Desert pere umplute, imbracate in foietaj

de Lau in Dulciuri, 11 Aug 2021 | 1960 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pere
  • 400 g aluat foietaj
  • 100 g migdale macinate
  • 200 g nuca macinata
  • 3 linguri miere de albine
  • 1/2 l vin
  • 200 g zahar
  • scortisoara
  • ghimbir
  • nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pere umplute, imbracate in foietaj:

Curatam merele de coaja fara sa le taiem coditele.

Intre timp punem vinul,zaharul si condimente dupa gust intr-o cratita si punem pe foc si cand incepe sa clocoteasca adaugam perele.

Le lasam sa fiarba pana ce furculita intra cu usurinta in ele.

Le scoatem pe un platou si lasam sa se raceasca,dupa care cu atentie le scoatem cotoarele.

Intr-un bol amestecam nuca cu migdale si mierea de albine.

Umplem fiecare para cu amestecul de migdale.

Aluatul de foietaj dezghetat la temperatura camerei il vom taia fasii subtiri si infasuram fiecare para care este putin umeda ca sa nu se desfaca aluatul.

Adaugam perele pe tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

Lasam sa se raceasca daca rezstem tentatie inainte sa le revim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pere umplute, imbracate in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea