Focaccia cu masline, rosii si busuioc

de Panacris in Piine, 23 Mai 2020 | 2673 vizualizari

 

Nu știu dacă sunt singura care încă n-a ajuns în Italia ;) Sper că voi ajunge, măcar la pensie, într-o croazieră! :D :))) Pâinica această pufoasă și aromată, e specifică italienilor, din câte m-am documentat! ;) Intră în colecția de aluaturi de casa! ;) 
Se poate consuma simplă, ca atare sau lângă un pahar de iaurt/lapte bătut/kefir/ayran. 
 
Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • Făină albă cca. 500 g,
  • Apă rece cca. 250 ml,
  • Sare de mare cu mirodenii (oregano, busuioc, rozmarin, cimbrișor) 1 lingură,
  • Zahăr tos 2 linguri,
  • Ulei măsline extravirgin 4 linguri,
  • Drojdie uscată 1 lingură.
  • PENTRU UMPLUTURĂ:
  • Măsline negre feliate cca. 100 g,
  • Roșie proaspătă 1 bucată,
  • Frunze de busuioc proaspete,
  • Oregano uscat 1 linguriță.
  • PENTRU FINISARE:
  • Ulei măsline extravirgin 3 linguri
  • Ulei de măsline cu unt cremos (spray),
  • Sare de mare.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu masline, rosii si busuioc:

De data aceasta am lăsat-o pe Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine să stea liniștită și am trecut la treabă! ;)

Într-un vas încăpător se pune făina amestecată cu drojdia uscată, apoi se adaugă apa călduță, uleiul de măsline, sarea și zahărul. Se amestecă ușor cu o lingură de lemn pentru început, apoi se frământă cu mâna, până obținem un aluat elastic.

Aluatul obținut se lasă la dospit pentru minim 30 de minute, până își dublează volumul.

După ce aluatul a crescut, se întinde cu mâna pe foaie de copt unsă din nou cu ulei de măsline. Apoi specific acestei pâinici,  se apasă cu degetele. Se presară și chiar se apasă să intre în aluat, ingredientele de umplutură, în cazul meu: măsline fără sâmburi feliate, bucăți de roșii proaspete, frunze de busuioc, sare de mare și oregano, apoi se mai lasă la crescut, cca. 30 de minute. Înainte de a se pune la copt se stropește cu uleiul de măsline, amestecat cu unt, în cazul meu am primit un spray, special. Este optional, se poate stropi/pensula cu lei de măsline.

Pâinea sau focaccia, cum  spun italienii, se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 30 de minute la 200 grade, adică foc mediu, la cuptoarele cu gaz ;)

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline, rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Panini all'olio