1. Se cerne făina şi se amestecă cu drojdia uscată;
2. Într-un bol încăpător, se pune făina cu drojdia, se adaugă zahărul, coaja rasă de la o portocală şi o lămâie, zahărul vanilat, sarea;
3. Se toarnă apa minerală (călduţă) şi se formează aluatul.
Se frământă totul câteva minute până se omogenizează toate ingredientele foarte bine după care se adaugă uleiul, câte puţin. Rezultă un aluat uşor lipicios, se pune la dospit circa 1.5 ore.
4. După ce a crescut considerabil aluatul, se mai frământă câteva minute, se întinde cu sucitorul, cam de 1 cm grosime.
Se decupează cu un pahar iar gogoşile obţinute se lasă la crescut circa 30 minute, pe o suprafaţă unsă cu ulei sau tapetată cu făină;
5. Se prăjesc în baie de ulei, până devin arămii.
Se scot pe un prosop de hârtie.
6. După ce s-au răcit, se umplu cu gem sau ciocolată topită.
Gemul e bine să fie fluid, umplerea să fie mai uşoară.
Dacă doriţi să le umpleţi cu un gem care conţine bucăţi mari de fructe, îl puteţi mixa cu blender-ul pentru a obţine consistenţa dorită, ușor fluidă.
Eu le-am umplut cu ajutorul unui posh de ornat, cu capăt subţire.
La final se decorează cu zahăr pudră vanilat.