Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert briose cu unt si ciocolata
Postat de: Geanina87 in DulciuriSe mixează zahărul cu untul moale (la temperatura camerei), după care se adaugă ouăle, mixând foarte bine după fiecare. Se pune si făina amestecată cu praful de copt si zahărul...Citeste continuarea
Piept de pui cu roșii și...
Postat de: merisor67 in PuiPresărăm sare și piper peste bucățile din piept de pui și le rumenim pe ambele părți, în tigaia încinsă, unsă cu foarte puțin ulei. Nu le lăsăm decât 1-2 minute pe...Citeste continuarea
Fasole cu carnaciori proaspeti la...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeFasolea se spala bine din doua -trei ape si se pune cu bicarbonatul si multa apa la fiert. Lasati sa fiarba 10 minute din momentul in care clocoteste . Scurgeti fasolea de...Citeste continuarea
Desert tarta cu mere deliciu
Postat de: VI in DulciuriFaina, sarea, praful de copt, untul, zaharul, ouale, coaja de lamaie, vanilia, scortisoara, se amesteca bine, apoi adaugam laptele cate putin, pana se formeaza o crema. 2 mere se taie cubulete...Citeste continuarea
Paine cu faina de macinis grau...
Postat de: mihaelar63 in PiineSe pune, pentru inceput, in cuva masinii de paine apa calduta, drojdia, zaharul si uleiul. Se continua cu fainurile si sarea . Setati masina de paine pe programul...Citeste continuarea
Desert tort cutie cadou
Postat de: ancutsa in TorturiMai întâi se pregătește capacul de ciocolată. Este bine să-l pregătiți cu o zi înainte, ca să-i acordați timpul și atenția necesare. Se topește...Citeste continuarea
Desert mini checuri rapide cu...
Postat de: ctlina in DulciuriTopiti untul cu ciocolata timp de 40 de secunde la microunde la 900 W. Amestecati si puneti din nou 30 de secunde daca trebuie. Adaugati vanilia, 'zaharul', pudra de migdale si bicarbonatul...Citeste continuarea
Supa de rosii cu mazare si carnat...
Postat de: ctlina in Supe/CiorbeIntr-o oala incalziti uleiul si puneti la prajit carnatul taiat rondele fine. Adaugati ceapa tocata si morcovii curatati si taiati rondele. Reveniti impreuna. Puneti mazarea si gatiti...Citeste continuarea
Varza de Bruxelles cu carnat la tigaie
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSpalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita. Taiati-le en 2. Curatati usturoiul si ceapa si tocati-le marunt. Puneti-le la...Citeste continuarea
Desert prajitura cu visine si foi...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriPregatim o tava, o imbracam cu folie alimentara, foile deja le avem, nu ramane decat sa facem crema. Crema : Frisca lichida o mixam bine, visinele le scurgem de suc, apoi le taiem pe din doua...Citeste continuarea
Aperitiv minicroissante cu...
Postat de: lucy2002 in Aperitive / GarnituriLasam aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Crenvurestii se taie in doua sau in trei depinde cat de mari sau mici vreti sa fie minicroissantele. Batem oul cu sare, piper, boia si...Citeste continuarea
Salata Movilita
Postat de: RODIMUR in SalateLegumele se curăță, se spală și se fierb la aburi, sau în mod obișnuit. Oul se fierbe tare și după ce se răcorește, se curăță de coajă. Când legumele au fiert, se...Citeste continuarea
Paine cu cartofi
Postat de: lucy2002 in PiineSe cerne faina intr-un bol. Drojdia proaspata se freaca cu zaharul pana se lichifiaza, adaugam o lingura de faina peste drojdie, apa calduta si o lasam la loc caldut sa se activeze. Cartofii...Citeste continuarea
Desert tort Diplomat cu indulcitor
Postat de: lucy2002 in TorturiFructele din compot se pun la scurs intr-o strecuratoare sau sita. Gelatina se pune la hidratat in 250ml apa rece. Zeama de la fructe o pastram pentru a trece piscoturile prin ea. Intr-o...Citeste continuarea
Pizza cu aluat maturat
Postat de: lucy2002 in PizzaDrojdia se dizolva in apa calduta si zahar. Faina se cerne intr-un bol. Se face o gropita in mijlocul fainii si se adauga drojdia cu apa dizolvata dupa care incepem a framanta. Dupa ce am...Citeste continuarea
Fasole alba uscata, cu mini carnati...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeFasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat, cu apă clocotită. Se acoperă oala cu un capac și se lasă fasolea astfel la înmuiat, timp de 3 ore. După acest interval de...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu cartofi in aluat,...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Cartofii ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt patrunsi, ii scurgeti bine de apa, ii zdrobiti cu furculita si ii lasati sa se raceasca, dar...Citeste continuarea
Iaurt de casa
Postat de: Bucataras in Mancare copiiPune 2 linguri de iaurt intr-un vas de lut, adauga 1 litru de lapte nefiert si amesteca. Acopera gura vasului cu un prosop curat sau cu tifon si lasa-l peste noapte in bucatarie, la cald....Citeste continuarea
Reteta de bors moldovenesc, cu...
Postat de: RODIMUR in CiorbePreparare Reteta de bors moldovenesc, cu carne de porc dres cu bors de casa Carnea se fasonează, se taie cubulețe și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează...Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata si Mars
Postat de: claudiaO in PrajituriUntul moale se mixeaza cu praful de sare, apoi adaugam cate un ou pe rand. Faina se amesteca cu cacaua, cafeaua, praful de copt, bicarbonatul. Ciocolata o punem la topit pe baie de aburi....Citeste continuarea
Desert prajitura cu albusuri si nuca
Postat de: alinutza2018 in PrajituriUntul se freaca spuma cu 80 g zahar. Se adauga faina amestecata cu cacaua si nuca. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar (80 g) si se adauga la compozitia de mai sus, amestecand prin...Citeste continuarea
Desert prajitura Extrem de ciocolata
Postat de: ctlina in PrajituriTopiti ciocolata cu laptele la bain-marie. Adaugati indulcitorul si cacaua si amestecati bine. Bateti albusurile spuma cu praful de sare. Frecati crema de mascarpone, adaugati...Citeste continuarea
Desert crema engleza cu lapte de cocos
Postat de: ctlina in DulciuriFrecati galbenusurile cu indulcitorul la robot timp de 8 minute. Puneti la incalzit smantana, laptele de cocos si vanilia. Turnati-le calde peste galbenusuri, continuand sa amestecati....Citeste continuarea
Mixt de frunze (endivia, frisee si...
Postat de: panacris in SalateCeapa roșie se curăță, se taie rondele mari. Într-un bol încăpător se pune mix-ul de salată, apoi rondele de ceapa roșie, tonul mărunțit împreună cu jumătate din...Citeste continuarea
Fasole cu gusa afumata
Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carneCeapa se taie cubulețe. Se pune uleiul la încins într-o cratiță adâncă, se adaugă ceapa, morcovul ras și mai târziu ardeiul, apoi o ceșcuță cu apă. Când...Citeste continuarea
Chiftelute de salau 2
Postat de: violeta30 in SalauFileul de pește se toacă la mașină, apoi se amestecă cu morcovul și cartoful rași pe răzătoarea mică, usturoiul făcut mujdei, ouăle, mărarul, condimentele și delikatul/sarea. Se...Citeste continuarea
Paste cu spanac, branza si marar la...
Postat de: katty in PenneIntr-o oala cu apa clocotita, punem sare si fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. In uleiul incins, punem spanacul si il tinem la foc pana scade zeama. Adaugam piper si mararul...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: katty in Mancaruri de legumeIntr-o tigaie incintam uleiul si untul. Taiem partea care a atat in pamant de la piciorusul iupercilor, le spalam printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem felii subtiri. Le punem peste...Citeste continuarea
Hummus
Postat de: katty in Mancaruri de postDaca avem nautul gata fiert, hummusul va fi gata in mai putin de 15 minute. Eu de obicei fierb mai mult naut, il scurg, il portionez si il pun in pungi la congelator. Cand am nevoie sa gatesc,...Citeste continuarea
Desert tort cu jeleu de fructe de...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea
Desert prajitura cu visine si blat...
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce cresc în volum. Atunci se adaugă, puțin câte puțin, zahărul tos și vanilia,...Citeste continuarea
Tocanita de vita la Multicooker...
Postat de: rocsi_1612 in MulticookingSpalati carnea, o stergeti cu niste servetele si o taiati bucati potrivite. Ceapa curatata o tocati marunt, morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi rondele. Ardeiul portocaliu si...Citeste continuarea
Placinta cu branza
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe lasa aluatul de foietaj la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Intr-un bol se pune branza de vaci si branza feta data pe razatoarea cu gauri mari sau zdrobita cu furculita.Se adauga si...Citeste continuarea
Aperitiv bilute fantezie
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriTelemeaua si cascavalul le dăm pe razatoarea măruntă. Tocam partea alba de la ceapa verde cat mai mărunt. Punem într-un bol fagarasul, telemeaua, cascavalul, piper, ceapa, smantana, sara...Citeste continuarea
Desert tort Sacher
Postat de: panacris in TorturiCiocolata se topește pe baie de abur sau mai simplu în cuptorul cu microunde. Untul la temperatura camerei se amestecă energic, până se spumează, apoi se adaugă zahărul și se...Citeste continuarea
Rasol afumat cu varza si cimbru, la...
Postat de: vasimur in PorcPasul 1. Având în vedere faptul că rasolul cu os fierbe mai greu, îi ia poate o oră sau chiar mai mult, vom începe cu acesta. Spălăm bine rasolul/ciolanul și-l punem...Citeste continuarea
Placinta cu branzeturi
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriPentru aluat: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă uleiul, iaurtul, busuioc, oregano si sare, apoi făină cât cuprinde (aprox 375 g), până se obține un...Citeste continuarea
Supa de legume, cu taitei si oua...
Postat de: RODIMUR in SupeSe curăță ceapa și cățeii de usturoi, se spală și se lasă întregi. Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie grosier și se pun la...Citeste continuarea
Tocanita de fazan cu urechi de lemn
Postat de: panacris in Slow CookerFazanul curățat de pene, se pune la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și lăsate întregi, exact ca și la supa de...Citeste continuarea
Desert tort cu nuca de cocos si...
Postat de: katty in TorturiPregatim blatul. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca de cocos, faina, amidonul, apoi amestecam usor cu o spatula....Citeste continuarea
Desert tort cu cafea, nuci si...
Postat de: katty in TorturiPregatim blatul 1. Punem ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Impartim amestecul in 2 forme identice de 26 cm tapetate cu hartie de...Citeste continuarea
Supa de fazan cu taitei de casa
Postat de: panacris in Supe/CiorbeFazanul curățat de pene, se pune la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și lăsate întregi, exact ca și la supa de...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu spanac, crema de...
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriPregatim rulada. Dezghetam spanacul si il scurgem bine. Daca vrem o consistenta uniforma, putem sa il mixam. Separam ouale. Mixam albusurile cu sare si cand acestea se tin bine adaugam...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu pate de ficat si...
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriPregatim rulada. Separam ouale aflate la temperatura camerei. Mixam albusurile cu sare. Cand se tin bine, adaugam galbenusurile, apoi amestecul de rosii uscate cu busuioc. Cernem faina...Citeste continuarea
Pastrama de pui
Postat de: katty in Mezel de casaIntr-o craticioara fierbem cateva minute apa cu sarea, zaharul, foile de dafin, boabele de piper si ienibahar. Dam craticioara jos si o lasam la racit. Asezam bucatile de piept de pui intr-un...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu susan
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriCernem faina intr-un castron. Facem o adancitura la mijloc si punem osanza si margarina, apoi framantam un aluat nisipos. Adaugam ouale, sarea, drojdia dizolvata cu zaharul in laptele caldut si...Citeste continuarea
Tocanita din organe de miel
Postat de: panacris in OaieLegumele se curăță, se toacă mărunt si se pune la călit în puțin ulei și apă. Între timp se curăță organele, se spală și se pun la fiert în apă rece cu 1 lingură...Citeste continuarea
Desert cornulete cu branza, gem de...
Postat de: katty in DulciuriIntr-un castron mixam branza, osanza, zaharul, sarea, zaharul vanilat si oul. Adaugam faina si framantam un aluat elastic, nelipicios, pe care il strangem intr-o bila, il acoperim si il...Citeste continuarea
Legume la cuptor cu couscous si...
Postat de: katty in PuiIn uleiul incins punem la prajit pulpele curatate, spalate si scurse bine. Cand pulpele s-au rumenit pe ambele fete, le scoatem intr-o farfurie. In uleiul incins punem ceapa tocata fin,...Citeste continuarea
Salata de vinete cu ceapa rosie
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele se lasa sa se dezghete . Ceapa rosie se curata si se toaca marunt .Sarati. Amestecati ceapa cu otetul de mere . Tocati vinetele si le amestecati cu ulei cu...Citeste continuarea