Desert cozonac cu nutella si rahat

de mirela0911 in Dulciuri, 24 Mai 2020 | 6181 vizualizari

 

Cu putina intarziere va aduc cozonacul preparat de Paste, dar cum se apropie Rusaliile, e o ocazie numai buna pentru a-l pregati, eu cu siguranta il voi face din nou pentru ca a fost super bun. :X Doar vazand pozele si mi s-a facut pofta de cozonac. :))) 
"Aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 1 kg faina
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 500 ml lapte cald
  • 5 galbenusuri
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat

Pt umplutura:

Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu nutella si rahat:

Aluatul: se prepara maiaua. Se incalzeste 100 ml lapte, se pune 1 lgt zahar si 2 lg faina, apoi drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa sa dospeasca.

Restul de lapte se incalzeste impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.

In bolul mixerului se pune faina cernuta si sarea. Se toarna maiaua crescuta, galbenusurile batute si se porneste mixerul la viteza mica. Se toarna cate putin din laptele caldut in timp ce se amesteca aluatul. Se mareste viteza si se toarna uleiul putin cate putin pana devine un aluat moale. Se mixeaza timp de 10 minute pana devine un aluat moale, nelipicios si fin. Se opreste mixerul si se lasa aluatul sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: se taie rahatul in cubulete mici si sa fie cat mai colorat.

Nuca macinata impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si laptele se pun pe foc mic si se lasa 5 minute. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom si stafidele. Se lasa la racit. Cele 2 albusuri se bat bine cu un praf de sare si zaharul vanilat. Se incorporeaza in crema de nuca bine racita.

Se imparte aluatul in patru parti egale, doua pentru nutella si doua pentru nuca.

Se unge masa cu putin ulei. Se intinde o bucata de aluat in forma dreptunghiulara, cu ajutorul mainilor. Se unge cu nutella si se asaza rahatul din loc in loc. Se procedeaza la fel si cu a doua parte apoi se rasucesc intre ele, cele doua suluri formate. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt.

La fel se procedeaza si cu restul aluatului, doar ca se unge cu nuca si stafide. Se pune in tava si se lasa inca o jumatate de ora sa dospeasca, la loc caldut.

Oul se bate cu laptele si se ung cozonacii cu acest amesteca. Se dau tavile la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana este facut si frumos rumenit deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Umplutura poate diferi in functie de gusturi.

2

Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu nutella si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu cacao si rom