Tarta cu carne tocata si legume

de oanapl in Porc, 24 Mai 2020 | 3788 vizualizari

 

aluaturi de casa

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1 ou
  • 125 g smântână( 12% grăsime)
  • 125 g unt( 82% grăsime)
  • 375 g făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • puțină sare
  • oregano
  • cimbru
  • piper
  • pentru umplutură:
  • 500 g carne tocată porc
  • 200g mix legume congelate
  • 50 g măsline
  • ½ conservă boabe de porumb
  • ½ borcan ciuperci
  • 100g cașcaval
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • o legătură pătrunjel
  • 1 ou + 1 albuș
  • pesmet
  • 1 gălbenuș de ou pentru uns aluatul
  • susan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne tocata si legume:

Se prepară mai întâi umplutura de carne tocată. Se pune uleiul la încins și se adaugă carnea tocată presărată cu sare, în prealabil și se amestecă intens pentru a se prepara carnea uniform. Se adaugă legumele și se lasă să fiarbă la foc potrivit.
Se adaugă condimentele și se potrivește gustul de sare. Se lasă amestecul la răcit. După ce s-a răcit se adaugă oul + albușul bătut și se omogenizează.

Pentru aluat, se amestecă, într-un bol, oul cu un praf de sare, apoi se adaugă smântâna. Se adaugă, apoi, untul rece, condimentele, praful de copt și făina și se frământă rapid un aluat compact, nu foarte ferm, dar nelipicios, se învelește în folie alimentară și se dă la rece pentru 20-30 de minute.
Se întinde aluatul în tava de copt îmbrăcând și pereții acesteia, se înțeapă din loc în loc și se presară pesmet. Se oprește 1/3 din aluat pentru a orna tarta.
Se toarnă compoziția de carne peste aluat. Se taie surplusul de aluat și se aduc marginile peste compoziția de carne.
Se întinde restul de aluat într-o foaie subțire și se decupează forme de inimioare (sau alte forme) și se aplică peste compoziția de carne, apoi se ung inimioarele cu gălbenuș de ou, se presară susan deasupra și se dă tarta la cuptor pentru 50 de minute, la 180 de grade.
Se lasă tarta să se tempereze ușor și se porționează, apoi se servește.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne tocata si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Quiche Lorraine – tarta clasica frantuzeasca