Dutch baby pancake, sau altfel spus un desert fabulos!
Nu m-am gandit niciodata sa prepar asa ceva si chiar imi pare rau ca in atatia ani nu am stiu de reteta asta minunata, cred ca saptamanal as fi preparat-o garantat! Simpla, rapida si delicioasa!
Trebuie sa va povestesc ca ma uitam cum creste in cuptor, asa ca prin magie si isi gaseste forma si abia de mai aveam rabdare sa fie gata!
O puteti servi cu gem sau dulceata, nutella si banane, fructe si frisca sau asa cum am facut-o eu cu crema de vanilie, mascarpone, frisca si fructe, deliciul suprem!
Va invit cu drag sa o probati!
Aluatul:
Crema de vanilie:
Decor:
Din cantitatea respectiva iese o singura clatita mare, pe care o veti umple dupa dorinta si care poate satura sa spunem asa cam trei persoane.
Aveti nevoie de un blender cu lama unde veti mixa compozitia si de o tigaie cu maner metalic cu dimensiunea de 25 cm in diametru, care poate intra in cuptor fara probleme.
Clatita:
1. Se adauga in blender laptele, ouale, zaharul, vanilia praful de sare si faina si se mixeaza cateva minute pana ce totul se omogenizeaza perfect.
2. Se lasa compozitia la odihnit 30 de minute.
3. Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius si in acest timp se introduce tigaia in interior pe raftul din mijloc.
4. Cand s-a atins temperatura, se pun manusile si se scoate cu grija tigaia pe un gratar, se pune untul si se misca stanga dreapta astfel incat sa o ungem uniform.
5. Se toarna aluatul si se pune clatita la cuptor.
7. Clatita se tine la cuptor in jur de 16 minute, maxim 20.
8. Se scoate tigaia din cuptor, se asaza pe un gratar, se lasa clatita usor la racit.
9. Se muta clatita pe un platou si se umple cu crema si capsuni.
Crema de vanilie:
Eu am preparat crema inainte si am pus-o la racit.
Galbenusurile impreuna cu zaharul si amidonul se amesteca bine intr-un bol.
Intr-o craticioara se pune laptele impreuna cu vanilia la foc si se da un clocot, apoi se lasa deoparte o jumatate de minut si se toarna rapid peste compozitia de galbenusuri, amestecand fara oprire, se muta totul inapoi in vas si se tine pe foc sa se ingroase crema , se va clocoti un minut.
Se lasa la racit 5 minute apoi se adauga mascarpone, se amesteca bine, se adauga si frisca, se omogenizeaza si se tine la rece pana ce este gata clatita.
O mare bunatate!