Salată de legume (sfeclă, morcovi, cartofi), nuci şi seminţe - fără ulei

de DinDragostePentruGatit in Salate, 6 Apr 2012 | 6958 vizualizari

 

O salată rapidă, potrivită pentru o zi de post...şi nu numai (poate fi servită cu peşte sau carne de pui la grătar).

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari;
  • 1 sfeclă;
  • 2 morcovi;
  • 2 cepe roşii;
  • miez de nucă;
  • seminţe de in;
  • seminţe de floarea soarelui;
  • zeamă de lămâie sau oţet balsamic;
  • ierburi aromate (opţional);
  • sare;
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de legume (sfeclă, morcovi, cartofi), nuci şi seminţe - fără ulei:

Cartofii de spală, se pun la fiert (în coajă) în apă cu sare.

Morcovii şi sfecla se spală, se curăţă, se dau la răzătoare; ceapa se curăţă, se spală şi se taie-n felii subţiri.

După ce au fiert cartofii, se lasă puţin la răcit, se decojesc şi se taie felii.

Se aşează legumele în farfurie, se stropesc cu zeamă de lămâie (sau oţet balsamic)

Se condimentează (sare, piper - proaspăt măcinat, eu am pus şi puţin ierburi aromate - ciboulette, pătrunjel, etc.) şi se presară nuci, seminţe de in şi de floarea soarelui.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Am folosit zeamă de lămâie pentru a menţine culorile vii; e foarte bun şi cu oţet balsamic, însă se schimbă aspectul salatei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de legume (sfeclă, morcovi, cartofi), nuci şi seminţe - fără ulei" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Salata de iarna cu sos de mustar