E o prăjitură necostisitoare, atât ca mod de pregătire cât şi ca necesar al ingredientelor. Reţeta de bază o am de la sora mea, iar pe alocuri am mai adaptat-o. "Gâteau-ul" este des pregătit copiilor la creşă (în zona în care stă sora mea).
Se bat ouăle spumă (fără să se separe albuşul de gălbenuş), se adaugă iaurtul, zahărul, se mixează până se dizolvă zahărul, se adaugă uleiul căte puţin, se amestecă bine;
- se măsoară făina, se amestecă cu praful de copt, timp în care se pregăteşte ananasul din compot (se taie bucăţele şi se stoarce sucul),
- se pune făina (cu praful de copt),
- se adaugă ananasul bucăţi,
- se unge tava cu unt, se tapetează cu făină şi se toarnă compoziţia în tavă,
- se pun deasupra bucăţile de ciocolată.
Se poate renunţa la ciocolată.
Se coace timp de 35-40 minute în cuptorul preîncălzit, cam la 180 grade C
Poftă bună!
1
Se poate servi călduţă cu 1-2 cupe de îngheţată (îmi place cu cea de vanilie, de data asta am avut de fistic) sau după ce s-a răcit cu iaurt, lapte...etc.