Lup de mare la cuptor cu patrunjel, usturoi si lamaie confiata

de Catalina L in Peste, 11 Aug 2021 | 6221 vizualizari

 

Am folosit un sos din usturoi si patrunjel. Am tot timpul intr-o cutie mica la rece, un amestec patrunjel-usturoi-sare marina si ulei . Este perfect pentru fructe de mare si peste.
 
https://www.blogulluicatalina.com/2021/04/lup-de-mare-la-cuptor-cu-patrunjel.html

 

INGREDIENTE

  • 1 biban/lup de mare proaspat vidat si curatat
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lamaie confiata
  • piper, piment

Sos usturoi-patrunjel: 1 lingura buna (restul il utilizati la alte retete)

  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare groasa
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lup de mare la cuptor cu patrunjel, usturoi si lamaie confiata:

Mixati patrunjelul, usturoiul cu sarea si uleiul. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece. Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati si curatati pestele. Ungeti-l cu 1 lingura buna din sosul pregatit - interiorul si exteriorul. Puneti-l intr-un vas pentru cuptor. Arozati-l cu ulei de masline, puneti deasupra si in interiorul lui felii de lamaie confiata. Dati un tur de piper (sosul si lamaia sunt deja sarate). Puneti la cuptor timp de 35 de minute. Scoateti, presarati boia de ardei si serviti. Excelent! L-am servit cu chiftele de pastarnac

Daca ti-a placut reteta noastra "Lup de mare la cuptor cu patrunjel, usturoi si lamaie confiata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de pangasius la cuptor