Se apropie Floriile...preparatele din pește au prioritate. :)
Îmi place scrumbia pregătită la grătar, însă în acel moment nu aveam chef să mă afum :)) aşa că am adoptat varianta "la cuptor".
Cartofii se spală, se şterg. Se unge o foaie de aluminiu / folie cerată cu ulei de măsline, se adaugă sare, piper. Se înfăşoară cartofii în folie (unul câte unul). Se pun în cuptor timp de 30 minute, la foc potrivit.
Între timp se pregătește scrumbia. Se amestecă usturoiul cu leuştean, sare şi piper. Se umplu scrumbiile cu amestecul rezultat.
După cele 30 de minute în care cartofii au stat în cuptor, se aşează scrumbia şi se mai ţine totul până se rumeneşte peştele.
Poftă bună!
1
Scrumbia şi cartofii se servesc alături de mujdei de usturoi.
2
Evit să gătesc cu ajutorul foliei de aluminiu (în contact direct), însă aici nu aveam altă variantă (nu mai aveam folie cerată). De obicei înfășor prima dată cartofii în folie cerată apoi în cea de aluminiu.