O salată rapidă, potrivită pentru o zi de post...şi nu numai (poate fi servită cu peşte sau carne de pui la grătar).
Cartofii de spală, se pun la fiert (în coajă) în apă cu sare.
Morcovii şi sfecla se spală, se curăţă, se dau la răzătoare; ceapa se curăţă, se spală şi se taie-n felii subţiri.
După ce au fiert cartofii, se lasă puţin la răcit, se decojesc şi se taie felii.
Se aşează legumele în farfurie, se stropesc cu zeamă de lămâie (sau oţet balsamic)
Se condimentează (sare, piper - proaspăt măcinat, eu am pus şi puţin ierburi aromate - ciboulette, pătrunjel, etc.) şi se presară nuci, seminţe de in şi de floarea soarelui.
Poftă bună!
1
Am folosit zeamă de lămâie pentru a menţine culorile vii; e foarte bun şi cu oţet balsamic, însă se schimbă aspectul salatei.