Retete de suflet
Blat-Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, esenta si cu o paleta amestecam cu miscari de jos in sus pana ce se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca foarte bine inainte sa il feliem.
Crema de mere-eu am copt merele curatata de coaja si scobite, am adaugat o lingura de zahar amestecat cu scortisoara deasupra si am dat la cuptor pana ce intra usor furculita.
Dupa ce s-au racit foarte bine, le pasam cu blenderul pana ce obtinem un piure cremos.
Mixam mascarponele cu zaharul pudra, adaugam piureul de mere, scortisoara dupa gust, smantana penttru frisca care am mixat-o inainte.
Ansamblare-pe un platou asezam prima foaie de blat, inelul de la tava in care am copt blatul, insiropam si adaugam crema (din care oprim putin), a 2 foaie de blat insiropam si adaugam crema ramasa.
Dam tava la frigider cateva ore, indepartam inelul detasabil, topim ciocolata cu frisca si turnam deasupra lasand sa curga si pe margini, decoram cu migdale si alune sau dupa preferinta.