O plăcintă cu aceste două ingrediente iese întotdeauna delicioasă...
Aluatul
Se cântăreşte făina proaspăt cernută şi se amestecă cu praful de copt. Apa, uleiul, oţetul şi sarea se amestecă şi se toarnă în mijlocul făinii. Se omogenizează foarte bine, se frământă cam 5 minute şi se pune de-o parte, timp în care se pregăteşte umplutura pentru plăcintă.
Umplutura
Merele se spală, se dau la răzătoare, se storc de suc şi se amestecă cu coajă de lămâie+portocală, scorţişoară, zahăr.
Din aluat se întind două foi, nu foarte subţiri.
Se aşează foaia de plăcintă în tavă, se înţeapă cu o furculiţă, se pun merele rase, apoi cea de-a doua foaie. Se înţeapă plăcinta, se pun nucile deasupra şi se lasă timp de 10-15 minute.
Se coace la 160 -170 grade Celsius, timp de 40 de minute.
După ce se scoate plăcinta din cuptor, se unge cu siropul de miere (se acoperă tava cu un prosop) şi se taie după ce s-a răcit.
Poftă bună!