Se lasă foile la decongelat, dacă sunt congelate.
Se taie dovleacul în două, pe lung. Se scot sâmburii, se decojeşte şi se dă la răzătoare.
Se iau câte două foi de plăcintă, se ung pe toată suprafaţa cu ulei cu ajutorul unei pensule.
Se pune dovleac ras pe toată foaia, în strat subţire, se presară 2 linguri de zahăr şi se rulează.
Se procedează la fel cu toate cele 14 foi; rezultă 7 rulouri care se aşează pe tava acoperită cu hârtie de copt şi unsă cu puţin ulei.
Eu folosesc mereu hârtie de copt, pentru a fi sigură că nu se lipeşte plăcinta şi să fie mai uşor apoi să spăl tava.
Se unge plăcinta deasupra cu ulei şi se introduce tava în cuptorul încălzit.
Se coace la 180 grade C, în mijlocul cuptorului, până capătă o culoare uşor arămie.
După ce s-a copt se presară zahăr brun deasupra, se lasă la răcit şi se porţionează.
În momentul servirii se poate pudra zahăr vanilat.