Covrigi cu dovleac

de Lau in Dulciuri, 15 Aug 2021 | 2027 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 600 g faina
  • 100 g unt
  • 250 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Umplutura
  • 1 dovleac placintar
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • esenta de rom
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu dovleac:

Umplutura-dovleacul il curatam de coaja si il dam prin razatoare.

Adaugam intr-o cratita zaharul si dovleacul si punem pe foc amestecand ocazional pana ce se inmoaie,stingem focul si adaugam esenta si scortisoara dupa gust.

Cand s-a racit l-am mixat cu blenderul pentru a obtine o compozitie cremoasa.

Aluatul-intr-un vas amestecam faina cu zaharul,sarea,coaja de lamaie,facem o adancitura in moijloc si adaugam laptele amestcat cu untul topit,drojdia dizolvata cu putina apa calduta.

Framantam un aluat omogen si nelipicios.

Acoperim cu folie si lasam pana ce isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul pe masa infainata de cca 0,5 grosime taiem dreptunghiuri  si ungem cu dovleac,rulam cat mai strans.

Fiecare rulou il taiem in 2 dar lasam un capat netaiat.Cele 2 fasii le impletim formand altfel covrigul unind capetel.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam cca 10 min.

Le ungem cu galbenusul si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu mere si nuca