"aluaturi de casa"
Un desert satios si delicios. Asemanatoare gogosilor dar mai usor de facut, parerea mea.
Intr-un castron punem laptele caldut, zaharul si drojdia. Amestecam usor. Acoperim castronul si lasam 10 minute la loc cald pana cand drojdia se umfla.
Intr-un bol mai mare faina, sarea, zaharul si amestecam. Adaugam oul si maiaua si amestecam pana obtinem un aluat compact. Adaugam untul moale si incepem sa framantam usor.
Formam o bila si acoperim vasul cu un prosop. Lasam sa creasca la loc cald ferit de curenti aproximativ 1 ora.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se rastoarna pe blatul de lucru.
Se imparte in 6 bile.
Se acopera cu folie si se lasa 30 de minute.
Fiecare bila se ruleaza cu mana formandu-se un snur pe care il vom rula in forma de spirala.
Fiecare spirala o asezam pe cate o bucata de hartie de copt.
Punem ulei intr-o cratita si cand uleiul este incins asezam cu grija spiralele.
Le prajim pe ambele parti 5-6 minute pe fiecare parte pana capata o culoare aurie.
Le scoatem pe hartie absorbanta si le pudram cu zahar pudra.
1
Puteti adauga si scortisoara.