartine cu icre de crap și hering

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2012

Într-un bol se mixează cele două tipuri de icre și se adaugă câte puțin ulei de floarea soarelui până se obține o pastă.  Se adaugă apoi oțetul iar mai apoi 1-2 linguri apă minerală, astfel icrele devin albe și ”pufoase”. Se ung feliile de...

Tartă Tatin cu dovleac aromat (Blat special) - de post

In Prajituri la 3 Apr 2012

Se amestecă ambele tipuri de făină, zahărul, semințele de in, uleiul, scorțișoara, praful de copt (stins în zeama de portocală), un praf de sare și se adaugă apă minerală cât să se lege aluatul astfel încât să fie bun de întins. Se ține la rece...

Varză cu mazăre - de post

In Mancaruri de post la 3 Apr 2012

Se căleşte ceapa, apoi morcovii, ţelina. Se adaugă varza (tocată măricel), condimentele - cimbru, boia de ardei dulce, chili, piper boabe, foi de dafin, coriandru, Ras el Hanout, sare. Se adaugă vinul iar după ce scade varza se adaugă mazărea. Poftă bună!

Linte cu ciuperci şi mentă - de post

In Mancaruri de post la 3 Apr 2012

  Lintea se ţine în apă rece câteva ore (2-3 ore). Am fiert-o în apă cu sare, foi de dafin şi câteva crenguţe de cimbru.  Legumele se curăţă, se spală. Ceapa se taie mărunt, ardeii la fel, morcovii şi păstârnacul...

Fusilli bolognese cu soia

In Mancaruri de post la 3 Apr 2012

Se fierb pastele în multă apă cu sare. Se trec printr-un jet de apă rece după care se stropesc cu puțin ulei de măsline. Sosul: Se călește ceapa (tocată mărunt) în ulei de floarea soarelui încins, apoi usturoiul. Se adaugă vinul, condimentele după care...

Prăjitură un, deux, trois cu ananas şi ciocolată

In Prajituri la 3 Apr 2012

Se bat ouăle spumă (fără să se separe albuşul de gălbenuş), se adaugă iaurtul, zahărul, se mixează până se dizolvă zahărul,  se adaugă uleiul căte puţin, se amestecă bine; - se măsoară făina, se amestecă cu praful de copt, timp în care se pregăteşte...

Pate de casă din ficat de pui

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2012

Se curăță foarte bine ficățeii (pielițe, etc), se spală și se pun la fiert;  - se adaugă ceapa tocată, condimentele (cimbru, foi de dafin, piper boabe, semințe de muștar, sare) și uleiul; se fierb 15-20 minute. Se scot ficățeii, condimentele (fără foi de dafin) și se...

Iaurt cu portocale, nuci şi fulgi de ovăz

In Dulciuri la 3 Apr 2012

Se spală, se curaţă şi se taie portocala (felii, fără pieliţe şi partea albă).  Se amestecă iaurtul, ovăzul, nucile (le-am rupt în bucaţele cu mâna), portocala. Se lasă de-o parte 10 minute. În momentul servirii, se adaugă, ca şi topping, o...

Ciorbă de peşte (capete + cozi de somn şi somon, păstrăv)

In Ciorbe la 2 Apr 2012

Pentru început se pregăteşte peştele. Se curaţă de solzi (după caz), se taie de-a lungul "burţii", se curăţă în interior de toate cele (organele se pot păstra pentru ciorbă), se scot branhiile şi se spală bucăţile de peşte sub un jet de apă rece. De data asta eu...

Afisate 91 - 120 din 142 retete    

Postari recente

publicat la 10.03.2015

Plăcintă de dovleac

publicat la 06.03.2015

Gogoşi umplute, de post

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Cine care se trezeste maine primul de dimineata probabil va vorbi singur pe site :D

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]