Lup de mare la cuptor cu patrunjel, usturoi si lamaie confiata

de Catalina L in Peste, 11 Aug 2021 | 5473 vizualizari

 

Am folosit un sos din usturoi si patrunjel. Am tot timpul intr-o cutie mica la rece, un amestec patrunjel-usturoi-sare marina si ulei . Este perfect pentru fructe de mare si peste.
 
https://www.blogulluicatalina.com/2021/04/lup-de-mare-la-cuptor-cu-patrunjel.html

 

INGREDIENTE

  • 1 biban/lup de mare proaspat vidat si curatat
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lamaie confiata
  • piper, piment

Sos usturoi-patrunjel: 1 lingura buna (restul il utilizati la alte retete)

  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare groasa
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lup de mare la cuptor cu patrunjel, usturoi si lamaie confiata:

Mixati patrunjelul, usturoiul cu sarea si uleiul. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece. Incalziti cuptorul la 180°C. Spalati si curatati pestele. Ungeti-l cu 1 lingura buna din sosul pregatit - interiorul si exteriorul. Puneti-l intr-un vas pentru cuptor. Arozati-l cu ulei de masline, puneti deasupra si in interiorul lui felii de lamaie confiata. Dati un tur de piper (sosul si lamaia sunt deja sarate). Puneti la cuptor timp de 35 de minute. Scoateti, presarati boia de ardei si serviti. Excelent! L-am servit cu chiftele de pastarnac

Daca ti-a placut reteta noastra "Lup de mare la cuptor cu patrunjel, usturoi si lamaie confiata" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Păstrăv la cuptor în folie