Chifle pentru burger

de Constelatialeu in Piine, 23 Mai 2020 | 2655 vizualizari

 

M-am inspirat de la Bucatarul Maniac, pentru ca si deoarece azi am avut in meniu cheesburgeri. Aluaturi de casa.

 

INGREDIENTE

  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 250 ml apa calduta
  • 1 ou
  • 60 g unt topit si racit
  • 1 lingurita sare
  • 500 g faina
  • Pnentru uns
  • 1 galbenus + 1 lingura lapte
  • mac pentru presarat deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pentru burger:

Mai intai am topit untul si l-am lasat sa se raceasca, nu de tot, sa fie doar foarte putin caldut. In bolul de la mixer am pus faina cernuta, in mijloc am pus drojdia uscata, oul, zaharul, pe margini am presarat sarea, am adaugat si untul, apoi am turnat apa calduta. Am pus la mixer paletele pentru aluaturi si am inceput sa mixez, inai la viteza mica apoi la viteza mare, cca 20 min, cu mici pauze, la robot dureaza mai putin. Am uns un vas cu ulei si am transferat aluatul in vasul uns, am format o bila. Am acoperit vasul cu un prosop si am lasat la crescut  1 ora sau pana isi dubleaza volumul. Eu am facut focul la cuptor cu 30 min inainte sa ma apuc de pregatit chiflele, am facut cald in bucatarie si a crescut foarte repede, in mai putin de o ora. Dupa ce a crescut aluatul l-am rasturnat pe blatul de lucru, l-am cantarit - 888 g - am apasat sa scot aerul din aluat si apoi l-am impartit in 8 parti egale, am format chiflele, cat mai rotund posibil, le-am asezat in tava de la aragaz, tava tapetata cu hartie de copt , am acoperit tava cu un servet si am lasat la crescut 20 min. Mi-am dat seama ca nu incap toate 8 intr-o singura tava, asa ca am lasat 5 in tava mare si am pus 3 in alta tava. Dupa 20 min, am amestecat oul cu laptele si am uns chiflele, cu grija sa nu le apas prea rau, am presarat mac si am dat tava la cuptorul preincalzit. Am redus putin focul, deja era foarte incins si riscam sa le fac ''noire'' direct.....:)))))))))...Le-am lasat pana au inceput sa se rumeneasca frumos, apoi le-am scos din cuptor si le-am asezat pe un servet, in asteptarea cheesburgerilor.

TIPS-URI

1

rabdarea mi se pare cel mai eficient tip

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pentru burger" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine taraneasca ruseasca cu usturoi verde si ierburi de gradina