Desert mini strudel cu branza

de Lau in Dulciuri, 15 Aug 2021 | 3139 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 1 praf de sare
  • 250 ml apa calduta
  • 25 g drojdie
  • Ciulama
  • 200 ml ulei
  • 10 linguri faina
  • Umplutura
  • 1 kg branza dulce de vaca
  • 250 g zahar
  • 2 linguri gris
  • 6 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • stafide
  • merisoare
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini strudel cu branza:

Intr-un ibric adaugam uleiul si faina treptat amestecand continuu pana ce se omogenizeaza.

Punem pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o ciulama,daca este nevoie mai adaugam 1 lingura faina.

Lasam sa se raceasca.

Intr-un vas cernem faina amestecam cu zaharul si sarea,facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu apa calduta.

Framantam un aluat omogen,intindem aluatul pe masa infainata in forma dreptunghiulara,ungem cu ciulamaua rece si impaturim aducand marginile spre interior si inca o data dupa care le impaturim in 3 ca pe o scrisoare.

Invelim in folie si dam la rece minim 1 ora(eu pregatesc aluatul de cu seara)

Intre timp pregatim umplutura-intr-un vas batem galbenusurile cu zaharul(branza mea a fost uscata si am mai adaugat 200 g smantana)adaugam branza si restul de ingrediente,amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Pe masa infainata(eu prefer sa intind o folie alimentara si o ung cu ulei sau unt)intindem aluatul de cca 0,5 cm grosime.

Adaugam umplutura pe lungimea aluatului si rulam de 2 ori,taiem cu cutitul si indepartam ruloul format si repetam operatiunea.

Fiecare rulou il taiem in bucati de cca 4-5 cm care le vom asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Le ungem cu galbenusul batut cu laptele si le coacem la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini strudel cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]