,,aluaturi de casa,,
Sursa Youtube
Pentru 2 baghete de 30 de cm :
Se pun într-un castron apa, drojdia, făina cernută şi deasupra ei sarea. Se amestecă întâi cu lingura, apoi se pune aluatul pe masa pudrată cu făină şi se frământă câteva minute, până obţinem un aluat nelipicios.
Se unge un castron cu ulei, se pune aluatul şi se lasă la crescut pentru 1 oră.
Între timp se încălzeşte cuptorul la 230 g , căldură sus/jos.
După ce aluatul a crescut o oră, se scoate pe masa pudrată cu făină. Va fi un aluat moale, pe care îl împăţim în două bucăţi egale. Fiecare bucată de aluat se întinde cu degetele sub formă de dreptunghi, apoi se rulează strâns, se lipeşte cu degetele bine marginea de restul aluatului, apoi se formează un sul. La fel se procedează şi cu bucata a doua. Eu am obţinut 2 baghete de 30 cm lungime fiecare.
Se pun baghetele pe tava tapetată cu hârtie de copt şi se crestează cu o lamă din loc în loc.
Se mai lasă la crescut în tavă pentru 30 de minute.
După acest timp se pun la copt, sub ele punând şi o tavă cu apă caldă pentru abur.
Se coc 15 minute cu tava cu apă, apoi se scoate şi se mai coc cu ventilaţie încă 1 sau 2 minute ca să se rumenească.
Se scot la răcit pe un grătar.
Poftă bună!