Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 24 Mai 2020 | 6648 vizualizari

 

Aluaturi de casa 
Pentru aceasta delicioasa prajitura m-am inspirat de la Cleme.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 oua
  • 4 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilinat (8 g)
  • esenta de vanilie
  • 200 g faina
  • 5 g praf de copt
  • Dimensiuni tava: 25/35 cm
  • Strat de gem:
  • 1 borcan de 400 g de gem de piersici
  • Bezea cu nuca:
  • 4 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilinat (8 g)
  • 200 g nuca macinata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Ouale, galbenusurile, untul, sarea, zaharul, zaharul vanilinat si esenta de vanilie se mixeaza, apoi se incorporeaza faina si praful de copt.

Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand blatul este facut.

Se scoate tava din cuptor si se intinde gemul peste blat.

Se pregateste bezeaua. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat. Se incorporeaza nuca macinata, amestecand usor cu o spatula din silicon. Se intinde bezeaua peste gem si se reintroduce tava la cuptor pana cand se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor