"Retete de suflet"
O prajitura delicioasa si racoroasa, perfecta pentru vremea de afara.
Pt. foi:
Pt. crema:
Foile: In bolul mixerului se pune faina, sarea, zaharul pudra, praful de copt si untul taiat cubulete, la temperatura camerei. Separat se bat ouale si se adauga si coaja de lamaie. Se toarna amestecul de oua peste faina din bol si se porneste mixerul. Se lasa cateva minute pana se omogenizeaza bine aluatul. Cand este gata, se acopera cu o folie alimentara si se da la rece pentru o jumatate de ora.
Se imparte aluatul in 4 parti egale. Se intinde fiecare foaie pe dosul unei tavi cu dimensiunea de 23x33 cm si se coace la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10-12 minute sau pana incepe se sa rumeneasca pe margini.
Crema: Intr-o cratita cu fundul dublu se amesteca faina si zaharul. Se toarna laptele treptat si se amesteca cu telul. Se transfera cratita pe foc si se lasa sa fiarba, amestecand continuu pentru a nu se prinde de fund. Cand incepe sa se ingorase ca o budinca, se trage de pe foc, se adauga coaja rasa de lamaie si untul. Se omogenizeaza bine si se lasa la racit. La final se adauga sucul de lamaie, dupa gust.
Se asambleaza prajitura. Pe o tava se pune una din foi, se unge cu crema, se pune a doua foaie, crema, a treia foaie, crema si ultima foaie. Se apasa usor pentru a face priza cat mai bine apoi se acopera cu o folie alimentara pana a doua zi, pentru a se inmuia foile.
Se presara zahar pudra deasupra, se portioneaza si se serveste. Este minunata pe caldura aceasta, dulce acrisoara si racoroasa.
Pofta buna!
1
In functie de gustul fiecaruia, crema se poate prepara mai dulce sau mai acrisoara.
2
Dupa a doua zi este mai buna prajitura, dupa ce s-au inmuiat bine foile.