DinDragostePentruGatit

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 02.04.2012

RETETE142
PRIETENI143
Retete

Tartă cu mere cu aromă de scorţişoară şi portocală

In Prajituri la 14 Mai 2012

Se pregăteşte aluatul: Se cerne făina, se amestecă împreună cu praful de copt; - se adaugă untul la temperatura camerei, oul, 3 lg zahăr, un praf de sare; - se formează aluatul şi se ţine la rece câteva ore (eu l-am ţinut peste noapte). Merele se spală, se...

Piept de curcan cu sos & Orez - în stil chinezesc

In Curcan la 14 Mai 2012

Pieptul de curcan  Carnea se spală, se şterge, se taie felii. Se amestecă 2-3 linguri ulei de floarea soarelui, amidonul, sos curry + soya, chili, Ras el Hanout, piper, sare şi se condimentează carnea cu această marinată. Se căleşte ceapa tăiată julienne în ulei...

Mini-madlene cu rom, portocală şi cardamon

In Prajituri la 10 Mai 2012

Se cerne făina şi se amestecă cu praful de copt. Se mixează untul (la temperatura camerei), uleiul  şi zahărul până la dizolvarea totală a acestuia. Se adaugă un praf de sare şi ouăle, unul câte unul. Se încorporează făina şi se adaugă mirosurile...

Pulpă de curcan şi cartofi - la cuptor & Mujdei de usturoi cu ierburi aromate

In Curcan la 10 Mai 2012

  Carnea se spală, se şterge şi se condimentează (ulei de floarea soarelui, cimbru, sare şi piper). Cartofii se curaţă, se spală, se taie felii; se condimentează cu sare, piper şi puţin ulei de floarea soarelui. Se unge o tavă cu unt, se pun cartofii şi carnea. Se...

Tartă cu lămâie şi lime

In Prajituri la 22 Apr 2012

Aluat - Se amestecă untul cu făina, se adaugă oul, zahărul, puţină sare, se omogenizează bine apoi se adaugă puţin lapte doar cât să lege totul. Aluatul se pune la frigider, minim 30 minute, dacă aveţi timp puteţi să-l lăsaţi şi câteva ore, eu l-am ţinut vreo 3-4...

Ciorbă de perişoare de pui

In Ciorbe la 22 Apr 2012

Oasele se spală şi se pun la fiert. După ce au fiert, se scot şi se strecoară supa. De obicei, eu scot şi cărniţa care mai rămâne pe cobii şi o pun în ciorbă în momentul în care pun perişoarele. Legumele se spală, se curaţă, se taie (ceapa, ardeii,...

Sarmale de porc cu varză proaspătă (în vas de lut)

In Porc la 22 Apr 2012

Se spală pulpa de porc, se şterge cu un şervet, se taie bucăţele. Am tocat carnea cu ajutorul robotului de bucătărie. Obişnuiesc să călesc (2-3 minute) carnea împreună cu ceapa şi morcovul ras, fără a mai adăuga ulei. Adaug apoi orezul (spălat), sucul de roşii,...

Cremşnit cu frişcă

In Prajituri la 21 Apr 2012

Crema Se  amestecă ouăle împreună cu zahărul şi laptele; se adaugă în ploaie făina iar compoziţia obţinută se pune pe foc (sau la bain-marie) până se obţine o cremă de consistenţa unei smântâni mai groase. Se stinge focul, se adaugă untul,...

Supă de pui (de casă) cu găluşte

In Supe la 21 Apr 2012

Carnea se porţionează, se spală şi se pune la fiert. Se spumează după care se adaugă legumele.       Găluştele Se bat ouăle ca pentru omletă, se condimentează (delikat, piper) se adaugă un strop de ulei după care grişul (în ploaie - câte o...

Costiţe de porc cu varză la cuptor

In Porc la 21 Apr 2012

  Varza se taie fâşii (eu am tocat-o cu ajutorul robotului); se condimentează (cimbru, boia dulce, iute, foi de dafin, piper boabe, puţin ulei, sare), se pune într-o tavă de cuptor. Carnea condimentată se aşează pe varză. Am turnat deasupra un pahar de bere, nu...

Pulpă de curcan dezosată cu ierburi aromate & Salată de crudităţi

In Curcan la 14 Apr 2012

Înainte de a prepara carnea de pasăre, obişnuiesc să o trec prin flacără, să se ia bine toţi perii apoi se spală, se şterge cu un prosop curat şi se dezosează (îi scot şi pieliţa). Tehnica de dezosare, pe care o ştiu de la tata, se taie mai întâi pulpa...

Tochitură din ficat şi inimă de porc & Mămăligă cu unt

In Porc la 14 Apr 2012

Se spală ficatul de porc, se taie cubuleţe (îl mai ţin în apă să iasă tot sângele din el). Inima, la fel. Se curaţă bine (se scot venele şi cheagurile de sânge). Se căleşte ceapa. Se adaugă ficatul + inima tăiate cubuleţe. Se adaugă condimentele...

Pui aromat la cuptor & Orez cu ghimbir şi usturoi

In Pui la 14 Apr 2012

Se şterge puiul, se trece prin flacără (adică :)) se pârleşte ), se spală, se ştrege din nou cu un şervet.  Se taie în două bucăţi. Se unge cu lămâie. Se împănează cu usturoi. Condimentele se mojarează, se amestecă cu 2-3 lg ulei de măsline,...

Cotlet de porc umplut cu ananas & Orez cu stafide și curry

In Porc la 14 Apr 2012

Se spală cotletele de porc, se şteg cu un şervet, se taie în două, nu până la capăt (se face un buzunar). În mijloc se pune felia de muşchi afumat, cuburi de ananas, se condimentează cu sare, piper şi se prinde cu scobitori.  Se încinge o tigaie, se pun...

Cârnaţi de oaie şi porc & Salată de varză roşie şi gulie

In Oaie la 14 Apr 2012

  Se spală cârnaţii, se şterg, se înţeapă cu scobitoarea de câteva ori şi se pun într-o tigaie încinsă.  După ce s-au rumenit se adaugă vinul, condimentele şi usturoiul. Se lasă pe foc câteva minute. Se scot cârnaţii pe...

Pulpe de pui cu legume la cuptor

In Pui la 14 Apr 2012

Se pârlesc pulpele, se curăţă, se spală. Se scot cobiile, se taie pulpele în două. Se pregăteşte marinata : se mojarează toale condimentele, se amestecă cu ulei şi vin, se unge bine carnea cu o pensulă; se ţin pulpele în marinată 30 minute. Legumele se...

Salată de primăvară - spanac, ridichi, ceapă verde, mărăr

In Salate la 11 Apr 2012

Se spală bine frunzele de spanac. Nu le tai cu cuțitul, le rup cu mâna.  Ceapa verde se  taie mărunt. Cartoful se decojește, se taie cuburi.   Varza am dat-o la răzătoare, fâșii; ridichiile rondele. Se amestecă legumele, se condimentează. Ca...

Tocană de cartofi și mazăre - de post

In Mancaruri de post la 11 Apr 2012

Se curăță, se spală legumele. Se călește ceapa, se adaugă rădăcinoasele, apoi cartofii. Se adaugă circa 1 L apă caldă și se fierb legumele.  Când sunt aproape gata cartofii, se adaugă bulionul, mazărea și condimentele. Poftă bună!  

Penne cu ton, legume al dente și capere

In Penne la 11 Apr 2012

Se pregătesc legumele pentru paste. Pastele se fierb al dente, se reduce timpul de fierbere scris pe pachet cu 1 chiar 2 minute. Într-o tigaie încinsă se pune tonul + uleiul, se adaugă usturoiul, peste 1 minut ceapa, apoi roșiile, ardeii, un strop de vin alb, se lasă pe foc...

Salată cu ton, legume și telemea de vacă

In Salate la 11 Apr 2012

Se pun cartofii la fiert, în coajă, în apă și sare. După ce au fiert, se decojesc și te taie felii. Se taie ceapa, ardeii, roșiile, ardeiul iute, pătrunjelul. Se dau la răzătoare sfecla și ridichea neagră. Se amestecă într-un bol legumele, se adaugă tonul,...

Omletă cu telemea de capră şi şuncă de pui

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2012

Obişnuiesc să spăl ouăle înainte de a le găti. Se bat ouăle, se adaugă laptele, smântâna, telemeaua tăiată mărunt, condimentele (oregano, busuioc, sare - dacă e necesar, piper).  Se încinge tigaia, se unge cu unt. Se toarnă ouăle în tigaie,...

Ciorbă de linte şi fasole roşie - de post

In Ciorbe la 10 Apr 2012

Se fierbe lintea, nu în totalitate. Se pune la fiert fasolea. Se schimbă apa de 2 ori. Legumele se curăță, se spală, se toacă. Cartoful îl toc mărunt, cam de mărimea bobului de fasole.  Se pun toate legumele la fiert iar spre sfârșit se adaugă sucul de...

Pâinici cu seminte de in şi ulei de măsline

In Piine la 10 Apr 2012

Se pregătește maiaua: Se amestecă: drojdie + zahăr + ulei de măsline + 200 g făină + tărâțe, se adaugă apă cât să se obțină o pastă de consistența smântânii.  Se lasă de-o parte 15-20 minute, în loc cald.   Se adaugă semințele...

Ciorbă rusească de varză roșie (Shty s krasnai kapusti)

In Ciorbe la 10 Apr 2012

Se curăţă, se spală, se toacă legumele (ceapa, cartofii, morcovii, păstârnacul, ţelina). Se pun la fiert în apă, sare și ulei de floarea soarelui. Cum am spus şi mai sus, varza este cheia acestei ciorbe. Se toacă mărunt, se stropește cu zeamă de lămâie și...

Ghiveci cu cartofi şi varză - de post

In Mancaruri de post la 10 Apr 2012

Se căleşte ceapa.  Se adaugă morcovii, ţelina apoi cartofii tăiaţi cuburi şi varza (tocată măricel). Se adaugă zarzavatul, bulionul. Se toarnă 2 căni cu apă caldă. Se condimentează cu  sare, cimbru, chili, foi de dafin, piper. Se fierbe la foc mic....

Ciorbă de roşii cu tăiţei - de post

In Ciorbe la 10 Apr 2012

Se spală, se curăţă, se toacă legumele. Se pun la fiert (ceapa, cartofii, morcovii, ţelina, păstârnacul, ardeii). După ce au fiert, se adaugă sucul de roşii, zeama de lămâie apoi tăiţeii. Se presară pătrunjel...şi gata!!! Poftă bună!

Ciorbă ţărănească de fasole

In Ciorbe la 10 Apr 2012

Fasolea se alege, se ţine în apă peste noapte, se fierbe în două ape. Se spală, se curaţă, se toacă destul de măricel legumele, doar nu degeaba am numit-o ciorbă ţărănească :)), doar cartoful îl tai mai mărunt; de data asta păstârnacul e dat la...

Ratatouille & Cous - cous

In Mancaruri de legume la 9 Apr 2012

Se căleşte ceapa în ulei de floarea soarelui. Se adaugă ciupercile, apoi vinetele, dovleceii, ardeii. Se călesc timp de 3-4 minute, se adaugă sucul de roşii. Spre final se adaugă usturoiul şi ardeiul iute. După ce am stins focul am stropit totul cu 2-3 linguri de ulei de...

Legume sote & Orez - fără ulei

In Mancaruri de post la 9 Apr 2012

Orezul se fierbe în apă cu sare. Se spală cu apă rece, se strecoară. Se pregătesc legumele. Morcovii, dovleceii - se taie rondele subțiri; varza - felii subțiri, ardeii la fel. Se călesc morcovii în puțină apă cu sare, piper, chimen. Se adaugă varza iar după...

Varză proaspătă cu orez

In Mancaruri de post la 9 Apr 2012

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se căleşte puţin ceapa, se adaugă morcovii, varza tăiată julien sau dată la răzătoare. Se amestecă totul iar după 3-4 minute se adaugă sucul de roşii, zeama de la ardei copţi. Se fierbe timp de 20-25 de minute după care se...

Afisate 61 - 90 din 142 retete    

Postari recente

publicat la 10.03.2015

Plăcintă de dovleac

publicat la 06.03.2015

Gogoşi umplute, de post

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Zâmbește! E încă legal și neimpozitabil.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]