Covrigi cu dovleac

de Lau in Dulciuri, 15 Aug 2021 | 2375 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 600 g faina
  • 100 g unt
  • 250 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Umplutura
  • 1 dovleac placintar
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • esenta de rom
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu dovleac:

Umplutura-dovleacul il curatam de coaja si il dam prin razatoare.

Adaugam intr-o cratita zaharul si dovleacul si punem pe foc amestecand ocazional pana ce se inmoaie,stingem focul si adaugam esenta si scortisoara dupa gust.

Cand s-a racit l-am mixat cu blenderul pentru a obtine o compozitie cremoasa.

Aluatul-intr-un vas amestecam faina cu zaharul,sarea,coaja de lamaie,facem o adancitura in moijloc si adaugam laptele amestcat cu untul topit,drojdia dizolvata cu putina apa calduta.

Framantam un aluat omogen si nelipicios.

Acoperim cu folie si lasam pana ce isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul pe masa infainata de cca 0,5 grosime taiem dreptunghiuri  si ungem cu dovleac,rulam cat mai strans.

Fiecare rulou il taiem in 2 dar lasam un capat netaiat.Cele 2 fasii le impletim formand altfel covrigul unind capetel.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam cca 10 min.

Le ungem cu galbenusul si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert haios