Salata de dovlecei (de post)

de katty in Mancaruri de post, 12 Aug 2021 | 6173 vizualizari

 

Retete de suflet
Imi plac tare mult dovleceii, de aceea caut mereu cate o varianta noua sa ii pregatesc. De data aceasta i-am facut o salata de post.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 dovlecei tineri
  • 1 cartof mare sau 2 mici
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 70 ml ulei
  • busuioc uscat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de dovlecei (de post):

Curatam dovleceii de coaja si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert pana se inmoaie intr-un oala acoperiti cu apa si un praf de sare.

Scurgem dovleceii bine si ii lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au racit ii mixam bine. Procedam la fel si cu cartoful intr-un vas separat. Dupa ce s-a racit il presam cu dosul unei furculite, adaugam mustarul,sare, zeama de lamaie si frecam cu uleiul obtinand o maioneza de post.

Amestecam cele 2 compozitii la care adaugam piperul si busuiocul.

Dam salata la rece pana in momentul servirii.

Servim cu paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de dovlecei (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole de post