A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Platou cu afumatura, cartofi, oua,...

Postat de: ancutsa in Porc

    Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări supafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază feliile de carne printre feliile de...Citeste continuarea

Friptura de vitel la slow cooker...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Se curata ceapa si se da pe razatoarea mica. Bucata de pulpa se curata, se spala, se usuca si se taie in felii groase. In vasul slow cooker Crock-Pot 3.5 L se pune uleiul si ceapa rasa....Citeste continuarea

Desert tarte geometrice

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Aluat : Intr-un bol am cernut faina, am adaugat zaharul si sarea si am amestecat sa se intrepatrunda ingredientele. Separat am taiat in cubulete mici untul foarte rece si l-am adaugat in castron,...Citeste continuarea

Pastai verzi cu carnat chorizo si...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Intr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile verzi curatate.  Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute. Scurgeti-le si puneti-le sub un jet...Citeste continuarea

Piept de rata cu pepene galben

Postat de: ctlina in Rata

Se taie pepenele în două, îndepărtați semințele. Taiati in felii jumatate (indepartati coaja) si faceti cateva bile. Asezonati carnea cu piper de Sichuan si sare de...Citeste continuarea

Mancare de fasole boabe cu...

Postat de: ancutsa in Slow Cooker

    Se spala fasolea in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi, se pun in vasul de la aparatul crock-pot urmatoarele: fasolea boabe, apoi legumele spalate...Citeste continuarea

Ciocanele de pui la gratar, cu...

Postat de: RODIMUR in Pui

Mai întâi se pregătesc ciocănelele, pentru a avea timp suficient să stea la baiț. Se curăță de tuleie și de pielea groasă de la bază, se spală bine și se pun la baiț,...Citeste continuarea

Piept de pui cu ciuperci, smantana...

Postat de: momo121 in Pui

Pieptul de pui il taiem fasii mai marisoare si le condimentam cu sare si piper. Ceapa si usturoiul le tocam marunt, iar ciupercile le curatam si le taiem felii mai grosute.    ...Citeste continuarea

Ficatei infofoliti

Postat de: MotanLaOale in Ficat

Ficateii de pasare se curata, se spala si se pun la scurs. Ficateii se usuca bine, se presara cu vegeta si piper si se ruleaza intr-o felie de bacon. Se prind cu o scobitoare pentru...Citeste continuarea

Aperitiv chiftele de orez cu miez...

Postat de: mady90 in Aperitive / Garnituri

Intotdeauna, cand gatesc pilaf, fac si cateva chiftelute de orez. Din pilaful racit iau cateva linguri de orez (cam o lingura la o chiftea), adaug 1-2 catei de usturoi, sare, piper, nucsoara, 1...Citeste continuarea

Aperitiv wrap/snack

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Coaceti cele 4 tortilla daca le-ati facut de casa (reteta  aici ) sau incalziti-le daca sunt cumparate. Lasati-le sa se raceasca usor. Taiati ardeii in lamele si rosiile confiate in...Citeste continuarea

Desert prajitura cu gem de zmeura...

Postat de: ctlina in Prajituri

Untul trebuie sa fie la temperatura ambianta. Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina, pudra de migdale, untul, vanilia si zaharul. Amestecati, adaugati apoi oul si framantati...Citeste continuarea

Rulada de porc cu branza cheddar

Postat de: ctlina in Porc

Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Bateti cotletele. Se condimenteaza cu sare si piper. Punem peste cotlet: carnea tocata (sare si piper), 2 felii de cheddar si rosii cherry...Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa cu branza...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Se topeste untul intr-un vas mic, apoi se lasa deoparte. Se mixeaza ouale cu praful de sare, cu zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza volumul( 6 sau 7 minute). Se adauga in compozitie si...Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu afumatura

Postat de: MotanLaOale in Porc

Cartofii se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Ardeiul se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se...Citeste continuarea

Quiche dovlecei si pancetta

Postat de: caroline in Mancaruri de legume

Spalam dovleceii, inlaturam capetele si ii taiem rondele. Punem o tigaie la foc iute cu putin ulei si calim dovleceii pentru cateva minute. Adaugam apoi pancetta si lasam pana ce devine...Citeste continuarea

Ciorba de varza dulce, cu rasol...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Mai întâi se spală bine rasolul, se porționează și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece. Se spumuiește când este cazul și se completează cu apă, când scade....Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Aluat: se amesteca faina cu untul, pana rezulta un aluat nisipos. Se adauga ouale, pe rand, sarea, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul, coaja de lamaie si esenta de lamaie. Se tine in...Citeste continuarea

Desert prajitura cu prune rasfatate

Postat de: amalia01 in Prajituri

Prunele le speli, le desfaci de sambure si le tai in sferturi. Le asezi pe o farfurie si le rasfeti cu zahar brun si scortisoara. Le lasi asa pana cand ai nevoie de ele.     Pornesti...Citeste continuarea

Branza proaspata de vaci la slow...

Postat de: momo121 in Slow Cooker

      Punem toate ingredientele in vasul de la slow cooker Crock-Pot de 2.4l, amestecam putin cu un tel, punem capacul si setam optiunea Low pentru 4 ore.      ...Citeste continuarea

Desert budinca de orez cu mere

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se pun la fiert (toate) laptele, orezul, zaharul, pe ochiul mijlociu de la aragaz. ( flacara mica). Se fierbe cam 1 ora si 10 minute sau pana se ingroasa (la foc mic,neaparat! ). La inceput se...Citeste continuarea

Fasole cu carnati afumati la slow...

Postat de: momo121 in Slow Cooker

     Curatam legumele, ceapa o tocam marunt, iar morcovul rondele subtiri si taiate pe jumatate. In vasul de la Crock-Pot de 2.4 l asezam legumele taiate, carnatul il taiem bucati...Citeste continuarea

Dovlecei crocanti la cuptor

Postat de: caroline in Mancaruri de legume

Spalam bine dovleceii, taiem capetele si taiem bastonase nu foarte subtiri. Intr-un bol punem oul usor batut. Adaugam bastonasele de dovlecei in acest bol. Separat amestecam pesmetul,...Citeste continuarea

Salata de icre de crap

Postat de: MotanLaOale in Crap / Caras

Se inmoaie feliile de paine in apa rece 10-15 minute. Se alege doar miezul si se stoarce in mana foarte bine. Intr-un castron se pun icrele si miezul de paine si se mixeaza bine. Se...Citeste continuarea

Muraturi

Postat de: Ina in Muraturi

Spalam bine legumele si curatam morcovul si hreanul. Pentru pregatirea saramurii vom avea in vedere cantitatea de legume pe care dorim s-o conservam. Punem la fiert apa  si adaugam sarea (...Citeste continuarea

Aperitiv rulada din legume, umpluta...

Postat de: momo121 in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul si morcovul ii dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare deasupra. Intr-un bol adaugam ouale cu uleiul, mixam pana omogenizam bine ambele ingrediente, pe urma adaugam faina cu...Citeste continuarea

Desert tort cu mango si ciocolata

Postat de: diaconta in Torturi

Am  pregatit mai întâi cele 2 blaturi. Puteti sa pregatiti si un singur blat si apoi sa-l taiati în 4 parti. Mie mi s-a parut mai simplu sa fac 2 blaturi. Am mixat...Citeste continuarea

Aperitiv medalion Caprese

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se spală legumele și se șterg cu un prosop de hârtie. Se porționează mozzarella și roșiile în felii de aceeași grosime. Se pregătesc elementele de decor. Se pun...Citeste continuarea

Slanina de Mangalita - fiarta cu...

Postat de: mihaelar63 in Mezel de casa

Bucatile de slanina se spala si se incresteaza in patrate. Prin increstarea bucatii de slanina in patrate, aromele si condimentele se vor impregna mai usor in ea. Puneti la...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu...

Postat de: simona72 in Slow Cooker

Am lasat zmeura sa se dezghete peste noapte in frigider. Siropul lasat de zmeura l-am amestecat cu amidonul si zaharul brut. Am amestecat bine cu un tel sa se desfaca amidonul si l-am adaugat...Citeste continuarea

Aperitiv pachetele mic dejun, cu...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se decongelează din timp aluatul foietaj și, dacă este un pachet mare, de 800 grame, pentru 4 porții se va folosi doar o jumătate de pachet. Se spală ardeii, se taie inele/rondele cu o...Citeste continuarea

Deliciu cu hribi, parmezan si oua...

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Cureți hribii, îi speli bine și îi fierbi cam 25 de minute. Îi scurgi bine de apă, apoi îi tai bucățele nu prea mici. Ceapa curățată o toci mărunt. Ardeiul...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere, pandispan si...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Aluatul de tarta: Amestecati intr-un bol untul cu smantana si oul. Adaugati zaharul, vanilia, sarea, iar la sfarsit faina, treptat. Amestecati cat puteti cu o paleta, iar cand aluatul devine...Citeste continuarea

Supa picanta de linte la slow...

Postat de: Oana in Slow Cooker

Lintea se spala in apa rece de mai multe ori, apoi se lasa acoperita cu apa rece pana se pregatesc legumele. Morcovii se taie cubulete, la fel si ceapa, usturoiul si telina apio. In vasul...Citeste continuarea

Scrumbie cu legume

Postat de: Ina in Peste

Prepararea pestelui: Curatam ceapa si morcovul, le spalam si le tocam: morcovul rondele, ceapa solzisori. Lamaia o spalam, o sectionam pe jumatate si o feliem. Curatam pestele si il...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu umplutura de cocos

Postat de: Ina in Dulciuri

Pregatim  intai aluatul pentru biscuiti, apoi pregatim umplutura. Pentru aluat topim untul, adaugam zaharul pudra, oul si galbenusul , cele 3 linguri de cacao, mixand toate ingredientele....Citeste continuarea

Desert tarta de toamna rasturnata...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Am presarat zahar in tava, apoi am adaugat untul bucatele pe toata suprafata, am pus pe margine merele spalate, curatate si taiate felii, in mijloc jumatatile de prune pe care le-am stropit cu...Citeste continuarea

Desert placinta cu aroma de toamna...

Postat de: abetina in Slow Cooker

Se separa galbenusurile de albusuri si se pun la robot doar albusurile cu putina sare si se mixeaza pana se fac spuma.   Se pun galbenusurile cu zaharul si se mixeaza separat cu mixerul, se...Citeste continuarea

Dulceata de coacaze rosii

Postat de: MotanLaOale in Dulceata / Gem

Coacazele se curata de impuritati si se spala bine, bine. Se pun intr-o cratita cu zaharul deasupra si se lasa de pe o zi pe alta in frigider. Se fierb la foc potrivit o ora, o ora si...Citeste continuarea

Dulceata de coacaze negre

Postat de: MotanLaOale in Dulceata / Gem

Coacazele se curata de impuritati si se spala bine, bine. Se pun intr-o cratita cu zaharul deasupra si se lasa de pe o zi pe alta in frigider. Se fierb la foc potrivit o ora, o ora si...Citeste continuarea

Dulceata de cirese rosii

Postat de: MotanLaOale in Dulceata / Gem

Ciresele se spala si se scot samburii. Se pun in oala pentru dulceata, se toarna zaharul deasupra si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop. A doua zi se pune pe foc iute pana...Citeste continuarea

Desert Tiramisu rapid, la pahar

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Acest desert l-am preparat de aceasta data, fără ouă. Dacă vreti, voi puteți pregăti crema în funcție de gustul vostru. Se pregătește o cafea neagră (tare, fără zahăr). Se...Citeste continuarea

Taci si-nghite

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

    Se pune apa cu sare la fiert, intr-un tuci. Cand ape fierbe, se adauga malaiul, pana devine un pic mai gros ca un terci. Se prepară o mamaliga mai moale. Se rastoarna...Citeste continuarea

Taci si inghite

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Prajim carnea bine, adaugam carnati si afumatura, sare si lasam cateva minute sa se prajeasca bine. Pentru mamaliga -punem laptele cu sare la fiert intr-un ceaun si presaram 2 linguri de faina...Citeste continuarea

Croque madame

Postat de: cristina1985 in Sandvisuri

Se prajesc ochiurile in ulei (pe rand). Se pun sunca (pe care am taiat-o patrata) si cascavalul (care poate fi ras sau feliat) intre doua felii de paine, se apasa si se ung cu unt. Se prajesc...Citeste continuarea

Budinca de ovaz cu mere

Postat de: cristina1985 in Mancare copii

Merele se curata de coaja, se taie cubulete si se pun la fiert cu 100 ml apa, 3 lg zahar, condimentele si merisoarele, timp de 20-25 minute. Pentru budinca de ovaz: Se pun la fiert laptele si...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Curatati si spalati legumele. Tocati cubulete marunte ceapa, gogosarul, morcovul si telina. Sotati usor pentru inceput ceapa si gogosarul. Adaugati morcovul si telina....Citeste continuarea

Desert tort cu crema de piersici si...

Postat de: oanapl in Torturi

Blatul: Topești ciocolata împreună cu untul, pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția. Când amestecul e complet omogen, oprești focul. Adaugi esența de vanilie,...Citeste continuarea

Aperitiv masline umplute

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Maslinele se taie in jumatati, daca nu au samburi. Eu nu am gasit si a trebuit sa-i scot eu. Daca totusi nu gasiti (fara samburi), alegeti-le pe cele mai mari. Se face umplutura: Se pune apa...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri din sunca cu branza

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Se amesteca branza de burduf cu ceapa verde. Daca sunt prea mari, feliile de sunca se taie in jumatate. Se pune pe fiecare felie, din amestecul de branza si se ruleaza. Mi-au iesit 10 rulouri. Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]