Desert negresa cu stafide si nuca

de MotanLaOale in Prajituri, 12 Aug 2021 | 5023 vizualizari

 

"Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 400g faina
  • 200g zahar
  • 200ml lapte
  • 150ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 100g stafide
  • 200g nuca
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu stafide si nuca:

Intr-un castron se mixeaza albusurile de la oua 2-3 minute.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul.

Se adauga galbenusurile, laptele si uleiul si se mixeaza in continuare.

Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt, se adauga in castron si se omogenizeaza.

Se adauga stafidele si se amasteca.

Se tapeteaza o tava (22x28) cu hartie de copt, se toarna compozitia si se niveleaza.

Se aseaza nucile maruntite pe deasupra cat mai des si uniform.

Se introduce in cuptorul preincalzit 30-35 minute.

Cand trece testul scobitorii este gata.

Se scoate din cuptor, din tava si se lasa la racit.

Se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra daca va place.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu stafide si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat din albusuri si crema de portocale