Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Platou cu afumatura, cartofi, oua,...
Postat de: ancutsa in PorcSe desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări supafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază feliile de carne printre feliile de...Citeste continuarea
Friptura de vitel la slow cooker...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerSe curata ceapa si se da pe razatoarea mica. Bucata de pulpa se curata, se spala, se usuca si se taie in felii groase. In vasul slow cooker Crock-Pot 3.5 L se pune uleiul si ceapa rasa....Citeste continuarea
Desert tarte geometrice
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAluat : Intr-un bol am cernut faina, am adaugat zaharul si sarea si am amestecat sa se intrepatrunda ingredientele. Separat am taiat in cubulete mici untul foarte rece si l-am adaugat in castron,...Citeste continuarea
Pastai verzi cu carnat chorizo si...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeIntr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile verzi curatate. Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute. Scurgeti-le si puneti-le sub un jet...Citeste continuarea
Piept de rata cu pepene galben
Postat de: ctlina in RataSe taie pepenele în două, îndepărtați semințele. Taiati in felii jumatate (indepartati coaja) si faceti cateva bile. Asezonati carnea cu piper de Sichuan si sare de...Citeste continuarea
Mancare de fasole boabe cu...
Postat de: ancutsa in Slow CookerSe spala fasolea in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi, se pun in vasul de la aparatul crock-pot urmatoarele: fasolea boabe, apoi legumele spalate...Citeste continuarea
Ciocanele de pui la gratar, cu...
Postat de: RODIMUR in PuiMai întâi se pregătesc ciocănelele, pentru a avea timp suficient să stea la baiț. Se curăță de tuleie și de pielea groasă de la bază, se spală bine și se pun la baiț,...Citeste continuarea
Piept de pui cu ciuperci, smantana...
Postat de: momo121 in PuiPieptul de pui il taiem fasii mai marisoare si le condimentam cu sare si piper. Ceapa si usturoiul le tocam marunt, iar ciupercile le curatam si le taiem felii mai grosute. ...Citeste continuarea
Ficatei infofoliti
Postat de: MotanLaOale in FicatFicateii de pasare se curata, se spala si se pun la scurs. Ficateii se usuca bine, se presara cu vegeta si piper si se ruleaza intr-o felie de bacon. Se prind cu o scobitoare pentru...Citeste continuarea
Aperitiv chiftele de orez cu miez...
Postat de: mady90 in Aperitive / GarnituriIntotdeauna, cand gatesc pilaf, fac si cateva chiftelute de orez. Din pilaful racit iau cateva linguri de orez (cam o lingura la o chiftea), adaug 1-2 catei de usturoi, sare, piper, nucsoara, 1...Citeste continuarea
Aperitiv wrap/snack
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriCoaceti cele 4 tortilla daca le-ati facut de casa (reteta aici ) sau incalziti-le daca sunt cumparate. Lasati-le sa se raceasca usor. Taiati ardeii in lamele si rosiile confiate in...Citeste continuarea
Desert prajitura cu gem de zmeura...
Postat de: ctlina in PrajituriUntul trebuie sa fie la temperatura ambianta. Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina, pudra de migdale, untul, vanilia si zaharul. Amestecati, adaugati apoi oul si framantati...Citeste continuarea
Rulada de porc cu branza cheddar
Postat de: ctlina in PorcCuratati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Bateti cotletele. Se condimenteaza cu sare si piper. Punem peste cotlet: carnea tocata (sare si piper), 2 felii de cheddar si rosii cherry...Citeste continuarea
Desert prajitura pufoasa cu branza...
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe topeste untul intr-un vas mic, apoi se lasa deoparte. Se mixeaza ouale cu praful de sare, cu zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza volumul( 6 sau 7 minute). Se adauga in compozitie si...Citeste continuarea
Mancare de cartofi cu afumatura
Postat de: MotanLaOale in PorcCartofii se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Ardeiul se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se...Citeste continuarea
Quiche dovlecei si pancetta
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeSpalam dovleceii, inlaturam capetele si ii taiem rondele. Punem o tigaie la foc iute cu putin ulei si calim dovleceii pentru cateva minute. Adaugam apoi pancetta si lasam pana ce devine...Citeste continuarea
Ciorba de varza dulce, cu rasol...
Postat de: RODIMUR in CiorbeMai întâi se spală bine rasolul, se porționează și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece. Se spumuiește când este cazul și se completează cu apă, când scade....Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere
Postat de: cristina1985 in PrajituriAluat: se amesteca faina cu untul, pana rezulta un aluat nisipos. Se adauga ouale, pe rand, sarea, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul, coaja de lamaie si esenta de lamaie. Se tine in...Citeste continuarea
Desert prajitura cu prune rasfatate
Postat de: amalia01 in PrajituriPrunele le speli, le desfaci de sambure si le tai in sferturi. Le asezi pe o farfurie si le rasfeti cu zahar brun si scortisoara. Le lasi asa pana cand ai nevoie de ele. Pornesti...Citeste continuarea
Branza proaspata de vaci la slow...
Postat de: momo121 in Slow CookerPunem toate ingredientele in vasul de la slow cooker Crock-Pot de 2.4l, amestecam putin cu un tel, punem capacul si setam optiunea Low pentru 4 ore. ...Citeste continuarea
Desert budinca de orez cu mere
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe pun la fiert (toate) laptele, orezul, zaharul, pe ochiul mijlociu de la aragaz. ( flacara mica). Se fierbe cam 1 ora si 10 minute sau pana se ingroasa (la foc mic,neaparat! ). La inceput se...Citeste continuarea
Fasole cu carnati afumati la slow...
Postat de: momo121 in Slow CookerCuratam legumele, ceapa o tocam marunt, iar morcovul rondele subtiri si taiate pe jumatate. In vasul de la Crock-Pot de 2.4 l asezam legumele taiate, carnatul il taiem bucati...Citeste continuarea
Dovlecei crocanti la cuptor
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeSpalam bine dovleceii, taiem capetele si taiem bastonase nu foarte subtiri. Intr-un bol punem oul usor batut. Adaugam bastonasele de dovlecei in acest bol. Separat amestecam pesmetul,...Citeste continuarea
Salata de icre de crap
Postat de: MotanLaOale in Crap / CarasSe inmoaie feliile de paine in apa rece 10-15 minute. Se alege doar miezul si se stoarce in mana foarte bine. Intr-un castron se pun icrele si miezul de paine si se mixeaza bine. Se...Citeste continuarea
Muraturi
Postat de: Ina in MuraturiSpalam bine legumele si curatam morcovul si hreanul. Pentru pregatirea saramurii vom avea in vedere cantitatea de legume pe care dorim s-o conservam. Punem la fiert apa si adaugam sarea (...Citeste continuarea
Aperitiv rulada din legume, umpluta...
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriDovlecelul si morcovul ii dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare deasupra. Intr-un bol adaugam ouale cu uleiul, mixam pana omogenizam bine ambele ingrediente, pe urma adaugam faina cu...Citeste continuarea
Desert tort cu mango si ciocolata
Postat de: diaconta in TorturiAm pregatit mai întâi cele 2 blaturi. Puteti sa pregatiti si un singur blat si apoi sa-l taiati în 4 parti. Mie mi s-a parut mai simplu sa fac 2 blaturi. Am mixat...Citeste continuarea
Aperitiv medalion Caprese
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe spală legumele și se șterg cu un prosop de hârtie. Se porționează mozzarella și roșiile în felii de aceeași grosime. Se pregătesc elementele de decor. Se pun...Citeste continuarea
Slanina de Mangalita - fiarta cu...
Postat de: mihaelar63 in Mezel de casaBucatile de slanina se spala si se incresteaza in patrate. Prin increstarea bucatii de slanina in patrate, aromele si condimentele se vor impregna mai usor in ea. Puneti la...Citeste continuarea
Desert prajitura rasturnata cu...
Postat de: simona72 in Slow CookerAm lasat zmeura sa se dezghete peste noapte in frigider. Siropul lasat de zmeura l-am amestecat cu amidonul si zaharul brut. Am amestecat bine cu un tel sa se desfaca amidonul si l-am adaugat...Citeste continuarea
Aperitiv pachetele mic dejun, cu...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe decongelează din timp aluatul foietaj și, dacă este un pachet mare, de 800 grame, pentru 4 porții se va folosi doar o jumătate de pachet. Se spală ardeii, se taie inele/rondele cu o...Citeste continuarea
Deliciu cu hribi, parmezan si oua...
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeCureți hribii, îi speli bine și îi fierbi cam 25 de minute. Îi scurgi bine de apă, apoi îi tai bucățele nu prea mici. Ceapa curățată o toci mărunt. Ardeiul...Citeste continuarea
Desert tarta cu mere, pandispan si...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriAluatul de tarta: Amestecati intr-un bol untul cu smantana si oul. Adaugati zaharul, vanilia, sarea, iar la sfarsit faina, treptat. Amestecati cat puteti cu o paleta, iar cand aluatul devine...Citeste continuarea
Supa picanta de linte la slow...
Postat de: Oana in Slow CookerLintea se spala in apa rece de mai multe ori, apoi se lasa acoperita cu apa rece pana se pregatesc legumele. Morcovii se taie cubulete, la fel si ceapa, usturoiul si telina apio. In vasul...Citeste continuarea
Scrumbie cu legume
Postat de: Ina in PestePrepararea pestelui: Curatam ceapa si morcovul, le spalam si le tocam: morcovul rondele, ceapa solzisori. Lamaia o spalam, o sectionam pe jumatate si o feliem. Curatam pestele si il...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu umplutura de cocos
Postat de: Ina in DulciuriPregatim intai aluatul pentru biscuiti, apoi pregatim umplutura. Pentru aluat topim untul, adaugam zaharul pudra, oul si galbenusul , cele 3 linguri de cacao, mixand toate ingredientele....Citeste continuarea
Desert tarta de toamna rasturnata...
Postat de: RuxyRux in PrajituriAm presarat zahar in tava, apoi am adaugat untul bucatele pe toata suprafata, am pus pe margine merele spalate, curatate si taiate felii, in mijloc jumatatile de prune pe care le-am stropit cu...Citeste continuarea
Desert placinta cu aroma de toamna...
Postat de: abetina in Slow CookerSe separa galbenusurile de albusuri si se pun la robot doar albusurile cu putina sare si se mixeaza pana se fac spuma. Se pun galbenusurile cu zaharul si se mixeaza separat cu mixerul, se...Citeste continuarea
Dulceata de coacaze rosii
Postat de: MotanLaOale in Dulceata / GemCoacazele se curata de impuritati si se spala bine, bine. Se pun intr-o cratita cu zaharul deasupra si se lasa de pe o zi pe alta in frigider. Se fierb la foc potrivit o ora, o ora si...Citeste continuarea
Dulceata de coacaze negre
Postat de: MotanLaOale in Dulceata / GemCoacazele se curata de impuritati si se spala bine, bine. Se pun intr-o cratita cu zaharul deasupra si se lasa de pe o zi pe alta in frigider. Se fierb la foc potrivit o ora, o ora si...Citeste continuarea
Dulceata de cirese rosii
Postat de: MotanLaOale in Dulceata / GemCiresele se spala si se scot samburii. Se pun in oala pentru dulceata, se toarna zaharul deasupra si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop. A doua zi se pune pe foc iute pana...Citeste continuarea
Desert Tiramisu rapid, la pahar
Postat de: privatelaura in DulciuriAcest desert l-am preparat de aceasta data, fără ouă. Dacă vreti, voi puteți pregăti crema în funcție de gustul vostru. Se pregătește o cafea neagră (tare, fără zahăr). Se...Citeste continuarea
Taci si-nghite
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe pune apa cu sare la fiert, intr-un tuci. Cand ape fierbe, se adauga malaiul, pana devine un pic mai gros ca un terci. Se prepară o mamaliga mai moale. Se rastoarna...Citeste continuarea
Taci si inghite
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carnePrajim carnea bine, adaugam carnati si afumatura, sare si lasam cateva minute sa se prajeasca bine. Pentru mamaliga -punem laptele cu sare la fiert intr-un ceaun si presaram 2 linguri de faina...Citeste continuarea
Croque madame
Postat de: cristina1985 in SandvisuriSe prajesc ochiurile in ulei (pe rand). Se pun sunca (pe care am taiat-o patrata) si cascavalul (care poate fi ras sau feliat) intre doua felii de paine, se apasa si se ung cu unt. Se prajesc...Citeste continuarea
Budinca de ovaz cu mere
Postat de: cristina1985 in Mancare copiiMerele se curata de coaja, se taie cubulete si se pun la fiert cu 100 ml apa, 3 lg zahar, condimentele si merisoarele, timp de 20-25 minute. Pentru budinca de ovaz: Se pun la fiert laptele si...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati si spalati legumele. Tocati cubulete marunte ceapa, gogosarul, morcovul si telina. Sotati usor pentru inceput ceapa si gogosarul. Adaugati morcovul si telina....Citeste continuarea
Desert tort cu crema de piersici si...
Postat de: oanapl in TorturiBlatul: Topești ciocolata împreună cu untul, pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția. Când amestecul e complet omogen, oprești focul. Adaugi esența de vanilie,...Citeste continuarea
Aperitiv masline umplute
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriMaslinele se taie in jumatati, daca nu au samburi. Eu nu am gasit si a trebuit sa-i scot eu. Daca totusi nu gasiti (fara samburi), alegeti-le pe cele mai mari. Se face umplutura: Se pune apa...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri din sunca cu branza
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriSe amesteca branza de burduf cu ceapa verde. Daca sunt prea mari, feliile de sunca se taie in jumatate. Se pune pe fiecare felie, din amestecul de branza si se ruleaza. Mi-au iesit 10 rulouri. Citeste continuarea