O combinatie intre foi de cremsnit si foi de bezea cu nuca si cacao, asa pe repede-nainte ca Mandru mi-s Bucataras si am ''retete de suflet''
Foi de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul, amidonul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca macinata, cacaoa cernuta si am incorporat cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava de la aragaz cu hartie de copt si am intins compozitia in tava. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am copt circa 30 min. Am scos tava din cuptor si al lasat sa se raceasca bine foaia, apoi am taiat marginile si am taiat in doua foaia de bezea.
Crema : Galbenusurile cu un praf de sare si zaharul le-am mixat bine cca 5 min, apoi am adaugat amidonul si am diluat cu lapte, am pus vasul pe baie d eabur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase crema. Am tras vasul d epe baia de abur, am adaugat vanilia si untul si am omogenizat. Pentru ca timpul nu-mi permitea sa lasa sa se raceasca in tihna, am pus vasul in chiuveta cu apa rece si am amestecat pana a inceput sa se raceasca crema.
Frisca: Smantana dulce, rece de la frigider, am mixat-o impreuna cu zaharul vanilat pana am obtinut o frisca ferma.
Frisca obtinuta am incorporat-o in crema racita.
Asamblare : In primul rand ''am retusat'' foile de cremsnit la dimensiunea foilor de bezea, adica am taiat din ele cu ajutorul unei foarfece, cu grija sa nu le rup. Foarte bune foile de la Boromir, nu sau rupt deloc. Dupa ce mi-am pregatit foile, am inceput asamblarea prajiturii.Pe un platou, tava, etc, am asezat prima foaie de cremsnit, am intins o parte din crema, apoi am asezat foaia de bezea, peste care am intins un start de crema, peste crema am pus a doua foaie de cremsnit, strat de crema, foaia de bezea , strat crema , foaia a treia de cremsnit si ultimul strat de crema. Deasupra am faramitat din resturile de foi.Am dat prajitura la frigider pentru cateva ore bune, de preferat sa stea cam o zi, sa intre bine crema in foi.