Tarta cu carne tocata si legume

de oanapl in Porc, 24 Mai 2020 | 3905 vizualizari

 

aluaturi de casa

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1 ou
  • 125 g smântână( 12% grăsime)
  • 125 g unt( 82% grăsime)
  • 375 g făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • puțină sare
  • oregano
  • cimbru
  • piper
  • pentru umplutură:
  • 500 g carne tocată porc
  • 200g mix legume congelate
  • 50 g măsline
  • ½ conservă boabe de porumb
  • ½ borcan ciuperci
  • 100g cașcaval
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • o legătură pătrunjel
  • 1 ou + 1 albuș
  • pesmet
  • 1 gălbenuș de ou pentru uns aluatul
  • susan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne tocata si legume:

Se prepară mai întâi umplutura de carne tocată. Se pune uleiul la încins și se adaugă carnea tocată presărată cu sare, în prealabil și se amestecă intens pentru a se prepara carnea uniform. Se adaugă legumele și se lasă să fiarbă la foc potrivit.
Se adaugă condimentele și se potrivește gustul de sare. Se lasă amestecul la răcit. După ce s-a răcit se adaugă oul + albușul bătut și se omogenizează.

Pentru aluat, se amestecă, într-un bol, oul cu un praf de sare, apoi se adaugă smântâna. Se adaugă, apoi, untul rece, condimentele, praful de copt și făina și se frământă rapid un aluat compact, nu foarte ferm, dar nelipicios, se învelește în folie alimentară și se dă la rece pentru 20-30 de minute.
Se întinde aluatul în tava de copt îmbrăcând și pereții acesteia, se înțeapă din loc în loc și se presară pesmet. Se oprește 1/3 din aluat pentru a orna tarta.
Se toarnă compoziția de carne peste aluat. Se taie surplusul de aluat și se aduc marginile peste compoziția de carne.
Se întinde restul de aluat într-o foaie subțire și se decupează forme de inimioare (sau alte forme) și se aplică peste compoziția de carne, apoi se ung inimioarele cu gălbenuș de ou, se presară susan deasupra și se dă tarta la cuptor pentru 50 de minute, la 180 de grade.
Se lasă tarta să se tempereze ușor și se porționează, apoi se servește.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne tocata si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Quiche Lorraine – tarta clasica frantuzeasca