A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Cartofi gratinati cu smantana,...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Ceapa curatata se taie pestisori si se soteaza usor in ulei . Adugati cartofii taiati rondele . Lasati sa se imprieteneasca 5 minute si trageti tigaia de pe foc . Turnati deasupra...Citeste continuarea

Costite de porc lipicioase

Postat de: mihaelar63 in Porc

Costita de porc se feliaza in bucati potivite -cam de 3 degete latime. Puneti la fiert costita in apa cu suc de mere .Sarati . Acum se pune si ceapa , usturoiul , boabele de...Citeste continuarea

Crochete de pui

Postat de: mihaelar63 in Pui

Pieptul de pui se taie cubulete . Am introdus in vasul robotului de bucatraie pieptul de pui , usturol , ceapa , ulei , sare, piper si cimbru. Toate acestea le-am maruntit ....Citeste continuarea

Salata cu rosii si branza fetta...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Rosiile se spala si se taie cuburi . Ardeiul se spala se curata de seminte si se taie marunt dupa dorinat . Ceapa verde  se taie rondele . Ceapa se amesteca cu...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si dantele

Postat de: ancutsa in Torturi

   Blatul: Bați cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul și dai deoparte. Separat, bați untul cu mixerul, până se deschide ușor la culoare, adaugi...Citeste continuarea

Porc in stil chinezesc (Pork stir fry)

Postat de: Bucataras in Porc

Pregateste ingredientele pentru stir fry: taie carnea in bucati mici sau fasii, morcovii curatati taie-i rondele, iar ardeiul capia in bucati potrivite. Curata si toaca marunt ghimbirul si...Citeste continuarea

Supa din rasol de vita, cu legume

Postat de: RODIMUR in Supe

Carnea se fasonează, se spală și se pune la fiert, cu 3 litri de apă, mai întâi la foc iute și după ce se formează spumă, se culege, se aruncă și apoi se micșorează...Citeste continuarea

Paine turceasca Ramadan

Postat de: rocsi_1612 in Piine

Intr-un bol puneti apa calduta, drojdia si le amestecati. Adaugati laptele si uleiul. Cerneti faina, o turnati in bol peste lichide. Presarati zaharul si sarea. Incepeti si framantati. O sa iese...Citeste continuarea

Desert rulada Krantz

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu sarea. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se lasa deoparte. Galbenusurile se amesteca...Citeste continuarea

Pulpe de pui in vin

Postat de: mirela0911 in Pui

Se curata si se spala bine carnea apoi se lasa sa se scurga de apa sau se sterge cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pune...Citeste continuarea

Ciorba de caprioara cu spanac

Postat de: katty in Ciorbe

Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. Punem carnea la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumam cat este nevoie si fierbem pana carnea se inmoaie. Scoatem carnea intr-o farfurie si scrgem...Citeste continuarea

Salata de vinete in stil grecesc

Postat de: katty in Salate

Dezghetam  vinetele si le scurgem bine. Daca avem vinete proaspete le coacem, le scoatem miezul si le scurgem bine. Pe un fund de lemn punem vinetele scurse si cu un cutit de lemn sau...Citeste continuarea

Reteta rapida si delicioasa de...

Postat de: momo121 in Prajituri

 Cum se prepara Reteta rapida si delicioasa de prajitura cu iaurt si branza dulce Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare si jumatate din cantitatea de zahar (dam...Citeste continuarea

Dulceata de zmeura

Postat de: sufletista in Dulceata / Gem

Intr-o oala cu fundul dublu, adaugam zaharul si apa si fierbem pana ce obtinem un sirop gros, facand proba cu farfuria rece. Aceasta trebuie sa se faca ca o bobita de roua. Adaugam zmeura(care...Citeste continuarea

Oua cu chorizo si kapia copti la...

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Ardeiul galben, verde si rosu, curatati de seminte, ii taiati cubulete. Taiati chorizo felii subtiri. Puneti o tigaie pe foc, rumeniti chorizo pe ambele parti. Adaugati cubuletele de ardei,...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere sau Gateau...

Postat de: Bucataras in Prajituri

Preincalzeste cuptorul la 200 grade C. Intr-un castron (sau in vasul mixerului) amesteca ouale  si zaharul, adauga si vanilia sau esenta de rom, in functie de aroma preferata si mixeaza...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu prune

Postat de: sufletista in Dulciuri

Prunele le spalam si le scoatem samburii, le taiem in jumatate si le vom aseza in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 20/30) Adaugam nuca macinata,deasupra zaharul...Citeste continuarea

Desert tarta cu prune

Postat de: sufletista in Dulciuri

Spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in jumatati. Ungem tava cu unt,adaugam foaia de aluat (dezghetata de cu seara in frigider) o intepam cu furculita pe alocori,adaugam grisul pe...Citeste continuarea

Mamaliga in straturi, cu ficatei de...

Postat de: RODIMUR in Ficat

Se pune apă cu sare la fiert și se face o mămăliguță moale, pentru 3-4 persoane. Între timp, se fasonează ficățeii, se spală și apoi se prăjesc rapid, la foc mediu, pe ambele...Citeste continuarea

Desert crumble cu prune

Postat de: sufletista in Dulciuri

Pentru inceput pregatim aluatul faramicios. Intr-un bol adaugam untul cu zaharul si faina, coaja de lamaie si zaharul vanilat,framantam un aluat omogen. Invelim in folie alimentara si dam la...Citeste continuarea

Ficatei prajiti

Postat de: Bunica in Ficat

Ficateii se curata de pielite, se spala si se usuca cu prosop de hartie. Intr-o tigaie incapatoare pune uleiul si ficateii. Pune tigaia pe foc si acopera cu un capac,ca sa nu plesneasca...Citeste continuarea

Paprikas unguresc de gaina

Postat de: mihaelar63 in Pui

Carnea de gaina se spala si se portioneaza .Se usca de excesul de apa . Puneti carnea , sarata si piparata , sa se rumeneasca pe ambele parti in grasimea incinsa . Intre timp...Citeste continuarea

Supa crema de cartof dulce

Postat de: Xandrinne in Supe

Am pus la fiert, în apă cu puțină sare, legumele curățate, spălate și tăiate cuburi, până au fost fierte și a intrat furculița cu ușurință în cartof. Am strecurat...Citeste continuarea

Ardei in sos dulce acrisor

Postat de: Adele in Mancaruri de legume

Se pun ardeii spalati si uscati bine intr-o tava cu hartie de copt, la cuptor la 200 de grade C, pentru aproximativ 30 minute. Se lasa 5/6 minute in cuptor sa se formeze abur ,cu usa deschisa ,se...Citeste continuarea

Sandvisuri cu ton si mozzarella

Postat de: sufletista in Sandvisuri

Intr-un bol amestecam tonul scurs de apa sau ulei, adaugam smantana, ceapa tocata marunt, amestecam bine si la final potrivim de condimente dupa gust. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt...Citeste continuarea

Aperitiv friganele cu ceapa verde

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol batem ouale cu sare si iaurtul pana ce se omogenizeaza. Adaugam faina,piper dupa gust si amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam mozzarela data prin razatoarea,ceapa verde...Citeste continuarea

Desert Tiramisu

Postat de: sufletista in Torturi

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul cca 5 min pana ce au crescut in volum si s-au deschis la culoare. Adaugam mascarponele in 2 transe(eu am folosit 2 cutii de 250 g)si mixam cateva secunde...Citeste continuarea

Desert galuste cu prune din aluat...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol amestecam branza cu restul de ingrediente pentru aluat,amestecam bine pana ce se omgenizeaza,acoperim cu folie si dam la rece 30 min. Intre timp am adaugat apa cu 1 lingurita sare...Citeste continuarea

Chifle cu lapte si oua

Postat de: panacris in Piine

Mno dacă și Maricica bis a sucombat, am trecut la alt ajutor în frământat, mixer-ul planetar, alias Thor 😉 În bolul de inox al mixer-ului se pun pe rând făina,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu bomboane

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Intr-un castron incapator am maruntit biscuitii, piscoturile si foile de napolitana. Rahatul l-am taiat cubulete mici, bomboanele bounty si snickers le-am taiat tot cubulete dar mai mari, apoi...Citeste continuarea

Desert eclere cu crema de vanilie,...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Preparam mai intai crema: Punem laptele pe foc mic intr-un vas mai larg, adaugam vanilia si il lasam sa dea un clocot. Amestecam intr-un bol mare, cu un tel, galbenusurile cu zaharul si...Citeste continuarea

Ravioli cu spanac si ochiuri

Postat de: Bucataras in Cook and smile

Pune pastele proaspete la fiert in apa clocotita cu sare. Scurge-le, pune putin unt peste ele si amesteca-le pentru a nu se lipi unele de altele. Pregateste mancarea de spanac: Pune...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Se prepara aluatul: eu am folosit mixerul, am pus untul rece taiat bucati, am adaugat zaharul pudra, apoi pe rand restul ingredientelor, oul, vanilia, scortisoara, coaja de portocala, faina,...Citeste continuarea

Chiftele de pui cu dovleac copt

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Carnea de pui o tocam cu ajutorul robotului. Adaugam dovleacul copt,usturoiul curatat si pisat cu zdrobitorul. Ceapa si patrunjelul le spalam si le tocam marunt,adaugam condimente dupa gust,oul...Citeste continuarea

Aripioare crispy

Postat de: Constelatialeu in Pui

Am curatat aripioarele si le-am spalat bine. Intr-o cratita am pus piper macinat, boia dulce, boia iute, usturoiul pisat, sare si lapte, apoi am adaugat aripioarele si am pus cratita pe foc, am...Citeste continuarea

SHAKSUKA

Postat de: claudiaO in Mancaruri de legume

Curatam ceapa si oo tocam marunt. La fel si ardeii. Punem uleiul intro tigaie si cand e incins punem ceapa. Tinem pe foc pana devine sticloasa, apoi punem ardeii. Amestecam pana de inmoaie putin...Citeste continuarea

Mazare cu galuste

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Pulpele de pui le-am spalat,le-am sters cu un prosop de bucatarie si le-am prajit in uleiul incins cu untura. Dupa ce le-am prajit frumos pe ambele parti am adaugat ceapa verde spalata si...Citeste continuarea

Stufat de iepure

Postat de: cristeena20 in Iepure

Am cumparat un iepure de casa-foarte fraged -deci nu a trebuit gatit prea mult. L-am marinat mai intai cu o zi inainte-taiat in bucati potrivite se amesteca cu sare, piper, dafin, usturoi verde...Citeste continuarea

Desert tort cu visine si ciocolata

Postat de: oanapl in Torturi

Ouăle se separă. Albușurile se mixează până devin o spumă tare. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până se transformă într-o compoziție cremoasă. Se adaugă...Citeste continuarea

Desert tort cu afine si jeleu de...

Postat de: oanapl in Torturi

Se separă albușurile de gălbenușuri.  Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (80g),...Citeste continuarea

Desert turta dulce glazurata

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-o cratita se pune zaharul la caramelizat, avand grija sa nu se arda. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste complet. Se toarna cu grija laptele fierbinte iar la final mierea de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat din...

Postat de: oanapl in Prajituri

Se mixează bine albușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul măcinat, până capătă consistența unei smântâni groase. Se adaugă nuca macinată, făina și se amestecă...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si mascarpone

Postat de: oanapl in Prajituri

Se curăță de coajă și cotor 6 mere acrișoare. Se mixează bine cele 4 ouă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul măcinat. După ce și-au dublat volumul se adaugă...Citeste continuarea

Sarmale fierte in dovleac

Postat de: cristinutanicolita in Porc

Foile de varza se lasă câteva ore în apa dacă sunt prea sărate.  Ceapa se curata de foi și se spala.  Orezul se spala și se fierbe 10 min.  Carnea de porc...Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat de nuca si...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Se separa ouale. Albusurile, inclusiv cele 5, se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana ce acesta se dizolva iar spuma devine tare si lucioasa. Galbenusurile se...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu ciocolata si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili sau...Citeste continuarea

Ficatei de pui in stil grecesc...

Postat de: mirela0911 in Ficat

Cum se prepara Ficatei de pui in stil grecesc reteta simpla si gustoasa Mai intai se curata ficateii de eventualele impuritati apoi se lasa cateva minute in apa rece. Se pun intr-o...Citeste continuarea

Desert barcute foietate cu branza...

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Punem in vasul robotului de bucatarie faina cernuta de doua ori, drojdia dizolvata in apa calda, zaharul, uleiul, sarea si aromele si framantam cu carligul special timp de 5 minute ....Citeste continuarea

Desert papanasi moldovenesti

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Branza de vaci se pune intr-un castron, adaugam zaharul si ouale si amestecam. Se pune esenta de vanilie si faina. Compozitia trebuie sa fie mai tare,nu apoasa,eu am mai adaugat gris si am...Citeste continuarea

Desert rulada cu mere si ciocolata...

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Merele se rad pe razatoarea mare curatate de coaja sau cu coaja si se pun la calit cu zaharul fara apa. Cand se evapora toata zeama lasata de mere, se pune scortisoara se mai lasa 2-3 minute....Citeste continuarea