Desert cornuri cu crema de ciocolata

de Gherca Daniela in Dulciuri, 23 Mai 2020 | 4187 vizualizari

 

"Aluaturi de casa"
Sunt tare bune langa o cafeluta sau ca o gustarica intre mese!:x

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 80 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250-270 ml lapte cald
  • 1 ou mare
  • 50 g unt topit(margarina)
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 100g zahar
  • 20g faina
  • 40-45g cacao
  • 350ml lapte
  • 100g ciocolata neagra
  • Pentru uns:
  • 1 albus
  • 1 galbenus
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu crema de ciocolata:

Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut, iar zaharul si zaharul vanilat il topim cu restul de lapte.

Intr-un bol punem faina cernuta cu un praf de sare, facem o adancitura in mijloc si turnam drojdia dizolvata, laptele aromat si dulce, oul batut foarte putin si incepem sa framantam pana obtinem un aluat omogen.

In aluat turnam putin cate putin din untul topit si continuam sa framantam pana devine elastic si nelipicios.

Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Cat timp creste aluatul, ne ocupam de crema, trebuie sa fie rece in momentul umplerii aluatului!

Pentru crema:

Intr-un ibric, amestecam faina, cacao si zaharul, apoi turnam lapte putin cate putin pana omogenizam bine totul. Transferam ibricul pe foc, iar cand s-a incalzit, punem si

ciocolata rupta in buatele si amestecam continuu pana compozitia se ingroasa.

Lasam sa se raceasca acoperit cu folie de plastic in contact cu crema pentru a nu forma pojghita!

 

Cand aluatul a crescut si crema s-a racit, ne apucam de cornuri!

Impartim aluatul in 3 sau 4 (depinde cat de mari le doriti) si fiecare bila o intindem intr-o forma rotunda si cu o rola de pizza taiem aluatul in 8 tringhiuri.

Fiecarui triunghi format ii punem cate o lingura de crema de ciocolata, iar ca sa nu curga foarte tare crema la coacere ungem marginile cu albus batut, apoi rulam pana formam un corn.

Asezam cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou si dam tava la cuptorul preincalzit, la 170°C cu ventilatie pentru circa 20 minute!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe din albușuri și fructe confiate

de RODIMUR 8

ieri la 23:29

Lahmacun

de Rocsi 9

ieri la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

ieri la 17:03

Negresă cu ciocolată și mascarpone - Irezistibil de gustoasă

ieri la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

937 puncte

Rocsi

654 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "dulapior" :)