Paine de casa

de mihaelar63 in Piine, 25 Mai 2020 | 1743 vizualizari

 

 Ce poate fi mai bun , decat sa oferi familiei paine preparata in casa ? Paine buna , sanatoasa , fara coloranti si amelioratori de gust . Mereu sunt uimita ce poti obtine doar cu faina , apa si drojdie . De  obicei imi plac painile dreptunghiulare pentru ca se pot felia mai usor . De data aceasta pentru obtinerea unei paini rotunde am folosit o forma de tort cu pereti detasabili .
,, aluaturi de casa "

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba tip 650
  • 320 ml apa calduta
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri mix seminte
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

  1.  Se prepara o maia din 100 gr apa calduta, drojdia farmitata, 2 linguri faina si zahar. Zaharul ajuta la dospire.
  2. Amestecati si lasati sa se activeze drojdia .
  3. Veti vedea ca a inceput dospirea cand maiaua a inceput sa faca bule .
  4. Faina alba se pune intr-un castron impreuna cu sarea .
  5. Se face o adancitura in mijlocul fainii in care se pune maiaua ce a inceput sa dospeasca .
  6. Framantati amestecand faina cu maia adugand uleiul si restul apei caldute .
  7. Cand amestecul s-a omogenizat si este usor elastic se acopera cu folie ,se lasa la dospit la loc caldut  cam 30 minute pana isi dubleaza  cantitatea .
  8. De obicei eu pun aluatul sa dospeasca la cuptor , la temperatura de 60 grade Celsius .
  9. Se framanta usor aluatul si se rastoarna in forma de tort cu pereti detasabili unsa cu ulei .
  10. Presarati pe deasupra mixul de seminte pentru un aspect frumos .
  11. Se mai lasa la dospit sa creasca timp de 20-30 minute .
  12. Puneti la copt[ cuptorul sa fie preincalzit]la 220 grade celsius pentru primele 15 minute , dupa care urmatoarele 30 se reduce temperatura la 180 crade .
  13. Paiinea frumos rumenita se scoate din forma si se lasa la racit pe un gratar de inox .
  14. Aceasta ajuta la pastrarea unei coji crocante . In cazul in care lasati sa se raceasca paine a in forma s-ar putea sa aveti coaja de jos , Transpirata , umeda .

                       Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Painea frumos rumenita se scoate din forma si se lasa la racit pe un gratar de inox .

2

Aceasta ajuta la pastrarea unei coji crocante .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Painici impletite, pufoase, cu lapte