Sunt curioasă şi curajoasă în bucătărie...îmi plac combinaţiile inedite de condimente şi toate cele...
Ingredientul principal din acest fel de mâncare este evident :D, menta!!! Conferă mâncării o aromă deosebită şi un gust aşaaa...fresh :)).
Lintea se ţine în apă rece câteva ore (2-3 ore). Am fiert-o în apă cu sare, foi de dafin şi câteva crenguţe de cimbru.
Legumele se curăţă, se spală.
Ceapa se taie mărunt, ardeii la fel, morcovii şi păstârnacul semi-rondele, ciupercile în patru.
Se încinge uleiul, se căleşte ceapa apoi se adaugă morcovii şi păstârnacul.
Se condimentează cu cimbru, mentă, delikat, piper şi sare.
Se adaugă jumate de pahar de vin alb dulce şi se lasă la foc mic până se fierb puţin morcovii.
Se adaugă apoi ciupercile, ardeii şi ardeii iuţi.
Se sotează câteva minute (3-4 minute), după care se adaugă lintea strecurată.
Se mai ţine totul la foc mic, cam 7-8 minute.
Îmi place ca legumele să rămână puţin "al dente".
Nu-i foarte arătos, da-i gustooosss!!!
Poftă bună!