Linte cu ciuperci şi mentă - de post

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post, 3 Apr 2012 | 5110 vizualizari

 

Sunt curioasă şi curajoasă în bucătărie...îmi plac combinaţiile inedite de condimente şi toate cele...

Ingredientul principal din acest fel de mâncare este evident :D, menta!!! Conferă mâncării o aromă deosebită şi un gust aşaaa...fresh :)).

 

INGREDIENTE

  • 500 g linte verde;
  • 400 g ciuperci proaspete;
  • 1 ardei roşu mare;
  • 2 cepe;
  • 2 morcovi;
  • 1 păstârnac;
  • 2 ardei iuţi;
  • 1 lgţ mentă;
  • 3-4 crenguţe cimbru;
  • 2 foi de dafin;
  • 1/2 lgţ cimbru;
  • ulei de floarea soarelui;
  • 100 mL vin alb dulce;
  • 1 lg delikat de legume;
  • sare;
  • piper.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte cu ciuperci şi mentă - de post:

 

Lintea se ţine în apă rece câteva ore (2-3 ore). Am fiert-o în apă cu sare, foi de dafin şi câteva crenguţe de cimbru. 

Legumele se curăţă, se spală.

Ceapa se taie mărunt, ardeii la fel, morcovii şi păstârnacul semi-rondele, ciupercile în patru.

Se încinge uleiul, se căleşte ceapa apoi se adaugă morcovii şi păstârnacul. 

Se condimentează cu cimbru, mentă, delikat, piper şi sare.

Se adaugă jumate de pahar de vin alb dulce şi se lasă la foc mic până se fierb puţin morcovii.

Se adaugă apoi ciupercile, ardeii şi ardeii iuţi. 

Se sotează câteva minute (3-4 minute), după care se adaugă lintea strecurată. 

Se mai ţine totul la foc mic, cam 7-8 minute.

Îmi place ca legumele să rămână puţin "al dente".

 

Nu-i foarte arătos, da-i gustooosss!!!

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Linte cu ciuperci şi mentă - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Linte verde - Yeşil Mercimek