Eu și poftele mele, când mă pălesc...Acum câteva luni vroiam paste cu lapte, dar nu orice fel de paste :)) vroiam scoici. Aveam acasă penne, fidea etc. insă m-am dus să iau scoici, că de...
Le-am mâncat singură, dintr-un foc, ca o văcuţă, simţeam că-mi plesneşte burta...:)), dar nici să mă opresc nu puteam.
Să nu faceți ca mine...m-am simțit chiar vinovată pentru un asemenea abuz alimentar :)).
Se pune laptele la fiert, cu puţină sare, (într-o cratiţă în care să nu se lipească laptele). Se adaugă coaja de portocală, se decojeşte cu grijă doar partea portocalie, fără cea albă.
După ce dă în clocot (se scoate coaja de portocală), se adaugă pastele.
După ce au fiert pastele, se pune zahărul, apa de flori de portocal, se stinge focul şi se lasă să se odihnească.
După ce s-a răcit puțin, se pune în bol, se presară puţin zahăr vanilat de Bourbon...
Poftă bună!