Andive gratinate cu sos cheddar

de Catalina L in Mancaruri de legume, 23 Mai 2020 | 2744 vizualizari

 

Ce-mi plac andivele. Dupa reteta clasica cu sos béchamel, va prezint o varianta cu sos din smantana si branza cheddar.   http://www.blogulluicatalina.com/2020/05/andive-gratinate-cu-sos-cheddar-reteta.html

 

INGREDIENTE

  • 8 andive
  • 2-3 morcovi fierti
  • 1 catel de usturoi
  • 15-20 gr de unt
  • 2 felii de jambon
  • 150 ml de smantana
  • 2 linguri lapte
  • 4 felii de branza cheddar
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Andive gratinate cu sos cheddar:

Pregatiti sosul cu branza cheddar : Puneti smantana la-ncalzit si cand este fierbinte adaugati branza cheddar taiata bucati si laptele . Amestecati cu un tel pana cand branza se topeste si aveti o compozitie omogena. Puneti piper, sare, rezervati.   Se indeparteaza cotorul si se spala rapid sub apa rece andivele.  Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari. Reveniti-le in 20 gr de unt cu catelul de usturoi zdrobit si cu morcovii taiati bucati. Puneti 100 ml de apa si gatiti-le la foc potrivit  timp de 10-15 minute introrcandu-le pe toate partile. Cand andivele sunt aproape gatite, varsati deasupra lor o treime din sosul cald. Puneti apoi deasupra felille de jambon taiate in 2. Varsati peste jambon restul de sos cheddar si puneti apoi feliile de cheddar ramase taiate bucati. Puneti piper si dati la cuptor la 180°C timp de 15-20 minute. Serviti cald.
Foarte bun !  

Daca ti-a placut reteta noastra "Andive gratinate cu sos cheddar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 10:24

Negresa cu mere - Delicioasa si usor de facut

de oanapl 8

pe 06.04 la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos