Desert placinta cu mere, cu foi cumparate este un desert imbietor si reconfortant, perfect pentru a fi savurat alaturi de cei dragi in zilele racoroase de toamna sau iarna. Folosirea de foi de placinta cumparate face aceasta reteta sa fie extrem de usor de preparat, fara a compromite gustul sau textura delicioasa a desertului. Merele feliate subtire, imbogatite cu un amestec aromat de zahar si scortisoara, sunt asezate intre straturi de foi subtiri de placinta, rezultand o placinta cu mere delicioasa si suculenta, cu un aspect atragator si un gust divin.
Cum se prepara Desert placinta cu mere, cu foi cumparate
Merele le spalam, le curatam de coaja si le dam prin razatoare.
Adaugam untul intr-o cratita si cand s-a topit adaugam merele, zaharul si condimente dupa gust.
Calim merele cca 5 minute, dupa care adaugam cacao si faina daca lasa multa zeama, amestecam bine pana ce se omogenizeaza, lasam sa se raceasca.
Intre timp foile dezghetate le impartim in 3.
Asezam prima foaie in tava tapetata cu hartie, ungem fiecare foaie cu ulei, (eu am pus 4 foi), adaugam1/2 umplutura de mere, repetam cu foile unse cu ulei, adaugam restul de mere, repetam cu foile, ungem si ultima foaie cu ulei; portionam cu un cutit bine ascutit placinta dupa preferinta.
Dam tava la cuptorul incalzit pana ce placinta s-a rumenit frumos deasupra.
Cand este gata, o ungem cu miere de albine si pudram cu zahar pudra. Se serveste cu inghetata de vanilie sau un sos de vanilie
Recomandam si placinta de mere cu aluat de casa