Plăcintă cu mere şi nuci - de post

de DinDragostePentruGatit in Prajituri, 4 Apr 2012 | 4810 vizualizari

 

O plăcintă cu aceste două ingrediente iese întotdeauna delicioasă...

 

INGREDIENTE

Umplutura
  • 700 g mere (date la răzătoare şi stoarse de suc);
  • 5 lg zahăr;
  • coaja de la o portocală;
  • coaja de la o lămâie;
  • 1/2 lgţ scorţişoară.
Aluat
  • 500 g făină;
  • 250 mL apă călduţă;
  • 150 mL ulei de floarea soarelui;
  • 3 lg oţet;
  • 10 g praf de copt;
  • un praf de sare.
Decor
  • 100 g miez de nucă;
  • sirop de miere (2-3 lg miere + 2-3 lg apă);
  • zahăr pudră.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu mere şi nuci - de post:

Aluatul

Se cântăreşte făina proaspăt cernută şi se amestecă cu praful de copt. Apa, uleiul, oţetul şi sarea se amestecă şi se toarnă în mijlocul făinii. Se omogenizează foarte bine, se frământă cam 5 minute şi se pune de-o parte, timp în care se pregăteşte umplutura pentru plăcintă. 

Umplutura

Merele se spală, se dau la răzătoare, se storc de suc şi se amestecă cu coajă de lămâie+portocală, scorţişoară, zahăr.

Din aluat se întind două foi, nu foarte subţiri.

Se aşează foaia de plăcintă în tavă, se înţeapă cu o furculiţă, se pun merele rase, apoi cea de-a doua foaie. Se înţeapă plăcinta, se pun nucile deasupra şi se lasă timp de 10-15 minute.

Se coace la 160 -170 grade Celsius, timp de 40 de minute. 

După ce se scoate plăcinta din cuptor, se unge cu siropul de miere (se acoperă tava cu un prosop) şi se taie după ce s-a răcit.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu mere şi nuci - de post" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere - Apple pie