Piept de rata clasic

de Lau in Rata, 11 Aug 2021 | 4375 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 2 piepturi de rata
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata clasic:

Pieptul de rata il scoatem din frigider cu cel putin 1 ora inainte sa il gatim.

Eu am avut piept cu tot cu os, a trebuit sa il desosez, il stergem bine, il curatam de pene.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit il vom cresta pe orizontala, verticala avand grija sa nu taiem carnea.

Intre timp cat se prajesc pieptul de rata dam drumul la cuptor cu tava in care le vom coace.

Inainte sa il prajim il condimentam cu sare si piper pe partea cu piele.

Asezam fileurile cu pielea in jos in tigaia rece, lasam focul mare sa se prajeasca fumos cca 7 min (avem grija ca sare ulei peste tot).

Intoarcem pieptul si mai lasam cca 3-4 min ca sa se prajeasca bine, le prajim putin si pe laterale cu ajutorul unui cleste de bucatarie.

Le adaugam in tava si le condimentam cu sare si piper pe ambele parti, dam tava la cuptor cca 7 min la 180 grade C.

Lasam sa se raceasca pieptul de rata pe un gratar inainte sa il feliem.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata clasic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rata umpluta cu sos de portocale