Friptura de miel cu vin si usturoi

de MotanLaOale in Oaie, 13 Aug 2021 | 5984 vizualizari

 

"Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

  • 1 sfert de miel (3,2 kg)
  • 300ml vin alb
  • 1 capatana de usturoi
  • 50ml ulei
  • boia dulce
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu vin si usturoi:

Sfertul de miel se portioneaza, se curata, se spala bine si se usuca.

Intr-o tava se pune uleiul si bucatile de miel si se ung bine cu ulei.

Se presara sare, boia, piper si se pune vinul stropind si pulpa.

Se introduce tava in cuptor pentru 40-50 minute.

Din cand in cand se intoarce si se unge friptura de miel  cu sosul din tava.

Cand este facuta, se pune si usturoiul taiat marunt si se mai introduce 10 minute la cuptor, ungand cu sosul din tava.

Friptura de miel se scoate din cuptor, se lasa 5 minute si se mai unge cu sosul din tava si se poate servi.

Se poate servi cu garnitura sau fara.

 Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu vin si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

ieri la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

ieri la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel cu oregano si menta