Desert tort cu crema de mure

de Constelatialeu in Torturi, 13 Aug 2021 | 2811 vizualizari

 

Este cu'' La multi ani, la 87 de veri !''

 

INGREDIENTE

  • Blat cu diametrul de 20 cm x 3 ( ingrediente pentru 1 blat si se repeta de 3 ori )
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingura faina, nu foarte plina
  • 1 lingura cacao, nu foarte plina
  • un praf de sare
  • Crema
  • 6 oua
  • 400 g zahar
  • 120 ml apa
  • 500 g unt 82% grasime
  • 180 g piure mure ( am folosit cca 400 g mure proaspete)
  • Sirop de mure
  • sirop de mure diluat cu apa
  • Decor
  • mure
  • sirop gros de mure
  • dulceata de mure
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de mure:

Blat : Am folosit o forma de silicon cu diametru de 20 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am incorporat cele 2 galbenusuri, apoi am adaugat nuca macinata, cacaoa si faina cernute. Le-am incorporat cu  miscari lente de jos in sus. Am uns cu putin ulei forma de silicon si am pus compozitia in forma. Am dat forma la cuptorul incins la 180 grade pentru cca 15-20 min. Am scos forma din cuptor si am lasat sa se raceasca bine. Am repetat procedura de inca doua ori, astfel am obtinut 3 blaturi cu nuca.

Crema : Mai intai am pus murele intr-un ibric si le-am pus pe foc, pasandu-le, le-am lasat cateva minute , apoi le-am zdrobit bine si le-am dat prin sita, am separat pulpa de seminte si am obitinut 180 g piure de mure. Intr-un ibric incapator am pus apa si zaharul si le-am pus la fiert, cand a atins 100 grade am adaugat piureul de mure si am lasat sa fiarba pana a atins temperatura de 120 grade. Separat in bolul mixerului am pus cele 6 oua, le-am mixat cca 5 min apoi am adaugat siropul fierbinte , putin cate putin si am mixat pana ce crema de oua se raceste. Crema de oua am  adaugat-o, putin cate putin peste untul moale pana am obtinut o crema spumoasa si fina.

Asamblare : Pe un platou am asezat primul blat l-am insiropat, am intins un strat de crema si am pus mure din dulceata, am asezat al doilea blat insiropat, am intins un strat de crema si mure din dulceata, am asezat ultimul blat insiropat, am imbracat tortul in crema si am ornat cu crema ramasa, mure proaspete si sirop gros de mure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si jeleu de visine