Este cu'' La multi ani, la 87 de veri !''
Blat : Am folosit o forma de silicon cu diametru de 20 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am incorporat cele 2 galbenusuri, apoi am adaugat nuca macinata, cacaoa si faina cernute. Le-am incorporat cu miscari lente de jos in sus. Am uns cu putin ulei forma de silicon si am pus compozitia in forma. Am dat forma la cuptorul incins la 180 grade pentru cca 15-20 min. Am scos forma din cuptor si am lasat sa se raceasca bine. Am repetat procedura de inca doua ori, astfel am obtinut 3 blaturi cu nuca.
Crema : Mai intai am pus murele intr-un ibric si le-am pus pe foc, pasandu-le, le-am lasat cateva minute , apoi le-am zdrobit bine si le-am dat prin sita, am separat pulpa de seminte si am obitinut 180 g piure de mure. Intr-un ibric incapator am pus apa si zaharul si le-am pus la fiert, cand a atins 100 grade am adaugat piureul de mure si am lasat sa fiarba pana a atins temperatura de 120 grade. Separat in bolul mixerului am pus cele 6 oua, le-am mixat cca 5 min apoi am adaugat siropul fierbinte , putin cate putin si am mixat pana ce crema de oua se raceste. Crema de oua am adaugat-o, putin cate putin peste untul moale pana am obtinut o crema spumoasa si fina.
Asamblare : Pe un platou am asezat primul blat l-am insiropat, am intins un strat de crema si am pus mure din dulceata, am asezat al doilea blat insiropat, am intins un strat de crema si mure din dulceata, am asezat ultimul blat insiropat, am imbracat tortul in crema si am ornat cu crema ramasa, mure proaspete si sirop gros de mure.